אני מאמין שביבי סיים את דרכו הפוליטית. אבל זה לא ישנה את המציאות. יש עלינו איום קיומי שנקרא: אוכלוסיה ערבית ג'יהאדיסטית שיושבת לך על הגדר. בריכוז אוכלוסין גבוה. -והיא מסורתית ועובדתית: תומכת בטרור ו/או מוכנה להכיל ארגוני טרור. (שמגיעים עם סיוע זר ובתמיכה זרה). זו אוכלוסיה עם רקע דתי ותרבותי מסויים - שמהווה קרקע פוריה להשתלטות של גורמי טרור, כולל על כל המתקנים והתשתיות האזרחיות שלה. אין מילה אחת של דעה או עמדה פוליטית בדברים שלי. זה תיאור יבש ועובדתי של המציאות. האיום הזה תמיד היה.. פשוט בשביעי לאוקטובר (ובתקופה מאז) למדנו: א- שבגלל התקדמויות טכנולוגיות ותעשיות מסויימות שקרו בעולם במאה ה 21, כעת הוא מבחינת טכנית יבשה עובדתית: זהו גם איום קיומי וגם הוא בלתי ניתן להכלה. ב- למדנו שלעולם המערבי לא אכפת מזה. ושהוא עדיין מכריח אותך להכיל את האיום (מכריח באמצעות כל אמצעי שאפשר: לחץ מדיני כלכלי מסחרי תעשייתי וכו'). זו המציאות. אין פה מילה אחת של דעה/עמדה פוליטית.
ישראל בעניין הרעב בעזה במצב של אטלטיקו. אנחנו מחזיקים כדור מעל 60% אחוז ובועטים לשער 20 פעם ועדיין יספרו לך שאטלטיקו קבוצה בונקריסטית.
זה לא תמיד נכון, אבל לא משנה. הגאון שלנו עם האנגלית הרהוטה צריך היה לחשוב מלכתחילה איך להימנע מההאשמות בהרעבה. אבל בגלל שהוא ההפך מגאון, הוא לא סיים את המלחמה מהר ולא שבר את המונופול של חמאס על דיווחים מעזה ורק בחודשים האחרונים הוא ניסה לשבור את המונופול של חמאס על חלוקת הסיוע.
@Roma אני מאוד מעריך את ערן אפרת, אבל הוא טועה פה לדעתי. כדי לייצר תחמושת, פגזים או לא משנה מה צריך חומרי גלם מסויימים. אני מאוד בעד תעשיית נשק עצמאית, אבל יש גבול לכמה לבד אנחנו יכולים. חוץ מזה, שזה קצת ׳ראש קטן׳ להגיד שתופעה כלכלית מסויימת תקרה רק בשוק מסוים(נשק) ולא תהיה רוחבית. על בסיס מה הטיעון שזה יקרה רק שם ולא בייצוא/ייבוא של שווקים אחרים? כבר קיום יש פגיעה באזורים במשק, כולל השקעות משמעותיות בענף המשמעותי ביותר. ישראל לא יכולה להחזיק את המקל משני קצוותיו כי אנחנו לא סין, ארה״ב או רוסיה, ולא רק שאנחנו לא הם ברמת מחצבי הטבע שלנו, או הכוח הכלכלי שלנו בעולם, בנוסף לכל המשק שלנו מוחזק על ידי פלח ספציפי באוכלוסיה שגודלו ביחס לאוכלוסיה הכללית הולך וקטן. זה לא מסתדר. מתמטית. אין כלכלן אחד, לא משנה אם שמרן או לא שמצדד בזה. אפילו הפורום הכלכלי של קהלת תמך בשוק חופשי, בהורדת קצבאות לחרדים וכו׳. בסוף - אם רוצים שתהיה פה מדינת ישראל גם עוד 100 שנה צריך להבין שאי אפשר להחריב הכל עכשיו. צריך לסיים את המלחמה כדי שנבוא חזקים לסיבוב הבא. הסיבוב הבא יקרה כך או אחרת. אתה לא הולך להגשים את חלומו של טל, ולכן יהיה עוד סיבוב מתישהו. האם שווה לסכן כל-כך הרבה בשביל שהסיבוב הבא יהיה עוד 10 שנים במקום עוד 7? לדעתי התשובה ברורה שלא.
