לטורקיה אין הייטק אבל יש להם דברים אחרים. ולגופו של עניין יש להם חומרי גלם. ותעשיית עיבוד חומרי גלם. עיבוד מתכות למשל. אני מבין את העמדה של @Bianconeri אני פשוט חולק עליו, א- נקודתית עלינו, בהצעות ורעיונות כל שהן. כפיתרון. שאני אישית כן מנסה לתת - ובכנות אף פעם לא שומע מישהו מסביב מציע משהו אחר יותר טוב, או פיתרון אחר בכלל. אי אפשר רק להצביע על בעיות, ולא לתת שום פיתרון - ורק ללגלג או לבקר פיתרונות שאחרים מציעים. אם אתה נמצא במצב שאתה מזהה בעיות, אך אין לך שום פיתרון לכלום: הדבר האחרון שאתה יכול וצריך לעשות, זה רק לחשוב מה לא בסדר בהצעות של אחרים... שכן יש להם רעיון. כלשהו. ב- אם נסתכל במבט קצת יותר רחב: אני פחות חושש ממנו מתשלום מחירים. וזה לא בגלל שאני מזלזל בהם. זה בגלל שאני מסתכל ימינה ושמאלה על כמעט כל המדינות והעמים מסביבי (וטורקיה זו דוגמא טובה) ורואה שהיכולת לספוג מהלומות מהמערב - ועדיין לעמוד על שלך - ולא להתקפל... גם אם זה אומר לספוג מכות בכלכלה ולהדק את החגורה במשך שנים: זה תנאי הכרחי לכל העמים והמדינות מסביב. זהו תנאי הכרחי למי שרוצה לחיות פה במרחב הזה. במזה"ת. שתמיד היה ותמיד יהיה חשוף ללחצים מהמערב. בהתחלה זה כואב - אבל עם הזמן המערב יתקפל/נסיבות חדשות יצוצו, ואז נקצור את הפירות. חוץ מזה המרחב במזה"ת זה מרחב קשוח. אתה חוטף הרבה מכות. כולם פה חוטפים הרבה מכות. יכולת עמידה/ יכולת ספיגה: זה MUST למי שרוצה לחיות כאן. לכל אומה ולכל עם שרוצה לחיות כאן.
@DRORIKO כמו שאמרו לך לטורקיה יש דברים שלך אין. כסף = כוח אתה צריך כסף בשביל צבא. @טל. אנחנו לא דומים לאף מדינה אחרת, אין אף מדינה שכל שכנותיה רוצות בהשמדתה. המחירים שאתה דורש יגרמו למצרים להרגיש שאפשר לשחזר את 73 רק ללכת עד הסוף. אתה לחלוטין לא מבין את המחירים שאתה מדבר עליהם. הרעיונות שלך מציאותיים כמו הארי פוטר, שר הטבעות או מלחמת הכוכבים. אין אף הבדל בין הסיפורים האלה לרעיון שלך בקרבה למציאות. מה אני מציע? כתבתי פה מלא פעמים, הנה כמה רעיונות: 1. לקדם תעשיה צבאית מקומית חזקה, בדגש על ייצור הנשק והחימושים ולא רק הטכנולוגיה ומערכות. 2. לחזק יחסים בעזרת עידוד של הכנסת כסף זר מאירופה/ארהב וגם סין(עם פיקוח מסוים) דרך הטבות מיסים ושחרור השוק 3. להפסיק להתנהג כמו מדינה קומוניסטית . לפרק ועדים, להפסיק קצבאות, להוריד מיסוי מיותר ולתת לשוק לצמוח. 4. מאמצים דיפלומטיים באזורי מיקוד והשפעה. לקרב אלינו בצורה אקטיבית ערבים שאוהבים כסף סמים וזונות, יצירת קשרים עם מדינות ערביות יעזור בריסון הכוח של הציר המקביל. זו משיכה בחבל 5. לתמוך, בדומה לקטאר במוקדי השפעה , בארגונים שמרניים לא יהודיים, כמו הארגון של קירק, גם אם יש לחלקם צדדים אנטישמיים. יש לנו חסרון מספרי וכלכלי על הערבים, לכן אפשר להשתמש בתנועות שמתקיימות כנגד התופעה הזו(כמו היום באנגליה לדוגמא). בסופו של יום, גם אם אלו אנשים שחלקם יש לו פוטנציאל להיות נאצי, כרגע הם שונאים את הערבים יותר ובמציאות של היום צריך לבחור. 6. לסיים מלחמות מהר ככל הניתן ולחשוב אסטרטגית. המלחמה בעזה הייתה חייבת להסתיים. הרי אי אפשר להרוג את הרעיון שנקרא חמאס כל עוד יש פלסטינים בעזה. זאת אמת גם אם היא כואבת. ולכן אין טעם למשוך את המסטיק הזה. לסיים עכשיו, ולתכנן את הצעד הבא. להיות צודק ולא חכם. ליזום את העימות הבא אם צריך. מי שלא יודע להסתכל שני צעדים קדימה הוא טיפש. אין שום דבר שישראל מרוויחה במלחמה הזו מאז פסח בערך. לא צריך להתאהב רק בתמונות נצחון. יש מה ללמוד מהאיראנים באורח רוח ומחשבה קדימה בהקשר הזה. אין לי בעיה עם הרעיון שלך לעודד טרור בתוך העולם הערבי, יש קונספירציות רבות שדעאש הוא רעיון של המוסד וה-CIA אגב. זה לא רעיון חדש ויש אינספור סיפורי מרגלים על מזימות בריטיות, אמריקאיות ורוסיות בהקשרים כאלה הרבה לפני ערפאת.
