מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. italiano Member

הגסת' ע"פ כמה חבר'ה שקראתי היה האיש שהשפיע יותר מכולם על טראמפ לתקוף.
    טראמפ אדיר אבל הוא מושפע לא מעט, כמו כל ראש מדינה, מהאנשים סביבו.

מה אכפת לי מה הוא היה לפני(והוא היה איש צבא לא רע בכלל)?כרגע הוא שר המלחמה שלהם והוא עושה עבודה נהדרת.
    הגישה שלו בול בפוני בטח אחרי שהפכו את צבא ארה"ב לצבא מסורס ונבול.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  2. Lebron Member

מי אלו החבר'ה האלה ועל סמך מה הם החליטו שדווקא הוא זה שדחף אותו? מי המקורות שלהם בדיוק? תשתף אותנו.

למרות ביקורתי על נתניהו בנושאים רבים, במקרה של החלטת טראמפ על התקיפות באיראן לפני שנה ועכשיו, הקרדיט מגיע לו. הוא עשה עבודה יפה מאוד מול טראמפ והשתמש נכון במודיעין הישראלי ובלובי הפרו ישראלי באמריקה(אני בכוונה כותב פרו ישראלי כי חלק לא מבוטל ממנו מורכב מנוצרים ציונים ולא רק יהודים).

לא ראיתי שום אינדיקציה שלהגסת' הזה יש איזשהו לברג' על טראמפ או השפעה מעשית בדרך כלשהי על קבלת ההחלטות.

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/26
  3. VAR Member

יש עוד 3 שנים עד לבחירות, אף אחד עדיין לא הודיע על ריצה לנשיאות. כל דבר שתקרא בנושא הזה הוא ספקולציה. כולל כל מי שכבר הכתיר את JD למועמד הרפובליקני לנשיאות (האיש בן 41, מעניין אם יש תקדים למועמד צעיר כל כך לנשיאות מטעם מי מהמפלגות).

4. טל. Member

קשה לצאת בהצהרות שהאירנים דועכים לגמרי כי קשה להגדיר מהי דעיכה.
    -אני אופטימי אני מקווה לטוב.
    אבל צריך להבין שאפילו אם מפרקים להם את המערך הימי וגם את המערך הבליסטי ואת מערכי האוויר והכתבמים.
    (ואני מקווה ומאמין שכל המערכים הללו אכן יחוסלו)

-זה עדיין לא סוף פסוק.

כי גם אם נשים את צבא אירן בצד,
    עדיין
    יש למשמרות המהפיכה רבע מיליון חמושים בכל רחבי אירן.
    ובנוסף יש מיליציות (בסיג') שבכלל לא לובשי מדים. כולם חמושים כולם מצויידים בנשקים ורימונים, וכולם מסתובבים בכל רחבי אירן. (ואירן כידוע זה כמעט כמו כל מערב אירופה)

שני הזרועות האלו של המשטר - הם שומרי הסף.
    הם אלו שהמפגינים/כוחות האופוזיציה באירן (אם באמת אכן רוצים להפיל את המשטר) צריכים לחסל או לפחות לנטרל.

אם ארה"ב וישראל לא מתכוונים להשתמש בכוחות קרקעיים,
    אז צריך לחמש גורמי אופוזיציה. באופן ניכר. ולשלוח אותם להלחם על הקרקע.

(עם סיוע אווירי ישראלי ואמריקאי).

קשה לראות איך השלטון נופל בלי מגפיים על הקרקע של מישהו כלשהו.

5. Lebron Member

ג'ון אף קנדי היה בן 43 בלבד כשנבחר. ג'יי די ואנס יהיה בן 44 במועד הבחירות הבא. צעיר בשנתיים מקלינטון כשנבחר לראשונה.

