מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. VAR Member

גם אם תהיה כניסה קרקעית וגם אם לא - בסוף מבחן התוצאה הוא מה שקובע, זה נכון לאמריקה כמו שזה נכון לכל מקום בעולם (אולי חוץ מישראל). אם ישתנה המשטר באיראן והיא תהפוך למדינה מערבית - בעוד 3 שנים אף אחד לא יזכור את מה שקורה עכשיו. במצב כזה לרוביו יהיה יתרון על ואנס כי הוא הרבה יותר מעורב והוא מאז ומתמיד תמך בהפעלת כוח צבאי. ואם זה ייגמר בעוד מלחמת חפירות אז לואנס יהיה יתרון על רוביו כי הוא נתפס כבדלני.

כל הז׳יטונים על השולחן במבצע הזה.

אמרתי שרוביו הוא החלום שלי, אני חושב שדי ברור למה. לא אמרתי שזה בהכרח מה שיקרה או שהוא אפילו המועמד הסביר ביותר. זה פשוט מוקדם מידי לניתוחים האלה, 3 שנים לפני בחירות. 3 שנים זה נצח נצחים בארה"ב. לא הייתי מבטל אפילו את הסיכוי של ויווק אם יחליט לרוץ שוב וטראמפ יתמוך בו (הוא אוהב לקקנים מהסוג הזה).

2. alexshw Member

מי שרוצה להצליח בבחירות הבאות מהמפלגה הרפובליקאית, יצטרך להתרחק מטראמפ בזמן.
    ורק אומר שהפעולה באירן היא 180 מעלות מ"עקרונות" תנועת MAGA. מה שגם די מסגיר את העובדה שזו תנועה לצורך סגידה אישית ותו לו.

3. Lebron Member

תשובה יפה. מסכים בגדול ש-3 שנים זה נצח, בטח כיום עם השינויים התרבותיים והטכנולוגים המהירים.
    מבחן התוצאה אכן משמעותי פה, אבל כניסה קרקעית יכולה תיאורטית גם להסתבך ולגרור את האמריקאים לסוג של עיראק 2. למזפר האבידות יש משמעות. כרגע הןא עומד על חד ספרתי אז זה פחות נורא.
    כמובן שאשמח שמישהו מהסוג של רוביו ייבחר, אני פשוט מתקשה לראות כרגע תרחיש שמדיניות חוץ כנושא מרכזי יהיה אפקטיבי בבחירות על סמך ניסיון עבר.

VAR אוהב/ת את זה.
  4. italiano Member

באופן כללי אני לא חושב שהרפובליקנים ינצחו אם לא יציגו מועמד סופר כריזמטי. היתרון אצל הדמוקרטים די מובנה(האריס המפגרת כמעט ניצחה את טראמפ) וצריך מישהו לא רגיל כדי שהרפובליקנים ינצחו שוב.

ואנס דוש רציני. לא יתחברו אליו. זה הפסד ודאי.

5. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שותף לתחושה של איטליאנו על ואנס, וזה לפי מה שאני גם קורא וקראתי כתגובות אליו או למינוי שלו בזמנו.
    אני חושב שאלא אם יקרה משהו חריג, הרפובליקנים לא ילכו איתו. זאת כמובן דעתי הלא מלומדת, ובטח אחרי טראמפ אף אחד לא מתיימר להיות נביא.
    בצד הדמוקרטי יש מעומדים מפחידים, שהכי מפחיד זה כמובן מושל קליפורניה, ניוסום. מצד אחד מדובר באמריקאי לבן שהוא ההפך מכל רשימת המגדרים והגזעים שיש בשמאל האמריקאי, מצד שני הוא דמות מאוד דומיננטית בסטייט הכי חזק בארה״ב, ויכול לעבור כדמות אחראית יותר מאיזה האריס כזו.
    הוא אנטי ישראלי מובהק, והוא סכנה אמיתית עבורנו.

אם כל אבני הדומינו יפלו לטראמפ איפה שהוא רוצה, ארהב תהיה בשליטה על שוק הנפט העולמי, עם כוח מינוף חסר תקדים על סין ורוסיה.
    טראמפ לא בא להרגע.
    אם הוא יצליח להפיל את איראן, לסיים את המלחמה ברוסיה/אוקראינה ואכשהו גם להוציא את טיוואן ממעגל האיומים הסינים - זה סט השגים שיהיה קשה מאוד להתעלם ממנו פנימית.

6. Lebron Member

כי טראמפ לא דוש? סוד הקסם שלו שבניגוד לשאר הפוליטיקאים המקצועיים והצבועים הוא מעולם לא הסתיר את היותו דוש.
    לואנס יש פטרונים רבי השפעה, כולל אלון. זה מכפיל כוח.

המועמד המוביל של הדמוקרטים נכון לרגע זה הוא גאווין ניוסום שנראה מגה דוש.

