כמובן שזאת חכמה בדיעבד, אבל אני חושב שמיד אחרי השביעי באוקטובר היינו צריכים להכות בברזל החם ולהפיץ את הסרטונים באירופה ובארה"ב. את כולם. שכל ילד צרפתי או הולנדי יבין באמת מה קרה בשביעי באוקטובר, לזעזע את העולם כל כך שהוא יהיה בעדנו כמו שאנחנו בעדנו. במקום זה עשינו הקרנות סגורות לדיפלומטים ועיתונאים ואפילו בהקרנות האלה חתכנו את הסרטונים הכי סאדיסטים. אם העולם היה באמת איתנו היינו יכולים להתחרע באמת על עזה ולזרוק משם את כל הנאצים. במקום זה העולם אמנם הביע אמפתיה על השביעי באוקטובר, אבל זה היה יותר אמפתיה מתייפיפת מאשר הזדהות על מלא. לחמאס למשל אין בעיה להפיץ כל דבר. להיפך, הוא רק מחכה שימות איזה ילד עזתי בשביל לרוץ אליו עם המצלמות. אנחנו בוחרים להיות "יפי נפש". אגב אותו הדבר היה עם פיגועי האוטובוסים שנמנענו מלהוציא החוצה את התמונות של הגופות השרופות.
אתה באמת חושב שזה מה שהיה משנה את התמונה? אם אני מנתק את כל מה שאני יודע ומסתכל מנקודת מבט של האירופאי הממוצע? אני רואה שישראל ניהלה מלחמה של שנתיים בעזה, תוך כדי ניהלה מלחמה ארוכה בלבנון, עוד מלחמה של שבועיים באיראן ותקפה פעם אחר פעם בתימן. חודשיים אחרי הפסקת האש בעזה? מלחמה בת 40 יום באיראן. הפסקת אש באיראן? שעות לאחר מכן תקיפה חסרת תקדים בלבנון. אני לא נוקט עמדה כאן אבל למי שמסתכל מהצד? אי אפשר להאשים את מי שלא בוחר בצד של ישראל בכל שקורה כאן בשנים האחרונות.
התכוונתי לנצל את הזעזוע העולמי כדי להתחרע על עזה. במקום זה עד שבכלל נכנסנו לתמרן לקח שבועיים ומרחנו את המלחמה עם כל הפשיטות המטומטמות האלה ובינתיים איבדנו את המומנטום והעולם עבר להזדהות עם הפלסטינים, לא שאני בא אליו בטענות כן?
כשלא קושרים קצוות ויוצאים להפסקת אש בלי הסכם זאת התוצאה. האיראנים מנצלים זאת ומפעילים לחץ בנושא חיזבאללה. הימור שלי - טראמפ יתקפל ויבקש מאיתנו לעצור גם בלבנון לשבועיים.
הבעיה שיש על ביבי לחץ פוליטי וציבורי להמשיך את הלחימה בלבנון. את ההסכם באיראן הציבור יכול לבלוע, נסיגה של צהל מלבנון תשים את ביבי במקום בעייתי
ההימור הבטוח ולכן בוצעה התקיפה החריגה הזאת ואפילו לא הודיעו להם לפני התקיפה ולכן התוצאות כל כך קטלניות. ניצולו את הזמן שזה לא היה ברור לכל הצדדים אם זה כולל את חיזבאללה. ישראל רוצה להמשיך לפרק את חיזבאללה והם מתחננים להפסקת אש ומפעילים את הפטרון איראן, מעניין לראות אם טראמפ מחליט שלא לוותר מה האיראנים יעשו. כמה רחוק ילכו בשביל הפרוקסי המרכזי שלהם.
בעיקרון צה"ל הגיע עד האזור שרצה בלבנון. אז הפסקה של שבועיים לא קריטי. מצד שני לקשור את איראן וחיזבאללה כנושא אחד זה בעייתי.
אני גם חושב שזה לא היה משנה שום דבר אבל לא מהסיבה שציינת. האירופאי הממוצע לעומתי לישראל או מסיבה של כסף (השוק לא אוהב מלחמות והדרך היחידה שאין במזרח התיכון מלחמות היא אם הוא יהיה נקי מיהודים) או מסיבה של דת (לא קיבלתם את ישו? מגיע לכם). 8 מיליארד איש בעולם חושבים ונוהגים לפי מנהג דתם ורק היהודים משום מה מסרבים לעשות זאת ומעדיפים להגיש את הלחי השנייה בכל פעם במקום להרוג את שקם להרגם או לנקום עין תחת עין ושן תחת שן.
לא בטוח שיהיו להם דרישות בכלל, מבחינתם הם ניצחו את המלחמה https://rotter.net/forum/scoops1/943911.shtml
מה אאפת לאיראנים לקשור את חיזבאללה בגורלם בנקודת הזמן הנוכחית. טראמפ יפוצץ את הפסקת האש על חיזבאללה? זה רק ישים עליו לחץ בלתי נסבל משתי הצדדים במפה הפוליטית האמריקאית ויקטלג את המלחמה עבור ישראל . ברגע שהוא יצא עם זה לעולם, אז לרדת עכשיו מהעץ בשביל זה - זה לא סביר. אולי הוא יעלים עין, בטח לא יתעקש עם האיראנים. להזכירכם האיראנים הודיעו שהם יגבו עמלות והתשובה של טראמפ זה שארהב תרוויח מזה , וזו אחלה יוזמה...
בקיצור יצא אפס מאופס על מלא. אני באמת לא יודע לומר בוודאות אם עשינו מהצד שלנו את כל מה שיכולנו. אבל האמריקאים זיינו אותנו כרגיל.
האמריקאים לא עובדים עבורנו, ונשיא יותר ידידותי מטראמפ כבר לא יהיה לנו. ייקח כמה זמן שייקח, הציבור הישראלי יצטרך להתפכח מנזקי הממשלה הנוכחית כדי להתעורר ולהבין שאנחנו אולי כוח, אבל ביחס לכוחות הרבים שפועלים במקביל אנחנו כוח עם מגבלות ברורות שהשלטון הכושל שלנו מוכר לו לוקשים כשהוא מנגן על הרגש.
אולי די כבר עם הסיסמה השחוקה הזאת של מה מישהו אחר היה עושה? אני לא עוסק בספקלוציות של מה אם. אני מסתכל על המציאות ולא מתוך נקודת עיוורון, והמציאות היא מכוערת וקשה לעיקול. אז אנשים בוחרים להמשיך לזהם לעצמם את התודעה עם תירוצים וזעם קדוש במקום להתמודד עם עצמם והתודעה הכוזבת שלהם. בעיה שלהם, לא שלי.