JD הוא הנחתה על טראמפ מצד החבר'ה מהסיליקון ואלי פיטר ת'יל ושות'.
    Friday essay: libertarian tech titan Peter Thiel helped make JD Vance. The Republican kingmaker’s influence is growing

העיסוק הבלתי נגמר בחלאה טאקר ק(טא)רלסון מדאיגה. מגדילים לו את הניים רקוגנישן, מדובר בחיה תקשורתית חכמה שיודע למשוך תשומת לב, וכמו שראינו ב-2016, הממסד של המפלגה הרפובליקנית לא יכול למנוע מדמות אאוטסיידרית לנצח אם היא מקבלת את כל תשומת הלב

מהבחינה הזאת ואנס עדיף כי הפטרונים שלו בפלנטיר הם לא עוכרי ישראל.

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/26
  6. DRORIKO Member

הזדמנות טובה להזכיר שהשמאלנים ניסו לדחוף לנו מדינה פלסטינית במסווה של ״ברית עם סעודיה נגד איראן״

https://rotter.net/forum/scoops1/936673.shtml

7. טל. Member

מבחינתנו סעודיה היא טופיק לא רלוונטי. סעודיה כבר מזמן שכחה מישראל ובחרה בציר הטורקי-קטארי.

זה היה מהלך נבון של ארדואן יימח שמו ש ניצל את ההזדמנות שישראל העניקה, והפיל את אסד ואת "סוריה הקודמת", ויצר את סוריה החדשה - כמדינת חסות שלו.
    מרגע שסוריה שייכת לארדואן - ההצטרפות של סעודיה לטורקיה היא בלתי נמנעת.

(בגלל זה בזמנו כתבתי כאן בפורום ומאוד ייחלתי לכך שישראל תשתמש באמתלא הדרוזית כדי לתפוס את ג'בל א-דרוז ולהקים שם אוטונומיה דרוזית/להתפרס עם כוחות ושליטה שלנו כמה שיותר צפונה על הגבול הסורי-סעודי). -זה היה יכול להיות קלף מצויין לשליטה בסעודים.
    סעודיה צריכה את סוריה. סעודיה צריכה את הגבול הסורי-סעודי.

אם זה כדי להעביר קווי נפט וגז שיגיעו לים התיכון.
    ואם זה כדי ללהעביר קווי תשתיות תקשורת שיגיעו לים התיכון.

8. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגסת׳ רחוק מעמדה לקפיצה לנשיאות לדעתי.
    הוא לא רק פרזנטור, הביאו אותו כדי להיות קבלן ביצוע של הממשל, וזה עובד.
    אני לא חושב שמדובר באסטרטג צבאי דגול, אבל כנראה שהוא מבצע טוב. בנוסף - אין ספק שהוא יודע להופיע מול המצלמות.

אם כבר הרפובליקנים מסמנים מישהו, לדעתי זה רוביו, ואנס לדעתי לא מספיק חד, מנוסה ומקובל על ידי כלל הרפובליקנים.

9. RubberSoul Member

אני מסכים, אבל יותר דחוף ממי שעומד בראש הממשלה, יותר מטריד אותי חברי הממשלה שמלבד התדמית של המטומטמים והצעקניים, התגלו גם ככושלים וחסרי מושג.

מעטים מאוד מהממשלה הנוכחית הייתי לוקח גם לממשלה הבאה.

Lebron אוהב/ת את זה.
  10. VAR Member

טאקר ואוונס הם תמונת מראה למטורללים של המחנה הדמוקרטי (סנדרס, AOC וההיא שנישאה לאח שלה). חושב שהם גם רלוונטים באותה רמה.

בסוף הם רעשי רקע, כמו זבובים.
    רוביו זה החלום שלי. אבל עוד מוקדם מאוד מאוד לעסוק בזה. אני זוכר איך הילרי הייתה המועמדת הדמוקרטית הכמעט ודאית ב2008 ותוך חודשים ספורים אובמה הפך מנובאדי לפרונט ראנר. באמריקה אין דבר שאתה לא יכול להשיג בעזרת קמפיין טוב.