ערעכה: ביאנקונרי הקדים אותי לגבי ניוסום. אני לא חושב שהוא אידיאולוג בכלל והגישה שהוא מציג נגד ישראל נובעת מהלך הרוח במפלגה הדמוקרטית. הוא פופוליסט מצוי, אבל צריך לומר שיש לו חזות מרשימה, הוא מבין פוליטיקה והוא הפוליטיקאי הדמוקרטי הבכיר היחידי שהעז להתעמת עם רופבליקני כמו רון דה סנטיס (מועמד בכיר לנשיאות לשעבר) במגרש חוץ כמו פוקס ניוז.

7. italiano Member

טראמפ סופר כריזמטי. גם אם מדבר שטויות לפעמים.

ואנס רחוק מלהיות כריזמטי. ואני עדין.

8. Lebron Member

אני לא חושב שרוביו יותר כריזמטי ממנו. הבדלי הגובה לבד יגמרו אותו. הליטל מרקו נדבק בו.

בכל מקרה, כשיש לך פטרונים עוצמתיים זה מעניק לך יתרון מבנה.

9. VAR Member

ניוסם זה ביידן לפני שהמוח שלו הפך לעיסה.

יכול להיות הרבה יותר גרוע מבחינת ישראל (אובמה למשל). אבל מצד שני הסיכויים שלו מול כל מועמד רפובליקני (וכולם עדיפים עליו מבחינתנו) הרבה יותר גבוהים.

חותם עכשיו שהמועמדים יהיו ניוסם ורוביו/דסנטיס.

10. Lebron Member

דסנטיס זה הצ'ילבה של ניוסום. דווקא הוא יכול לנצח כי יש לו קבלות כמושל פלורידה בעוד ניוסום הרס את קליפורניה.

הדבר היחידי שאני יכול להגיד לזכותו של המושל הכושל ניוסום זה שהוא קיבל את ההזמנה של שון הניטי מפוקס לדיבייט עם דסנטיס.
    בפוליטיקה של היום זה לא מובן מאליו להסכים לדיבייט במגרש הביתי של היריב שלך.

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/26
  11. VAR Member

מה שאתה רואה כבאג, הדמוקרטים רואים כפיצ׳ר.

הם מוכנים לקבל הרס וחורבן אם זה מגיע במעטפת של דיברסיטי, סוציאליזם, תמיכה בהפלות והרבה שנאה לרעיון האמריקאי.

12. Lebron Member

הוא דווקא היה חכם מספיק כדי לזהות שהדמוקרטים הלכו רחוק מדי עם הווק וביקר את הטרלול הזה של טרנסים בספורט נשים.
    Newsom shocks LGBTQ allies with stance on transgender athletes

למזלו אין לו ממש מתחרים. מה גם שבניגוד לפריימריז של הרפובליקנים שם זה נטו המתפקדים, הפריימריז הדמוקרטים זה משחק מכור מראש. השיטה מאפשרת לממסד לתת פור של צירים למועמד המועדף.
    הם חסמו ככה את ברני סנדרס כשהתמודד מול הילרי.
    ניוסום הוא לא מועמד אאוטסיידר כמו ברני. הוא קשור בטבור לממסד של הדמוקרטים.

13. DRORIKO Member

אני לא מאלה שממהרים לצאת בהכרזות, אבל אם בשבוע הקרוב הולכים להתלבש על כל מתקני הנפט של איראן הם גמרו את הסיפור שלהם

14. VAR Member

נכון. הtrans issue מאוד לא פופולארי בארה"ב, לא הרבה במחנה הדמוקרטי מבינים את זה. אבל הם יותר מידי all-in בקטע של מהגרים לא חוקיים וDEI באופן כללי, הם עברו את נקודת האל חזור.

השאלה האם המדיניות שלו בקליפורניה תפצה על היותו גבר לבן. אני מאמין שכן כי מבין כל המועמדים הדמוקרטים האחרונים לנשיאות רק ביידן לא היה מועמד DEI אז יש להם אשראי לחרוג קצת מהנוהל.

ואולי זה בכלל יהיה פיט בודיג׳ג׳ בסוף. הומו עוד לא היה לנו.

כמו שאמרתי, מוקדם מאוד לדיון הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/26
  15. טל. Member

@DRORIKO
    גמרו את הסיפור של מה?

הבעיה היתה ונשארה 200 אלף חמושים לובשי מדים ממשמרות המהפיכה.
    ועוד כפול מזה מיליציות (כמו הבסיג' ללא מדים אומנם) אבל כל אחד עם לפחות 2 נשקים בבית פלוס כמה רימונים ומחסניות.

גם אם נשים את צבא אירן בצד,
    מישהו צריך להתמודד עם 2 הארגונים הללו.
    אין הפלת משטר שלא עוברת דרכם.

(גם אני בעד שיחריבו את כל מתקני הנפט באירן. אני פשוט משער שללא מגפיים על הקרקע ואנשים עם רובים, שיורים באנשי בסיג' בסימטאות וברחובות כל ערי אירן (לא רק טהראן) - הפלת משטר זה תרחיש כמעט בדיוני.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 0)

1. אמיר ע
  2. Scouser