אני בדיוק מסוג האנשים שחושבים שזה לגיטימי לפעול בלבנון לטובת הביטחון, אבל שאין שום היגיון בפשוט להיות שם בשטח ולחטוף הרוגים בזה אחר זה - לא בין 82' ל-2000 ולא עכשיו.
אתה יכול לפעול בלבנון בלי לשלוט בשטח, אבל כמובן שאי אפשר להסיר איומים קרקעיים במלואם בלי להיות בשטח, לחשוף תשתיות וכדומה. אבל גם את אתה צריך להיות בשטח בתקופות מסוימות כדי לפעול, יש הבדל בין זה לבין להיות שם באופן קבוע ולהפוך את החיילים לברווזים במטווח.
בין הנסיגה בשנת 2000 לבין אוקטובר 23 ניסינו בדיוק את מה שאתה מציע. אי אפשר להתעלם מזה. קיבלנו את ההצעה שלך. ושיחקנו לפי הכללים של העולם המערבי. בהכל. -עם גיבויי בינ"ל, וחתימה של האו"ם, והכרה בנסיגה עד לסנטינמטר האחרון, והקמת יוניפיל, ו-ויתור על טריטוריה בשטח הימי והכל. החלטה 1701. הכל... נו? חוץ ממפלצת טרור חמושה ג'יהאדיסטית עם עשרות אלפי חמושים ונמלי תעופה וים שהפכו למחסני נשק, וקו כפרים שהפכו למוצבים שלמים, ומאות מנהרות, ועשרות אלפי טילי נ-ט, ומאה אלף רקטות יבשתיות - (אמפירית. עובדתית. הכוח החמוש המאורגן הכי גדול והכי מצוייד בעולם כולו שאיננו צבא סדיר) מה עוד יצרנו שם בדרום לבנון? מה עוד העלנו בחכתנו? -על הגבול. מאה מטר ממיליון אזרחי ישראל. עם כוחות רדואן ופלישה ותוכניות פלישה סדורות. ---------------------------------------- לך. רק לך. רק טוס מפה. אחרי שתתחפף אל תדאג תן לנו לשבור את הראש.
אז בסופו של דבר אתה מסכים איתי. בסופו של דבר "עם כל הכבוד" לטילים, רחפנים וכו' האיום הכי גדול של חיזבאללה זה כח רדואן. הרחפנים הם מטרד לא קטן אבל זה אפילו לא אלפית מסוכן מפלישה של רדואן לישובי הגליל. זה מעבר לאיום הנ"ט שהוא מסוכן מאד לשעצמו וגם אותו הסרנו באמצעות כיבוש דרום לבנון.
אין הבדל בין איום הרחפנים, לבין איום של פלישה קרקעית. הסיבה היא כי בטווח/בצילו של האיום הזה: אף יישוב ישראלי לא יכול להתקיים. אף אחד לא יקים משפחה ויבנה בית ויפתח עסק באזור שבו פיצוצים נופלים מהשמיים איפה שהם רק רוצים. וכמו שאני כותב כבר שנתיים: איום הרחפנים (בדיוק כמו איום הפלישה) לא מוגבל רק לחזית אחת. שיטה שתעבוד/שיטה שתוכיח שישראל מתקפלת - יאמצו אותה גם בחזיתות אחרות. וכמו שאני כותב רק שנתיים: המציאות הטכנית השתנתה. מדובר באיומים בלתי ניתנים להכלה. הפתרון הוא רק בירוא היער מסביב לוילה. אין שום דבר אחר שאפשר לעשות. שאני יכול לחשוב עליו ושעדיין לא נוסה ונכשל.
להשאר שם עד הודעה חדשה. אני מקווה שביום מן הימים הכוחות המתונים בלבנון יפרקו את חיזבאללה אבל זה לא נראה בטווח הקרוב לעין.
כלומר, חזרה לרצועת הביטחון, הפעם בלי צד"ל, עם חיילים שכנראה ייהרגו מפעם לפעם, ובלי שום תוכנית לשים לזה קץ (וכמובן גם בלי מאמץ לגייס חרדים כדי להקל על העומס שיגבר על הצבא כדי לתחזק את זה). וזאת כאשר הדבר אולי ימנע מחיזבאללה לחזור למקומות הללו, אבל גם לא ימנע ממנו להמשיך לשגר רחפני נפץ לעבר ישראל והיישובים בצפון וסביר להניח שגם להתחמש מחדש באזורים הצפוניים יותר, כך שזה לא בהכרח יקנה לך שקט בהווה וגם לא ידיעה שאתה מונע בעיות בעתיד. האם זה באמת שווה את זה במונחי עלות (כל סוגי העלויות, גם בחיים)/תועלת?
לא אותו הדבר כי הפעם אתה מנקה את כל דרום לבנון, והכוונה במנקה זה לא רק בחיסול מחבלים אלא גם בחיסול כפרים שלמים. אני מזכיר לך שגם לפני שנכנסנו לפידלפי אמרו שזה מלכודת מוות כמו בפעם שעברה, אז הפעם השמדנו את כל השכונות שסמוכות לציר וברוך השם השהיה שם לא הביאה כמעט לקורבנות.
בינתיים יש ירידה בכמות הרחפנים. יש עוד הרבה עבודה ואני לא חושב שזה צריך להסתיים רק בדרום לבנון אלא גם ביעדים בביירות ובאיראן.
ייתכן שתקיפות באיראן עומדות להפוך ללא רלוונטיות. תקיפות בביירות לא רלוונטיות כרגע, וייתכן שיישאר כך (וזאת מעבר לכך שלא ברור לי איזו פעילות שם אמורה לפתור את בעיית חיזבאללה). wishful thinking זו לא תוכנית עבודה.