אתה רציני? מדובר בכלכלה בערך פי 3 מישראל, באחד מהגשרים המסחריים המרכזיים בעולם בגלל המיקום הגאוגרפי שלה, עם תעשיות מיושנות חזקות מאוד. הם אומנם בבעיות, אבל להתנהג כאילו מדובר באיזה מצרים זה בדיחה.
וישראל לא נמצאת במקום אסטרטגי? ביידן לא רצה להקים את דרך המשי דרך ישראל? ולא הייתי מזלזל אגב גם בצבא של מצרים
@Bianconeri הרי כל מה שאתה כותב פה זו הקונספציה. זה אחד לאחד מה שמדינת ישראל בכלל והליכוד בפרט ניסה לעשות פה ב-10-15 שנים ''של לפני'' השביעי לאוקטובר. החריג הוא כמובן להפסיק לסבסד משתמטים ו/או אוכלוסיות אנטי ציוניות, אבל זה תהליך שהקצין ממילא בגלל מלחמת הכן ביבי-לא ביבי - שהפך את החרדים והערבים ללשון מאזניים. ובוא נהיה כנים גם לפני עידן ה כן ביבי-לא ביבי: לא ראינו פה הרבה ממשלות אחדות שיכולות להילחם באוכלוסיות לא ציוניות, כי תורת המשחקים (כשאתה לא נכנס לממשלת אחדות אז נכון הפסדת בבחירות הקודמות אבל כעת אתה יכול לקטר וברבר על כל כישלון של הממשלה, ולבנות לעצמך את הקמפיין ואף את הניצחון בבחירות העתידיות... -מאידך אם אתה כן נכנס לממשלת אחדות - אז כשמצליחים הקרדיט הוא לא רק שלך, וכשנכשלים האשמה היא לא רק ''עליהם''... אז אין לך עם מה לעשות קמפיין ולהסתער על הניצחון בבחירות הבאות). הבעיה המרכזית שלך היא שהחזון שלך מניח כאקסיומה - שהאיום מסביבנו הוא איום שאנחנו יכולים להכיל. טכנית. ולשחק על זמן. לא מאשים אותך. עד שביעי לאוקטובר גם חשבתי ככה. הבעיה בחזון שלך (ושהיה פעם גם שלי) היא שבשביעי לאוקטובר הוא הוכח כלא מציאותי. א. האיום פשוט לא ניתן להכלה. לא ניתן! -אוייב עם רחפנים טנדרים וטוסטוסים עושה לך יום באושוויץ בקו גבול הכי קצר ודליל באוכלוסיה שיש לך... בתוך שעתיים וחצי. מבלי להזדקק להתקפה בשתי חזיתות. ועם נשק תוצרת בית. ומערכות מימון תוצרת בית. אתה מכיר קו גבול שאין מאחוריו טנדרים וטוסטוסים ושופלים? ב- אין לנו זמן לשחק עליו. בדיוק להפך: יש לנו שעון חול מעל הראש עד לזכיה הבאה של הדמוקרטים בבחירות בוושינגטון. זה לא שהזמן לטובתך פה. אמרתי פעמים רבות: אם ישראל היתה מדינה גדולה יותר - לא הייתי מברא את הג'ונגל מסביבנו. אלא הייתי מייצר רצועת ביטחון אצלינו כאן בשטח שלנו. מוותר על שטח פה אצלינו. רצועת ביטחון רוחב 40-50 קילומטר לאורך כל הגבולות של מדינת ישראל. -שטח מוות. ממוקש ומצולם עם אינסוף מכשולים תת קרקעיים וסיורים מאויישים ולא מאויישים. באופן תדיר. אסור לאף אדם שאינו כוחות צבא לדרוך בו. מי שדורך בו - קודם כל נופלים לו 10 כתבמים מתאבדים על הראש - ורק אז שואלים שאלות. הייתי מנסה להכיל את האיום בכל מחיר... אבל אין לנו שטחים נרחבים שכאלו ואין לנו יכולת טכנית ודמוגרפית להכיל את האיום. -------------------------------------------- הערה טכנית קטנה לסיום: תעשיית נשק מקומית עצמאית גם בשלבי