אני לא מציע. אני לא איש צבאי, אני לא איש מדיני, אין לי את המידע שיש לאנשים האלה ואין לי את האפשרות למצוא פתרון לעניין סבוך כמו איראן. אני כן יכול לראות מה לא עובד או לא מועיל, והאפיזודה של 24 השעות האחרונות נמצאת בראש הרשימה.
כשנוח לך אתה לא מבין כלום. כשזה להביע ביקורת אין סופית פתאום אתה יודע מספיק. לא באמת ציפיתי למשהו אחר.
אלה אם מסתתר כאן איזה מהלך מחוכם ארוך טווח שאני עוד לא לגמרי מבין, אני חושב שטראמפ הוא מנהל המו״מ הגרוע שראיתי מימיי. ובנוגע אלינו, אנחנו נמצאים במקום מסוכן מאוד עכשיו. אנחנו כלי משחק במשא ומתן. עכשיו מילא זה, אבל גם משתמשים בנו באופן גרוע שמסכן את יכולות ההרתעה והעתיד שלנו.
זה הרבה יותר גרוע מיכולות ניהול מו"מ, זה מעמיד בסימן שאלה את היכולת שלו להבין את המציאות או לכל הפחות את איכות האנשים שהוא מינה. זה נראה כאילו זה תפס אותו בהפתעה מוחלטת שמשטר טרוריסטי מפעיל כל מנוף לחץ אפשרי כדי להישאר בשלטון. סגירת מיצרי הורמוז היה הדבר הראשון שהוא היה אמור לקחת בחשבון (או השני, אם מוסיפים אבידות בנפש) לפני שהוא מחליט לתת אור ירוק למתקפה. הוא הנשיא הכי פרו ישראלי שהיה אי פעם אבל אם כל האירוע הזה נגמר בהסכם כניעה והשארת האייתולות בשלטון לא יהיה לי גרם של טענות אם ב2028 ייבחר נשיא בדלן או גרוע מכך, דמוקרטי.
כלומר, אני יכול לבקר אבל רק אם אני גם מציע פתרונות בעצמי, אף שמומחים ואנשים מנוסים ובעלי מידע שאין לי לא מסוגלים? נראה לי שזה די מאיין את כל הדיונים הביטחוניים בפורום ובכלל במקומות אחרים. אז לא, אין לי פתרונות. אבל אני יכול להביט על 24 השעות האחרונות ולהבין שזה לא נתן כלום. אני יכול להביט בכלל על המלחמה בלבנון ולומר שאף שברורה הפגיעה בחיזבאללה, זה לא פותר שום דבר בדיוק כמו שהמלחמה באיראן לא פתרה שום דבר (חוץ מליצור לנו גורם נוסף שמולו עושים סבבים מדי פעם) ובדיוק כמו שהמלחמה בעזה לא פתרה שום דבר ובדיוק כמו שהישיבה בסוריה לא פותרת שום דבר והישיבה בגדה לא פותרת שום דבר. במובנים מסוימים מצבנו הביטחוני השתפר בשנתיים וחצי האחרונות, במחיר עצום. אבל רק הרחבנו את מספר הזירות שלנו ולא פתרנו כלום - למרות אותו מחיר עצום.
בסדר אפשר לזיין בשכל גם במסגרת המציאות (ולא נגיד במניפסטים סטייל 4chan שהולכים פה מכל מיני גולומים שלא ראו אור יום). נקודה 1 היא נגזרת של נקודה 2. מי הוביל אותך למציאות הקיימת ברגע זה, כוח עליון? הנהג הכניס אותך על 200 קמ״ש לבור תוך התעלמות והשתקת אזהרות (ורדיפה אקטיבית אחרי מי שמעז להזהיר) ועכשיו אתה אומר ״לא משנה מי הנהג כבר, אנחנו בבור״. תמיד משנה מי הנהג. כשהעולם רואה שהנהג הוא זקן דמנטי שמובל ביד אחת ע״י ג’יהאדיסטים יהודים וביד שנייה ע״י קריקטורות של גבלס אז זה משפיע על איך שמתייחסים אליך. בסוף הכל מתנקז לנקודה 2. לא יהיה שיפור באף תחום כל עוד נתניהו והסרטן שנקרא הליכוד קיימים. חורבן הליכוד = תקומת ישראל.
ידוע היטב שאחרי שבקדנציה הראשונה הוא מינה אנשים שאתגרו אותו, הפעם הוא פשוט הלך על יס מנים ולקקנים. האיכות בהתאם.
"לפני שנה יצאנו למתקפת מנע היסטורית נגד הכוונה של איראן להשמיד אותנו בפצצות אטום. את האיום המיידי הזה סיכלנו - וגם חיסלנו את הרודן חמינאי. אם לא היינו פועלים בזמן ובעוצמה - לא היינו פה היום". איך אמרו הגשש? התחרפן השסק. לא היינו פה, עלק.
אין לי מונח טוב יותר לתאר אדריכלים של שואה שנייה... שמניחים את היסודות לשואה שנייה -מאשר הימלריסטים. אם לך יש מונח טוב יותר: אתה מוזמן להציע. מנוולים ארכי רוצחי המונים יותר טוב לך? אנשים שמוכנים לשרוף את מדינתו היחידה של העם היהודי עלי אדמות, רק כי נבחר בקלפי מאחורי פרגוד אדם שהם שונאים, יותר טוב לך? אנשים שהכניסו פה סטנדרטיזציה של אנרכיה וסרבנות וחורבן מבפנים, וביקורת רעילה תמיד (!!) לא משנה מה, מאגפים את ביבי מימין אפילו אם צריך, העיקר לבקר ולהשמיץ ולהוציא את דיבת ישראל בעולם, יותר טוב לך? אנשים שהלכו בכל העולם והשמיצו את ישראל והעם היהודי. עשו פה מצעדי שפחות. השוו אותנו לאירן. השוו אותנו לאפרטהייד של דרום אפריקה. השוו אותנו לגרמניה הנאצית. אנשים שטמנו את הזרע (שחס וחלילה ינבוט) שהפכו את הסרבנות ואנרכיה והאלימות ברחובות לדרך נורמלית ומקובלת, אנרכיסטים רדופי שנאה וזעם שמערערים והורסים מבפנים את היסודות של המדינה, של כל מדינה - יותר טוב לך? -הם הרי יודעים מי הכרישים מסביב לסירת הגומי שלנו... ואם לא ידעו, אז אחרי 7 לאוקטובר בטח כעת יודעים... ועדיין הם מנקבים את הסירה ללא הרף. רק כי הקפטן שנבחר לא מוצא חן בעיניהם. איך לקרוא להם? איך? ראבאק. לארכי רוצחי ההמונים הפסיכיים האלו שמסכנים את חיי? ואת חייך?
כן, אבל איזה בסיס יש להצהרה "אם לא היינו פועלים בזמן ובעוצמה - לא היינו פה היום"? נחמד שהוא מנסה למצב את עצמו כמי שהציל את ישראל, אבל בחייאת. אנחנו יודעים מה המטרות שהוצבו, אנחנו רואים מה הושג. שיפסיק להמציא.