7 שנים לפלישה הבאה? - אני אומר 3 שנים. ובכל מקרה כתגובה אתה תצטרך לעשות בדיוק את מה שאתה צריך לעשות עכשיו. ------------------------------------------------------- אם נכנעים לחמאס - לא יהיה יהודי אחד שיסכים לחיות בעוטף עזה ולא ובקרבת הגבול בגליל ובגולן. אלו שיספרו לעצמם מספיק מעשיות אולי ימשיכו להתגורר ליד הקו הירוק. וליד הגבול הירדני בערבה/בבקעה. אנחנו נראה גלי ירידה מהארץ/עזיבה עצומים - והפעם לא רק של רלביסטים פסיכים. אלא של אנשים שדווקא כן היינו רוצים לשמור כאן. אנשים שפשוט רוצים לחיות. ולגדל את משפחתם. אם נשברים ראשונים ונכנעים לחמאס, ועל הדרך מוכיחים לכוחות האנטי ישראלים העולמיים והמקומיים, שזו נוסחא שעובדת: אז דבר ראשון במובן התודעתי הוכחת שהארץ הזו פחות ראויה לך ויותר ראויה להם. שלא נשברו למרות שחטפו מכות פי 10 יותר קשות. ודבר שני: הפלישה הבאה במקרה הטוב בעוד שלוש שנים. ובמקרה הממש טוב תהיה ב 2 חזיתות בלבד. במקרה הרע? תוך 24 שעות ילכו לך רוב בסיס חיל האוויר ושאר המתקנים האסטרטגיים עם רחפנים על הראש. בפלישה הבאה הטנדרים לא יבואו מעזה וגם אם כן - לא יעצרו במחלף אשקלון. ואת הרחפנים יקחו איתם. הפלישה של השביעי לאוקטובר הקודם יהיה משחק ילדים לעומת הפלישה הבאה. אני קונה עשר אלף הרוגים במהלך הפלישה שבטח ייקח יותר מחצי יום... קונה עכשיו בעיניים עצומות. האיום בלתי ניתן להכלה. לא יעזור לך כלום. אין גבול שאין מאחוריו טנדרים וטוסטוסים ורחפנים. שיגיעו בגל ראשון. ועוד כמה אלפי "אזרחים" שיגיעו בגל השני. לאנוס ולגנוב ולרצוח ולשרוף ולחטוף - אחרי שישמעו שהגל הראשון היה מוצלח. אם אין לך חצי מיליון חיילים להעמיד על כל הגדרות - כל החיים - אז האיום בלתי ניתן להכלה תחת התנאים הגיאוגרפים והדמוגרפים הנתונים... זו עובדה. רוצה לשמוע את הפאנץ' ליין: גם אם ימותו מיליון יהודים העולם המערבי לא ייצא נגד העולם המוסלמי. ואין figure שכן. אגב. אין קו אדום. במערב לא יוותרו על עושרם ולא יצאו למעננו - למלחמת עולם שלישית.. - נגד חמישית מהמין האנושי. כשתבין את זה תבין הכל.
@טל. אשמח שתגדיר מה זה אומר להכנע לחמאס? דבר שני - על אחריותך לדאוג לגבולותיך. מה7.10 יצאו מכות לציר האיראני שלא חשבו שיחטפו. אתה מתאר מצב צבאי שלא קיים כרגע. האם שעון החול התהפך? כן. ברור שהאיראנים ינסו לשחזר את יכולות הציר, או לצרף אחרות. אבל לצורך הענין, מה אתה מציע? להתחיל מלחמה עם מצרים? טורקיה? מה עם ערב הסעודית? מה עם פקיסטן? סין? רוסיה? איפה אתה עוצר? אתה צריך לשחק שחמט, לא דמקה. המערכה הזאת איננה האחרונה. כך או אחרת. ולכן עליך לתכנן את צעדיך הבאים כבר עכשיו.
חמאס קיים ומכתיב לך משהו = להיכנע לחמאס. זו הגדרה לשונית יבשה אגב. לא יצקתי לתוכה משהו או הרחבתי אותה. מוזר שאתה שואל. ------------------------------------------------------- בנוגע לגבולות הבעיה/האיום? נו הגדרתי את האיום. בפירוש. - בתחילת העמוד ממש כאן למעלה. "אוכלוסיה ערבית ג'יהאדיסטית שיושבת לך על הגדר. בריכוז אוכלוסין גבוה". זהו האיום. זה השם שלו. וזו ההגדרה שלו. הייחוד שלו זה שלאור ה 7 לאוקטובר הוא מהווה איום קיומי בלתי ניתן להכלה. האם יש במקביל איומים אחרים? כן. כפי שלמדנו מהחות'ים ומהפלנגות מעיראק ומהמשטר באירן - גם ממדינות/אומות/ריכוזי אוכלוסין ש"יושבים רחוק" ואין לך גבול איתם והם לא יושבים לך על הגדר: למדנו בפירוש שהם גם יכולים להכות בך. והם גם מהווים איום. (איום רקטי+כתבמים) -אך הם אינם בגדר: איום קיומי + בלתי ניתן להכלה. האם יש איומים אחרים שכן עולים לכדי "איום קיומי בלתי ניתן להכלה". חוץ מאשר ברצועת עזה? -כן. לצערי. סביב כל הגבולות של ישראל. כולם מאוכלסים. על ידי פלוס מינוס אותו סוג של הומו סאפיאנס. אני נמנע לטפל בהם כעת - רק כי אין דרך אופרטיבית שאני יכול לחשוב עליה. בלי קשר להשלכות הדיפלומטיות שכה מדאיגים אותם. בכלל. אין דרך. אין דרך אופרטיבית. לרצועת עזה יש מאפיינים ייחודיים שכן יכולים לאפשר לנו לדלל את האוכלוסיה שם. באופן מהותי. בין אם זה לכיוון סיני ובין אם לכיוון ג'הנום.