11. Lebron Member

יכול להיות שאתה צודק, אבל גם טראמפ כשדיבר על ריצה לנשיאות עוד ב-2011 הוא נתפס כבדיחה, אפילו עשו לו רואסט(ולא הבינו,שהביחה על חשבונם), כך שלא הייתי שולל על הסף שאחד דמוי קרלסון יפתיע. (קנדס זה פריק שואו בסדר גודל אחר לגמרי, היא ברמת טרלול יוצא דופן) אבל אני חושב שהפנטזיות על הגסת'/רוביו כנשיאים פוטנציאלים זה משאלת לב פרובנציאלית ולא בהכרח משהו ריאלי. רוביו היה די מביך בדיבייטים של פריימריז הרפובליקנים ב-2016. והחזות שלו לא מרשימה. הוא לא מאוד כריזמטי. מתי אי פעם נבחר נשיא נמוך בארצות הברית?
    הבייבי בומרס תומכי ישראל, אלו שגדלו על אקסודוס, על הסיפור מעורר ההשראה של עם קטן שעבר שואה וניצח את כל צבאות ערב הולכים ונעלמים מהעולם ככל שעובר הזמן.
    הדור הצעיר בארצות הברית לא מכיר ולא גדל על ההיסטוריה הזאת וזה לא מעניין אותו. אני לא בטוח בכלל שתמיכה מובהקת בלתי מסויגת בישראל תסייע למועמד לנשיאות בבחירות הבאות.
    אפילו טראמפ בקמפיין הבחירות הלך בין הטיפות כדי להוציא את המיטב מהקואליציה ההטרוגנית שבנה. הוא הבטיח שהוא לא יתחיל מלחמות אלא יסיים אותם ופיזר מזרים סותרים כדי לא לאבד אף קול.
    הציבור האמריקאי מאמץ יותר ויותר עמדות בדלניות מאז המלחמה הכושלת בעיראק. (היום ניאוקון בארצות הברית זה מילה גסה. אפילו ניאוקונים מובהקים מנסים להתנער מהתיוג, טראמפ בעצמו תקף אותם בקמפיין)
    לכן boots on the ground של חיילים אמריקאים זה משהו שעדיף שלא יקרה, כי זה יהפוך את היחסים עם ישראל לנושא מרכזי בבחירות הבאות.

כרגע אגב, הרפובליקנים צפויים להפסיד את בית הנבחרים עוד חצי שנה (על הסנט הם צפויים לשמור), וזה עשוי להחליש את כוחו של טראמפ בשנתיים האחרונות שלו לקדנציה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/26
  12. VAR Member

לא יודע לגבי הboots on the ground, אבל זה קריטי לישראל שהמלחמה הזאת תסתיים בשינוי משטר one way or another. את הציבור האמריקאי מעניין רק לנצח. אם טראמפ יוכיח שאפשר באקלים של היום לשנות משטר באמצעים צבאיים ושזה לא עוד מאותו החרא של וייאטנם ועיראק, הרווח שלנו יהיה אדיר להמשך. אחרת, באמת הקרלסונים והאוונסים יתפסו תאוצה.

קרלסון האשים לפני רגע את חב"ד במלחמה הנוכחית, הוא כבר לגמרי הגיע למחוזות של קנדס. כנראה בכוונה.

אני לא יודע איך רוביו היה לפני 10 שנים, בראיונות מהחודש האחרון הוא נראה פנטסטי. מאוד כריזמטי. ובטח יותר טוב מכל מיני ליצנים כמו טראמפ וביידן וAOC שהביכה את עצמה במינכן שוב לאחרונה. אם על זה הוא נשפט, הוא במצב טוב מאוד. והוא אחלה גבר בלי קשר.

13. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם לא הייתי שופט את רוביו של לפני עשור. רוביו הנוכחי בהחלט מרשים ויודע לעמוד מול קהל ולנאום, נראה לי שיעשה עבודה טובה בהרבה בדיבייטים וארועים מתוקשרים מואנס.

בסוף, קאמלה, שהיא חתיכת דגנרטית והייתה מביכה בכל פעם ששמו מולה מיקרופון, היא הייתה המועמדת לנשיאות , והיו שלבים שהסקרים צפו לה נצחון.
    לא חושב שרוביו הוא פנטזיה, הוא צפוי להגיע ל2028 בתור אחד הבולטים מבחינת נסיון במערכת ו'מיקום'.

