זה לא עובד ככה. אנחנו מדברים על כמויות מטורפות של נשק. האירנים מטיסים אותם לנמלי תעופה בסוריה, שם יש מרלו"גים מוכנים שמהם מעבירים את הנשק במשאיות. זה מערך הברחות שלם, וברגע שהמורדים משתלטים עליו אין לך איך להעביר נשק ללבנון. כבר עכשיו דווח שהמורדים השתלטו על כל מחסני הנשק של החיזבאללה בחלב.
https://rotter.net/forum/scoops1/879585.shtml איזה פסטיבל עשו בעולם אחרי שהרגנו בטעות כמה פעילים של הארגון הזה. בסוף מסתבר שבדיוק כמו אונרא גם הארגון הזה שימש כיסוי למחבלים של חמאס
אמו של עידן אלכסנדר: "נתניהו הבטיח לי שבשלו התנאים לעסקה" - i24NEWS תרגום: את הבן שלך את תראי רק בזיהוי גופות.
יש את הדיונים מה ישראל צריכה לעשות לאור המלחמה בסוריה, כמובן שקטונתי מלחלק עצות אבל זה ברור לכולם שהיא צריכה להיות יותר אקטיבית, לאור הלקח ממלחמת האזרחים הקודמת. אני גם מאמין שזה מה שיקרה, מ-2 סיבות: 1.נתניהו הוא אולי מאד שמרן אבל הוא כן אחד שלומד מטעויות. 2.במלחמה האזרחים הקודמת שקשקנו למוות מהחיזבאללה ובגלל זה לא התערבנו. הפעם אנחנו לא סופרים אותם. בואו נגיד שזה לא סתם שהשופרות של החיזבאללה אומרים שהאירגון לא רוצה להיכנס כי הוא יודע שישראל תרדוף אחריו. כמובן שלא רק החיזבאללה זה משהו שישראל צריכה לטפל בו אלא בעוד דברים, אבל כאמור קטונתי מלחלק עצות.
איך אומרים תמיד על הפלסטינאים ? "אין פרטנר" ? אז מרגיש לי קצת שזה המצב גם עם ההפסקת אש הזאת בצפון. חיזבאללה לא יפסיק לעולם להתחמש ולנסות לשנע טילים, לחפש מנהרות וכפרים ולבנות עמדות תצפית. עכשיו נותנים לדחלילים מצבא לבנון לשמור עליהם כמו שהם לא עשו 20 שנה. איזו הפתעה, זה לא עובד. הדבר היחיד שמפתיע אותי שזה קורה כל כך מהר ולא אחרי תקופה קצרה.
אף אחד לא ציפה למשהו אחר. השאלה אם עדיף להתעסק בקקי עם חיזבאללה ולא להפנות את הזרקור לכיוון איראן. זה הדבר היחיד.
אם אתה מבין שמהלך על איראן צריך לעשות ׳על אמת׳ או ׳אול אין׳ ולא להגרר לסבבים עם איראן כאילו זה חמאס, אז אתה מבין שישראל כנראה לא יכולה לבצע את המהלך הזה לבד.(ללא תמיכה אמריקאית בהגנה ובהתקפה) בהינתן וזה המצב, ואת המומנטום שהיה לנו(תירוץ להגיב ביד קשה, בלבול ופאניקה בחזיבאללה) פספסנו - מה גורם לך להיות אופטימי ולחשוב שאנחנו ניזום בכלל מהלך כזה? בעצם - כבר דיברנו על זה, ואפילו יש חבית בירה לבחירתך שמחכה לך במידה וזה יקרה. אני רואה את המציאות ככזו שבפועל המומנטום הלך ודעך, חיזבאללה שם זין על ההסכם אבל רק אנחנו נקבל את המקל על ׳ההפרות׳ ותושבי הצפון יחזרו לביתם כי המדינה תחליט לחתוך את הכסף אם לא תהיה הסלמה. כמובן שהם חוזרים הביתה רק כדי לבנות ולשלם על הנזקים בעצמם, עד הסבב הבא.
ישראל יכולה להחריב את איראן עד יסוד בלי שום עזרה אמריקאית. צה"ל יכול להחריב את פרויקט הגרעין של האיראנים מבלי להשתמש בנשק שלא אמורים להשתמש. מכאן והלאה זה נתון לבחירה שלנו. דרוש ביצים של שור ממנהיגי המדינה והדרג המקצועי.
חד משמעית לאיראן. אני גם טענתי שחבל על החיילים שנהרגו בחודש האחרון אם בסוף אנחנו מגיעים למצב שהפסקת אש פירושה פשוט לגרום לזה שלחיזבאללה ייקח עוד כמה חודשים / שנה כדי להחזיר לאותם המקומות את הנשק שנלקח / הושמד.
היה הכרחי להיכנס לדרום לבנון ולנקות את תשתיות הטרור. אחרת לא היה שום סיכוי להחזיר את תושבי הצפון לבתיהם. יקח לחיזבאללה הרבה יותר זמן כדי להשתקם. יותר במושגים של עשור ולא שנה אחת. ואם תראה נחישות באכיפה לאורך זמן בלי לוותר ובלי לעצום עין אז הם לא יחזרו לשבת על הגבול עם נשקים וכל החרא שהיה להם.
לדאוג להמשיך לפרק את חיזבאללה זה התעסקות בקקי אבל להלחם בעזה, שבקושי נשאר במי להלחם, זה הכרח ביטחוני. שוב, אין בזה שום היגיון. לחיזבאללה יש עשרות אלפי טילים ועשרות אלפי פעילים שלא נעלמו. לחמאס יש.. בערך כלום. ואתם מדברים על התאוששות של חיזבאללה? אני מצטער זו פשוט תפיסה שגויה של המציאות. חיזבאללה לא צריך להשתקם אפילו באחוז אחד כדי לפגע בתושבי הצפון. גם עם נ.ט וגם בהסתערות על הגדר. כרגע צה"ל בלבנון, תיכף הוא לא יהיה. לא צריך לשקם כלום כדי שאיזה לוזר יחליט שהוא משאיר את הטלפון בבית בביירות ונוסע עם הנ.ט שלו למרחק ירייה ממטולה או מנרה או כל יישוב אחר. הם גם לא צריכים להשתקם כדי לשלוח חולייה חמושה בנק"ל לחדור את הגדר ולטבוח ביישוב שלם. וכמובן, הרקטות שהם יכולים לירות מתי שהם רוצים על כל הצפון. אותה קונספציה מחורבנת של "אכיפה" ומודיעין וכל מיני מנגנונים חסרי כל תועלת שהביאו אותנו ל-7 באוקטובר. אגב, גם לתקוף ישירות את איראן לא יסיים את חיזבאללה ואנחנו עדיין נצטרך לטפל בהם. שוב, לא צריך שהם יהיו איום קיומי כדי שהם יוכלו לבצע בנו פוגרום.
אם כל מה שצריך זה להראות נחישות אז אנחנו רגועים. מדובר בממשלה שלא העזה לגעת באוהל. בקיצור, ביום שחיזבאללה כן יחזור ויתקוף שוב- אל תשכחו להאשים הסכמים מלפני 30 שנה.