לוקח בערבון מוגבל מאוד - תרומתם תהיה אפס עגול. מקסימום עזרה למיפרציות בהגנה אווירית שזה למעשה שמירה על בסיסים צבאים שלהם. צרפת כבר חטפה בבסיס שלה.
בלה בלה בלה. עכשיו עובדות - היטלר והנאצים - משטר שהושתת על אנטישמיות ןאנטישמיות הנחתה אותו. גמור. הקומוניסטים - אחראים מרכזיים לחינוך של כל הנאצים החדשים ברשות הפלסטינית, הם אלו שהמציאו את הרעיון של אנטי ציונות באקדמיה שלהם. גמור. הפאן ערביסטים - נאצר וחבריו, בסוף התפרקו ויורשו של נאצר בא לבקש שלום. מושלם? לא. אבל זה המצב. והנה עכשיו יש לנו את האייתולות. משטר שכמו קודמיו, נותן לאנטישמיות חלק חשוב באתוס שלו, לעיתים על חשבון השרידות וההתקדמות שלו. ונראה שהוא בדרך החוצה גם. הנקודה היא שלמרות שאנטישמיות עושה נזק קטסטרופי לעם היהודי, העם היהודי גם שרד אותה לאורך ההיסטוריה, בעוד משטרים שהתמסרו לה לא שרדו.
לגמרי. לא להפריד בין לבנון לחיזבאללה. להחריב את לבנון, לפגוע בתשתיות אזרחיות וכו' וכו'. חיזבאללה צריך לבחור אם הוא מתאבד ביחד עם איראן ולוקח איתו את כל לבנון.
אני יודע שאנחנו תקועים עם הראש בתחת של עצמנו, אבל קצת מוזרות לי ההתרברבויות על כך שהאיראנים לא מצליחים לגרום נזק משמעותי לישראל עם הטילים (חוץ, כמובן, ממקרים בודדים וקשים מאוד). מי אמר שהם מצפים שזה יקרה? קודם כל, הם משגרים טילים לכל הכיוונים וישראל זה רק גורם אחד במשוואה עבורם. הם גם מודעים ליכולת מערכות ההגנה של ישראל, הם יודעים שהסיכוי הכי טוב לגבור עליהן זה לשלוח כמות גדולה של טילים בו זמנית, ואולי אפילו לא מנסים לעשות את זה כי יש להם עדיפויות שונות. . בינתיים, הם כן מצליחים לשתק את החיים במדינה, וליצור טלטלות שמבריחות את כולם למרחבים מוגנים כמה פעמים ביום - ואולי גם בדרך לפגוע פה ושם. מי אמר שהם שואפים ליותר מזה? הרי זה לא שהם חיים בפנטזיה שהם ינצחו במלחמה בגלל שהם תוקפים את ישראל בטילים.
זה מדהים שישראל וארה"ב מנסות ליצור קואליציה עם מדינות המפרץ כנגד ציר הרשע מספר שנים וביומיים איראן מצליחה לעשות זאת עם מהלכים הזויים כמו הפצצת מרכזי אוכלוסייה ולא רק כמו שהם ציפו בסיסים צבאיים. צמצום הפסדים ופרגמטיות הם יכולות חשובות למנהיג, למנהיגים באיראן לא היה את זה ברגע המכריע, נקווה שימשיכו בשלהם גם עכשיו ולא יבינו זאת.
בוא נחזור לנקודת הפתיחה. מה שהאירנים ציפו שיהיה זה לבנות טבעת אש סביב ישראל+יכולת רקטית אימתנית של איראן+פצצת אטום, כאשר ביום פקודה האירנים התכוונו להשמיד את מדינת ישראל. דמיין את כח הנוחבה+כח רדואן+מאות אלפי טילים של איראן והפרוקסיז+פצצות אטום. לישראל לא היה שום סיכוי להינצל. חמאס באימפולסיביות שלו לא הצליח ״לדחות סיפוקים״ והעיר את הדב הישראלי לפני שהתכנית האירנית היתה מוכנה. עכשיו בוא נראה איפה אנחנו עומדים היום. הנוחבה ורדואן מרוסקים, היכולת הרקטית של חיזבאללה ואיראן נפגעה אנושות, של חמאס כמעט לא קיימת, פרוייקט הגרעין הלך עשרות שנים אחורה, וישראל וארה״ב ממשיכות למחוק את הפירורים שעוד נשארו. אני ממש לא חושב שזה מה שתכנן חמינאי, שבינתיים התפגר בעצמו.
את הרוב המוחלט במציאות שמחוץ לאייסוקר וטוויטר לא מעניין מה רדמן כותב, אם בכלל יודעים מי זה. ובכל אופן אני הייתי יותר חושש אם כולם היו הולכים על עיוור אחרי האיש שהביא לאסון הגדול בתולדות המדינה. כאמור- חוש ביקורת לא יזיק. בשורה התחתונה על סמך שלושה אנשים לא קשורים בחרת לקטלג את השמאל בישראל כ״לא תומך במלחמה המוצדקת בהיסטוריה״, או בקיצור תעמולה ביביסטית זולה. חד״ש חלק מהרשימה המשותפת שלא שותפה לגוש השמאל.
מי זה גוש השמאל? השמאל בישראל זה חדש והדמוקרטים. הכי קרובים לפרופר שמאל אחריהם זה ש״ס. לא קיטלגתי את כל השמאל, וגם אמרתי את זה חמש פעמים. אלא את הנטיה של דמויות מהשמאל לעשות את זה. אני בטוח שגם יש דמוקרטים בעד המלחמה. רדמן נכנס למפלגת הדמוקרטים כאחד ממובילי המחאה, מהדלת הראשית של המפלגה. להגיד שהוא לא משפיע על אף אחד חוץ מאייסוקר זה בלבול ביצים. גם ינון מגל הוא לא פוליטיקאי, אתה רוצה לטעון שאין לו השפעה? @אמיר ע - ההתרברבות הישראלית, במקרה הזה מוצדקת. בוודאי שהאירנים ניסו ומנסים לעשות לנו נזק. ישראל התנהלה 2 עשורים בערך בפחד משתק מאיראן וחיזבאללה. כמה זמן עבר מאז תרחישי העלטה? כלום וחצי. מדינה ששמה לעצמה מטרה מרכזית להשמיד את החיים היהודים פה, וקורסת בצורה כמעט תנ״כית אל מול עיננו והתשובה שלך זה - הם פועלים לפי התוכנית שלהם?