אני מנסה להסביר לך שאתה הוא זה ששבויי בסיסמאות. "לתכנן עצמאות וכו'". זה לא עניין של מה אני מדמיין. או אולי בעצם כן. כולנו מוגבלים בסופו של יום על ידי האינטלקט והדימיון שלנו. אני לא מצליח לחשוב על פיתרון יותר טוב. לבעיה שאני מציין בפניך. ואשמח לשמוע מה לך יש להציע. הפעם הבאה שהמפלגה הדמוקרטית זוכה בבחירות בארה''ב - שכח מוטו באו''ם. ושכח ממשלוחי נשק. או סיוע כספי. צריך להבין: בידוד בינ''ל אמברגו וצנע אתה בכל מקרה תפגוש. אין לך דרך להתחמק מזה. כל מה שאתה יכול זה לפרמט. בינתיים בזמן שיש לך. אז כן אני הייתי משתמש בנשק ביולוגי ברצועה. ואני הייתי מבריח פצצת אטום לדוחא. לא מצליח לחשוב על אופציה אחרת. ולפני הכל הייתי מארגן תשתיות טרור פעילות בדוחא ובאיסטנבול. מתלבש להם על השדות תעופה והרובע הפיננסי יופי יופי. וכל אחד מהדברים הללו בתור ישראל הרשמית הייתי מגנה. חריפות.
שלא תהיה טעות. אני כמובן בעד שישראל תמשיך לדחוף בכל המאמצים והחזיתות האחרות, אחרי המלחמה באירן. אם זה חיזוק קשרים כמו שיש לנו עם הדרוזים והכורדים במז''הת: כמובן הייתי מעמיק אותם. במיוחד במיוחד בכל הקשור לחימוש ומשלוחי נשק. אם אפשר עם מיעוטים אחרים - ברחבי אירן וטורקיה ומה שנשאר בסוריה/לבנון: כמובן. חיזוק קשרים עם קהילות אירניות גולות ברחבי העולם. תיאום עמדות. תיאום מאמצים. הקמת פורומים משותפים וצוותי חשיבה. התגובות של האירנים הגולים הפתיעו אותי. זו דלת חדשה שנפתחה ושווה להעמיק בה. כנ’’ל אם אפשר להעמיק יותר את היחסים עם בחריין והאמירויות ואזרבייג׳ן: שוב. כמובן. אני בעד כל זה. פשוט אני מבין שברגע שייבחר נשיא דמוקרטי בארה’’ב, שום דבר מכל אלו כבר לא יהיה שווה הרבה. חייבים איזה פירמוט. איזה זיעזוע. של החזית הקטארית-טורקית. במעגל הרחוק. ושל אוייבי ישראל הישירים מסביבנו במעגל הקרוב.
התמודדנו כבר עם נשיאים דמוקרטיים עוינים ושרדנו. אפשר להרגיע את הפאניקה. אולי מערכת היחסים הזאת לא שיווינית אבל גם ארה"ב מרוויחה מקשר עם ישראל. נעזוב את התעשייה הביטחונית, מודיעין, כלכלה וטכנולוגיה יש פשוט את האלמנט של ידידה במזרח התיכון המשוגע. זאת לא החלטה שנשיא דמוקרטי, שונא ישראל ככל שיהיה, מקבל באהלן אהלן.