ייצור איננה אפשרית מהסיבה הפשוטה שאין לך חומרי גלם לאמצעי ייצור. אני אישית כתבתי את דבריי, פעמים רבות, אני לא מוצא דרך לישראל לנטרל את קשת האיומים מסביבה - כפי שהתבררה בשביעי לאוקטובר: עם נשק קונבנציונלי. ועם כלים צבאיים קלאסיים. אם היה לנו גב מהעולם המערבי ומרוב חלקי האוכלוסיה כאן (בעולם מקביל שבו אין קפלניסטים הימלריסטים תבוסתניים חמאסניקים דה פקטו): אולי אולי היה אפשר. וגם אז עניין של שנים. היות ואין גב מהעולם המערבי ומהאוכלוסיה המטורללת של קפלן: זה בלתי אפשרי לא רק לנצח בעזה - אלא לנצח בכלל. ולשרוד בכלל. -ללא שימוש בנשקים ובדרכים לא קונבנציונליים. השאלה היחידה מבחינתי היא איך עושים את זה מבלי להתגלות.
https://rotter.net/forum/scoops1/914764.shtml כמה לא מפתיע שאביב כוכבי שהשריש את הקונספציה בתוך הצבא מדקלם עכשיו את הסיסמאות של השמאל. אם זה הולך כמו וקסנר, נשמע כמו וקסנר ומריח כמו וקסנר צריך לרסס את זה עם K600
להתאבל על ניסיון/חיסולם של ראשי החמאס, זה כבר רמה אחרת של פיסכוזה המונית. בקצב הזה אנחנו לא נשרוד עוד הרבה שנים.
ברור שקפלניסטים יתאבלו על ניסיון חיסול חמאסניקים. כי הם בעצמם חמאסניקים. (חמאסניקים דוברי עברית פשוט) לך לכל קפלניסט שאתה רוצה/פוגש, ושאל אותו כך: ''חמאס רוצה להרוג את כל היהודים בארץ הזו. -חוץ מזה, מה ההבדל בינך לבין חמאס?" אם תשמע ממנו משהו תשובה/ משהו חוץ מהתחמקות - בוא תספר לנו פה. יש ביניהם חפיפה ו- זהות מוחלטת ברעיונות ובדרישות ובתפיסה.
אני מתאבל על החטופים שהולכים למתים. מי שחוגג פעולה שיש סיכוי רב שתהווה פגיעה רצינית בהם, צריך לבדוק טוב את עצמו. לא נשרוד עוד הרבה עם הממשלה הנוכחית. חמאס פנים מסוכן מחמאס חוץ. צריך לחסל חמאס פנים. טיל בליסטי או כטב"ם נפץ על הראש של הקטארי יעזור כרגע הרבה יותר מאשר טיל על אבו אנס תורן בקטאר.
https://x.com/EllaTravelsLove/status/1967312757130207370 הילד החולה והרעב שאוטואנטישמים בחרו להציל ברצועת עזה זה שיאנוס בעתיד את אמא שלך ואחותך מולך ואביך ואז ישרוף את כולכם והכל מתועד בלייב בפייסבוק. מי שמרחם על האויב, סופו להתאכזר לבני עמו.
לטורקיה יש הייטק, לטורקיה יש חברות טכנולוגיות גדולות ולטורקים יש חתיכת מוסר עבודה שאם היה לנו קמצוץ ממנו, היינו סטארט אפ אמפייר, לא ניישן. מניסיון. מאיפה הזלזול?
גם לא חיסל את החמאס וגם הביא עלינו בידוד מדיני. יאללה ביבי תכניס עוד משאיות לעזה, אולי זה ישכנע את העולם לסלוח לנו https://rotter.net/forum/scoops1/914979.shtml
לא יזיק לקרוא יותר לעומק. https://x.com/Eran_Efrat/status/1967573451302228025 --- כבר היינו שם בעבר, מהלך מצוין להיות תלויים בעצמנו בגזרת תעשיית הנשק אם זה אפשרי. אם נצליח במהלך הזה ישראל תהפוך לבלתי לחיצה. ממליץ להקשיב יותר לערן אפרת ודומיו ולא לתקשורת בעלת אינטרסים זרים.