מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by yonmu, Nov 1, 2023.

1. Butragueño מנהלים

השאלה שלי היא - למה?
    המדינה שחטרה לכך שלא יהיה נורמליזציה זו איראן (מבחינה כלכלית והפחד של תגבור כוחות הקואליציה במזרח התיכון), וסעודיה רכבה על מה שקורה בעזה כתירוץ וככה נמנעה מתקיפה של איראן על מאגרי הנפט שלה. זה הדבר היחידי שהפריע לה.
    היא מדינה ערבית אבל מאוד מערבית. אני מבין את מה שאתה אומר ויש בזה הגיון, אבל בתכל'ס -- ממי היא מרגישה לא נעים? בחריין? אמירויות? דובאי? כווית? כל אלה כבר בנורמליזציה איתנו, והשאר אלה לבנון וסוריה שהן מדינות בשלב הרכבה והיחידה שנשארה פה זה ארץ הפלסטינים -- ירדן שבוא נגיד, לא תצליח לתקוף גם את עירוני טבריה.

2. DRORIKO Member

אין לי שום בעיה לחתום עם הסעודים על הסכם שלום, אבל אני לא אקריב את האינטרסים הבטחוניים שלי בשביל זה. מה פתאום הם דוחפים את האף שלהם לסוגיה הפלסטינית? אני דורש מהם תמורת נורמליזציה לתת את מכה לאירנים?

3. Roma מנהלים

אתה חושב שיש לי הסביר רציונלי למה? אין לי, זאת תחושתי. גם אין אף הסבר רציונלי איך מכל הפליטים בעולם השרמוטות שלידנו מקבלים את הסיקור הכי אוהד וסוכנות מיוחדת לסעד באו"ם.
    אתה בטוח שפתרון כמו הגליית הפלסטינאים או שלטון צבאי ברצועת עזה יתקבל יפה אצל הסעודים? זה לא משנה דעתם, זה משנה מה יחשבו עליהם השכנות שלהם.

דרך אגב, כווית לא בנורמליזציה עם ישראל רק בגלל הסוגיה הפלסטינאית לטענתם, זה לא אומר שלא מתקיימים קשרים באופן נסתר.
    אם כל הכבוד, לרוב מדינות הנורמליזציה היו קשרים כלכליים עם ישראל באופן נסתר, לנו חשוב מאוד הגלוי.

Last edited: Jun 24, 2025 at 2:17 AM