אבל אין לך איך להגיע למצב שבו חמאס לא קיים מלבד גירוש מלא/השמדה מלאה של רצועת עזה. כלומר - אין מצב שבו חמאס לא קיים. אז אתה בעצם אומר שלא משנה מה אתה נכנע לחמאס? זו הגדרה מטופשת והיא ממש לא לשונית. כל עוד יש ערבים ג׳יהדסטים אז יש חמאס. גם אם יקראו לו בשם אחר. עכשיו אתה צריך לחיות עם זה, ולהבין מה עושים. אתה רק מקשקש על פנטזיות של לרצוח מליונים ועוד ב׳חתימה נמוכה׳ כמו שאמרתי - מלחמת הכוכבים זו סדרת סרטים יותר אמינה ומציאותית מהתאוריות שלך.
הוא באמת גאון - גאון בהישרדות פוליטית וכל מה שנלווה לזה ותלוי בכך (המשפט שלו וכו'). השאר פשוט שולי בעיניו, לרבות הנזק למדינה. אז כשהשאלה העיקרית היא מה מתאים לי פוליטית ולא מה צריך לעשות כדי לשפר את מעמד המדינה, זו התוצאה.
@Bianconeri אני מבולבל. הרי זו בדיוק הנקודה שלי. אני לא דיברתי על חמאס עד שאתה לא שירבבת אותו לעניין... תסתכל על ההודעה שלי בראש העמוד - אתה רואה אותי מזכיר את המילה חמאס? האיום על מדינת ישראל הוא קיומה של: אוכלוסיה. ג'יהאדיסטית. בריכוז אוכלוסין גבוה. שיושבת לך על הגבול. האוכלוסיה זה האיום. אני מסכים איתך במאה אחוז שפעם הם יקראו לעצמם חמאס, פעם יקראו לעצמם חיזבאלה, פעם יקראו לעצמם גוגלי בוגלי. -לא משנה איך הם קוראים לעצמם. אני מסכים לחלוטין. יותר מכך: ההיסחפות שלנו אחרי השמות שלהם, והתוויות, ולייבלינג - היא מתורגמת למנוע פסיכולוגי פנימי שמאפשר לנו לייצר אצלינו במוח כל מיני 'ונספציות וקלסיפיקציות מלאכותיות של טובים ורעים, וקיצוניים ומתונים. זה הכל מפוברק במקרה הרע וחסר חשיבות במקרה הטוב. אני טוען שעד שלא נדלל את האוכלוסיה באופן מהותי - אנחנו בדרך שסופה הוא להעלם. (כשאחת התחנות זה להיכנע לחמאס). כן. עושה רושם שאין הרבה הבדלים בין התפיסה שלי לתפיסה שלך חוץ מחריג אחד: אתה פשוט לא מפנים ולא מעוניין להפנים שהאיום הוא בלתי ניתן להכלה. דמיין שנייה שמדובר באיום בלתי ניתן להכלה. -אוקיי? עכשיו אתה זה אני. --------------------------------------------------------- אני לא חושב שדילול של האוכלוסיה ברצועה בכיוון ג'הנום הוא מדע בידיוני. ואני לא חושב שדילול האוכלוסיה שבכיוון להתחיל להניע קמפיין ללחץ על מצריים לפתוח את המעבר כדי שינהרו לסיני (ומשם לנורווגיה ספרד ואירלנד אינשאללה) הוא גם מדע בידיוני. אני כן חושב - שאם דילול האוכלוסיה ברצועה הוא מדע בידיוני אז לאור ה מאה ה21 כפי שמתבהרת: היכולת של ישראל לשרוד כאן במרחב היא גם מדע בידיוני.
תעזרו לי קצת עם הבנה מרחבית יותר . כשמדברים על תכנון כיבוש ושליטה על עזה עד סוף השנה - הכוונה לעיר עזה או לרצועת עזה? ואם הכוונה לעיר עזה, זו שליטה על רוב הרצועה?
העיר עזה. מדברים גם על מחנות המרכז ובהערכה גסה מדובר ביותר מ-40% משטח רצועת עזה. בהנחה שמצליחים להעיף את כולם לצפון הרצועה זה לחץ אדיר של הגבול המצרי ואולי תחילתו של החלום של הגירה כפויה\מרצון. ברוכים הבאים לנכבת אל סינוואר.