א. צריך להבין אם זה כולל את לבנון או לא. אם כן זאת חרפה ובלתי מתקבל על הדעת. בטח עבור ההורים שהבנים שלהם נהרגו. (כבר לא חושב על תושבי הצפון שהבתים שלהם נהרסו בישביל עוד סבב). ב. אם זה לא כולל את חיזבאללה ורק את איראן. אולי השמדנו להם יכולות, אבל לא משהו שההנהגה זאת לא יכולה לחדש עם כסף. בטח עם הגבית מיסים שהיא הולכת לקחת על כל ספינה שתעבור בהורמוז. כרגע התנאים שטראמפ מפרסם והתנאים שהאיראנים מפרסמים הפוכים. אז או שאחד הצדדים ייתקפל בשבועיים האלה (ואין סיבה שמה שהאיראנים לא עשו תחת אש הם יעשו בלי), או שטראמפ ייתקפל ועדיין יציג את זה כהישג. אני לא רואה איך חוזרים להלחם עוד שבועיים.
אבל מה אתה רוצה אני לא מבין? אתה החלטת שאתה לא מוכן לסכן את הממון שלך. אתה החלטת שאתה לא מוכן לצאת נגד העולם כולו (ולהסתכן בחרם ובסקציות ונידויי כלכלי-מסחרי), אז ל- מה אתה מצפה מעבר לסבבים של כיסוח דשא? עוד סבב אחי. עוד פעם כיסחת את הדשא. ויצאת. וכעת הוא יגדל. עד לפעם הבאה... לכל דבר יש מחיר. לך תסתכל בעו''ש שלך ותתנחם. -אתה בחרת בחיים האלו. בדרך הזו.
לפי מה שפורסם, נראה שהאיראנים קיבלו את כל מה שדרשו. מצד שני, זה קצת מוזר שלפני המתקפה המתוכננת על תחנות הכוח ואנרגיה של איראן, פתאום טראמפ מסתובב 180 מעלות ומוותר על הכל. לא יודע מה נכון או מה לא, אבל קצת לא מסתדר לי.
לא השבתת שום גדוד של נצח יהודה בשביל טראמפ, היית מעניש את החיילים הרלוונטיים וגם זה לא היה בשביל טראמפ. החלטה פיקודית מטומטמת שהגיע מהרמטכ"ל ואפילו לא התקבלה בעין יפה אצל שאר פורום מטכ"ל ולכן גם שונתה בעדינות. לא צריך לחרטט שטויות. אספר לך שטראמפ וה-CNN זה לא בדיוק סיפור אהבה, זה כמו נתניהו וחדשות 13\12. טראמפ בכלל לא התייחס לאירוע הזה, מנגד הוא ממשיך לתקף את CNN על הסיקור של המלחמה באיראן.
יאללה הגיע הזמן לבחון במילים, מה האיראנים קיבלו. תרשום. מתחילים מו"מ והם מקבלים הפסקת אש והעולם מקבל את מחירי האנרגיה שלו.
- לפי טראמפ האורניום ישאר באיראן ויהיה בהשגחה. גרוע מאוד. - האיראנים טוענים שארה"ב תשלם פיצויים+מס מעבר בהורמוז שיכניס להם מיליארדים בשנה. נשמע לי הזוי. - נתניהו טוען שלבנון לא בהסכם. ראש ממשלת פקיסטן אומר הפוך. בינתיים הבוקר התקיפות שם ממשיכות.
הנקודה הראשונה גרועה מאוד. הנקודה השנייה לא הגיונית, אז כל מעבר דומה ידרוש השוואת תנאים. נתניהו יכול לטעון, תנאי שלא משפיע ישירות על ארה"ב והם יכולים לתת לאיראן. בהסכם קבע אני בטוח שהם ינצלו להציל אותם. שבועיים, נצטרך להמתין בסבלנות.
רוצה להגיד שאנחנו לא יודעים כמעט כלום עדיין. קשה לשפוט ע"פ כל כך הרבה דיסאינפורמציה ותעמולה איראנית(וקפלניסטית). אני מעריך בזהירות שאיראן היא המכופפת פה, למרות רצון חזק של טראמפ ללכת להפסקת אש. באופן כללי עדיף לנהל מו"מ תחת אש. אגב מי שכועסים יותר מישראל אלה המפרציות.
למה יש ספק שאיראן הפסיקה ורק מצילה את המשטר? נוציא את הכת וההיסטרים. בדומה לרצועת עזה, מקשקשים לי על הפסד, חלק גדול מהם גר עדיין באוהלים. בפועל - האיראנים מוותרים על קלף המיקוח שלהם בשביל הפסקת אש של שבועיים. כנראה הם ממש מאמנים ביכולת המו"מ שלהם.
אנחנו לא יודעים הרבה לא רק על ההסכם, אלא גם על המצב האמיתי של האיראנים להמשיך ולשגר, או להעריך נכונה את יכולת השיקום שלהם בפרויקט הגרעין. יש גם הרבה פרסומים שמדברים על כך שמרבית הטילים לא הושמדו בכלל אלא נקברו(כלומר הרסו את הפתחים ולא את ערי הטילים) בסוף - גם אם האמת היא אפשהו באמצע, המצב הוא שברור מאוד מה המשמעות של שיקום מהעיניים האירניות. ועל כן - שעון החול לסבסב הבא התהפך. כל מילה אחרת היא בגדר שקר. החזרנו אותם אחורה - זו סיסמא ריקה מתוכן. השאלה היחידה היא כמה זמן יש עד הסבב הבא, ובאיזה מצב אנחנו נגיע אל מולם. יש דברים טובים שקרו במלחמה הזו, יש דברים לא טובים בהסכם המתגבש כפי שמפורסם. לגבי חמאס ועזה - מה זה משנה שהם גרים באוהלים? מה אכפת לנו? השאלה היא האם יש עלינו איום פעיל שמשתקם בעזה - כן או לא. התשובה היא כן, וזה הכל. אני לא חושב שכל דבר הוא הפסד, ואני לא כותב את זה מפאניקה, אבל שורה תחתונה אין אף חזית שהוכרעה, ובכל חזית הסבב הבא הוא שאלה של זמן.
מה אתה מצפה, שיעדכנו אותך באשר להיבטים שוליים כמו מלחמות, חיים ומוות באמצע החג?! ראית מה עשו לבג"ץ שהעז לדון ולקבל החלטה בשבת על כמות אנשים בהפגנות? פחד אלוהים מה שגפני, דרעי והרב ההוא עם השמלה יגידו על ביבי אם הוא יעשה דבר כזה. אז עכשיו, כאזרח ישראלי רגיל, שאיננו מהאוכלוסייה הנכונה, תזדיין בסבלנות ותחכה במקומך: בסוף התור. ואולי גם קצת אחריו.