שמע אם לא נפרמט, מלחמות לא הולכות להשתנות. פעם הערבים היו מקימים בסיסי טרור באמצע מדבר סהרה. -אבל הם למדו מהעולם (המערבי), שוואלה, הרבה יותר יעיל לבנות את הבסיסי טרור האלו בבתי ספר ובבתי חולים. ועד שלא נמציא מכונת טלפורטינג כמו במסע בין כוכבים - הדרך היחידה להתמודד עם בסיסי טרור שממוקמים בתוך בית חולים פעיל או בית ספר פעיל: -זה או לשלוח להק מסוקים עם 200 חיילים לטהר את הבית חולים הזה. מסדרון אחר מסדרון. -או להוריד עליו טיל. או אם אין כסף - להוריד עליו פגז. ובארה"ב אין אף אדם אחד במפלגה הדמוקרטית שאני מכיר שישב בבית הלבן וייתן לך לעשות משהו מבין השניים. ואם כן תעשה בניגוד למה שהוא אומר: אז יעצור בשבילך וטו באו"ם, וימשיך לשלוח לך משלוחי כסף ונשק. פשוט אין. ------------------------------------------------ אני עקרונית באותה דעה מאז 7 לאוקטובר: לדעתי מלא אנשים, ישראלים, הולכים לעזוב את המדינה הזו. בשנים הקרובות. אין ממש ברירה אחרת. -אם לא תטפל בבעיות שלך ולא תשבור את הכלים עם המערב: אז אנשים יעזבו, כי לא מוכנים לחיות ולא למות כמו ברווזים במטווח. -אם כן תטפל בבעיות שלך (מה שכן מחייב שבירת כלים עם המערב), אנשים גם כן יעזבו. כי הם לא מוכנים לחיות במדינה ענייה. אבל היורדים יהיו אנשים אחרים. מזן אחר. שעשויים אחרת. כל מה שבהנהגה אתה יכול להחליט, זה על מי מבין 2 הסוגים הללו אתה מוכן לוותר.
הבנתי שבאמירויות ובבחריין מעמידים אנשים לדין על פרסום סרטונים של נפילות והתופעה נפסקה כמעט לחלוטין. רק אצלנו בית זונות. הצנזורה עצמה מאשרת פרסומים וכל אחד עושה מה שבא לו. אין חוק.
מיותר לציין שהאומץ של החיזבאללה זה בגלל ההססנות שלנו בגזרה הצפונית. פתחו יפה ואז ככל שהימים עברו התחילו להתעסק במטרות חשובות אך פחות מרתיעות, ושמירה על "מאזן אימה" כמו בימים "יפים" בעבר. לבנון צריכה לשלם מחיר. לא יתכן שיעשו הפרדה בין חיזבאללה ללבנון ויעשו חיים קלים בלי טיפת לחץ מבית על חיזבאללה.
בהלה מוגזמת ברשתות על סיפור לבנון. פעם ראשונה שאני נחשף להיסטריה כזו. בוא נקווה שמדינת ישראל תעשה פה הסלמה מוגזמת. זה הזמן להגזים חזרה.
דיווחים באיראן שכטבמים ורחפנים צדים ותוקפים אנשי בסיג', משמרות מהפכה, משטרה ומחסומים. לטענת אנשי אופוזיציה בעקבות הצייד אנשי בסיג' נטשו מספר מחסומים וברחו.
עוד מעט הם יטמינו פצצות בעצמם בבתי ספר/גני ילדים/שכונות מגורים/ וואט אבר, ויגידו שארה"ב וישראל פיצצו את המקום. הרי קונים לסחורה הזאת יש... מה זה יש. עומדים בתור.
שלב א' התסיים - בוטל התיק כנגד חיילי כוח 100 ובקרוב כנגד כל לוחמי צה"ל. צריך להתחיל בשלב ב' - פתיחת תיק כנגד הבוגדים ועוזריהם. כל מי שידיו נגעו בתיק הזה צריכים לשלם את המחיר. נתניהו האפס רץ לברך, סמרטוט אתה היית מהתחלה צריך להפעיל את הלחץ לשערורייה הזאת. עדיף שתשתוק גם עכשיו.
ארה"ב מאבדת מטוס רביעי במלחמה. הפעם מטוס תדלוק עקב תאונה עם מטוס אחר. שיהיו בריאים. כמה פדיחות הם עושים.
אין להם את רבע מהניסיון המבצעי של הטייסים הישראלים, בטח אחרי השנים האחרונות. זה בהחלט נס מה שחייל האוויר מבצע בלי תקלות מבצעיות חמורות מהסוג הזה. מאמין שזה לא קונספירציה שטראמפ קיבל מסרים שצבא ארה"ב אינו מוכן למלחמה גדולה (לא איראן שזה צ'יפס), ואני מדבר על הצבא ולא על האזרחים האמריקאים. תחשוב מה המצב אצל צבאות אירופה שכבר התנוונו לחלוטין.