14. Lebron Member

הלוואי שיסתיים בשינוי משטר (אני עדיין אופתע מאוד אם המבצע הנוכחי שצפוי להימשך כמה שבועות יביא לזה באופן מיידי), אבל אם ארצות הברית תכניס כוחות גדולים לקרקע, זה ייצור התנגדות גדולה בקרב הציבור האמריקאי.

הוא יצטרך הרסה יותר מלצאת על חב"ד כדי להגיע למחוזות קנדס. הקונספירציות שלה זה לבל אחר לגמרי.

אני חושב שיש לכם (מיועד גם אליך ביאנקונרי ידידי) הטייה כישראלים בנוגע לרוביו. אי אפשר להסתכל על זה רק מזווית ישראלית, זה פרובונציאלי מדי, הבחירות בארצות הברית לרוב מוכרעות על אחוז או שניים בשתי מדינות מתנדנדות. בגלל זה טראמפ היה מאוד זהיר וניסה להציג את עצמי כההפך מהניאוקון.
    רוביו יותר מדי מזוהה עם זרם הניאוקון שפשוט לא פופולרי. אני עדיין חושב שלואנס יש יתרון עליו גם מבחינת תמיכה של שחקנים חזקים כמו מאסק ות'יל וגם מבחינת פופולריות בקרב המתפקדים, הסקרים גם מראים את זה.
    רוביו הוא לא דיבייטר טוב, והוא נמוך. זה אולי נשמע לכם שטחי, אבל הפוליטיקה היא שטחית, זה תיאטרון בובות בגדול, ממליץ לקרוא על העימות בין קנדי לניקסון כדי להבין שהמדיה היא המסר ולנראות יש משמעות. לא סתם כל הנשיאים היו גבוהים יחסית. ולא סתם כשטראמפ קרא לרוביו ליטל מרקו הוא ריסק אותו בדיבייטים.
    ואנס גם דיבייטר טוב יותר וגם יותר גבוה. יש לזה משמעות, אנחנו לא חיים בעולם שבו ציבור המצביעים הוא עמוק או רציונלי.
    אני אגיד שאפילו להגסת' יש יותר סיכוי מרוביו מבחינת נראות. לרוביו פשוט אין את התכונות הנדרשות למועמד ריאלי לנשיאות.

אם הישראלים היו בוחרים את נשיא ארצות הברית, אז לרוביו היה סיכוי מצוין. אבל הם לא, ולכן אתה פשוט לא יכול להסתכל על זה מנקודת מבט ישראלית בלבד כי לציבור האמריקאי יש סדר עדיפויות אחר ומספיק אחוז או שניים שעוברים מצד מצד או בוחרים לא להצביע כדי להכריע בחירות.

אני עדיין בדעה שואנס יהיה המועמד הרפובליקני, אלא אם כן יבוא איזה סופרסטאר אאוטסיידר סטייל טראמפ שיעשה שיבוש(שוב).

15. Lebron Member

קמלה לא נבחרה בפריימריז. אם הייתה צריכה להתמודד בפריימריז היא הייתה מפסידה בודאות.

לא סתם היא הפסידה בכל 7 המדינות המתנדנדות.

שוב לגבי רוביו. אני באופן חושב שיש לכם קצת בליינדספוט כישראלים, אתם צריכים להבין שלציבור האמריקאי סדר עדיפויות שונה משלנו, הם מתעדפים בבירור מדיניות פנים על פני מדיניות חוץ, הם לא מצביעים על סמך מה טוב לישראל (יהודים אמריקאים ונוצרים ציוניים אולי כן, אבל זה לא הרוב ועם אלו בלבד אתה לא תנצח בחירות).

רוביו הוא מזכיר המדינה. הוא עוסק במדיניות חוץ. מדיניות חוץ עובדתית לא חשובה לאמריקאים כמו מדיניות פנים.

גם להילרי לא עזר שהייתה מזכירת המדינה. אתה לא יכול לזכות בבחירות בארצות הברית אם אתה רץ על טיקט של מדיניות חוץ. זה לא ישראל.

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/26

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 4, אורחים: 0)

1. בארסה-מכבי
  2. YYY
  3. אמיר ע