כל עוד בני אדם מקבלים החלטות, תמיד תהיה אפשרות להטייה. גם אם אינני מקבל את טענותיך באשר לתיקי נתניהו או לכוח 100. ובוודאי שלטעון שהעמדה לדין של אנשים שהרגו עציר נובעת מאיזו הטייה זה מגוחך. אם היו מוותרים תוך התעלמות מהחוק - זו היתה ההטייה.
יש לך את הנאום המלא? כי יש לי תחושה שלקחו 18 שניות ספציפיות ומסגרו אותן בצורה מסוימת מאוד שלא בהכרח משקפות את הדברים כדי להשפיע על אנשים שרק מחכים להזדמנות לרדת על מי שהיה ראש ממשלה שנה אחת ב-14 השנים שקדמו ל-7 באוקטובר ולא מי שהיה בראשות הממשלה בשאר הזמן, וכמובן לא קשור לעסק. בקיצור, תראה לי בבקשה איפה הוא אומר שלא צריך למוטט את חמאס. כמו כן, כן, קורונה. הייתי אומר שהיה ברור מאוד מה היה בראש סדר העדיפויות של ממשלת בנט-לפיד. ושוב, היא כיהנה פאקינג שנה. תכוון בבקשה את הדברים שלך לאבי הקונספציה ולמי שדבק בה במשך יותר מעשור, עד שהוא התעורר בבוקר עם דמם של 1,200 בני אדם על ידיו.
א.מעולם ניקיתי את נתניהו מהשבעה באוקטובר, רק אמרתי שכ-ו-ל-ם היו בקונספציה. ב.אם ממשלת בנט-לפיד היתה חושבת שיש אפילו 5 אחוז סיכוי שחמאס יוציא פעולה כמו ה-7 באוקטובר נראה לך שהיא לא היתה מתעדפת את זה על מגיפה בדעיכה כשכבר יש חיסונים ומתחילים לחזור לשגרה? אני אישית זוכר שבשבוע שממשלת בנט הושבעה הייתי במשחק אליפות של מכבי ביד אליהו כשההיכל מלא.
נראה לך שהם לא יודעים שכולם היו בקונספציה. כולל הם בעצמם? אבל לא מעניין אותם שכולם היו בקונספציה. גם לא מעניין אותם שהם בעצמם היו בקונספציה. -רק דבר אחד בעולם מעניין את הזומבים.
בוודאי שכן, כי סכנת חיים היתה קודמת, אבל איך זה רלוונטי לעניין? הבאת 18 שניות מתוך נאום שמותגו כמשהו משהו ספציפי שספק אם הוא באמת משקף את הנאום. באשר לקורונה, האם כאשר המגפה היתה בדעיכה פשוט היו צריכים לדברים לזרום אוטומטית ולהסתדר מעצמם, אחרי כשנתיים קשות שבמהלכם המשק ניזוק והממשלה נדרשה לשפוך כספים על אנשים? כמו כן, ככל הזכור לי אחרי שהממשלה הזו החלה את דרכה היה גל רביעי של קורונה, כך שדברים לא בדיוק הסתדרו מאותו רגע בכל מקרה.
נכון אבל זה כבר היה בקטנה כי היו חיסונים. היו פה ושם הגבלות, בטיסות, בבתי אבות, אבל כבר ראית חזרה לשגרה ואנשים הסתובבו ברחוב בלי מסיכות. אבל בוא נשים את הדברים על השולחן, על הצג של המערכת לא הופיע איום של פלישה המונית, כן היו איומים של רקטות, של הפעלת טרור באיו״ש אבל אף אחד לא דמיין תרחיש כמו ה-7 באוקטובר. זה גם הקונספציה של חמאס מורתע אבל הרבה יותר מזה זאת הגדר שגרמה לכולם לחשוב שאין שום סיכוי שחמאס יצליח לחדור לפה. אף אחד לא לקח בחשבון תרחיש של כטבמים שמפציצים את הסנסורים של התצפיתניות. מי שאשם פה זה לגמרי צה״ל שלא למד את המלחמה באוקראינה שממנה חמאס שאב את הרעיון. אני לא יודע אם בצה״ל יש בכלל מרכז ללימודי מלחמות של אחרים.
כל פעם שבנט נדחף לכותרות, צריך להזכיר שהוא ראש ממששת המנדטים. לא מגיע לנוכל דיון ענייני. וכמובן שאני לא אשכח את חלקו בפשעים של מלחמת קורונה.
הוא אמר ב-18 שניות האלה שאסור להכניס כח צבאי לתוך עזה, איך בדיוק הוא התכוון להפיל את חמאס בלי כח צבאי?
הוא אמר שלא צריך לחזור על עופרת יצוקה, צוק איתן וכדומה. למה היתה כוונתו אינני יודע, אבל זו בדיוק הנקודה: תביא את כל הדברים שלו, תראה שהוא באמת אמר שלא צריך להפיל את חמאס - ונדבר. עד אז, הבאת קמפיין בחירות נגד בנט, לא דיון רציני.
מה זה ״רק 18 שניות״? הוא אומר הכי מפורש שיש שלא צריך להכניס צבא לתוך עזה. אבל יודע מה נניח שבשאר הנאום הוא אמר שצריך להפיל את החמאס באמצעים לא צבאים, למשל עוצר על הרצועה, למה הוא לא עשה את זה בתור ראש ממשלה? פה אפילו אין תירוץ של קורונה כי עוצר לא דורש לא משאבים ולא חיילים.
אולי הוא אומר שצריך לפעול שם בדרך אחרת? אני יודע? אבל מן הסתם הוא לא דיבר על הנושא רק 18 שניות. מישהו עם אג'נדה בחר להביא רק 18 שניות מזה. למה? אולי כי יש סיבה טובה לכך. הרי כולנו יודעים למה הדברים האלה עולים - זו תעמולה. לא יודע. אמרתי שהוא מושלם? לא, רק שהוא היה ראש ממשלה שנה בלבד ושאף שאי אפשר להתעלם מכך, זה קצת מגוחך להתמקד בו כל כך.