רבנים כבר 78 שנים קוראים לא לשרת, מתנחבלים קראו לסרבנות בהתנתקות, ביביסטים קראו לסרבנות אצל בנט, אבל בשביל הפלסטיני המצוי ההיסטוריה התחילה ב- 2023. כמה בנאדם יכול לחשוב שכולם טיפשים כמוהו.
בהתנתקות זו סרבנות אידאולוגית. לא פוליטית. חובב זרגים ערבים כמוך, ללא שורשים, ללא כל קשר לאדמות מולדת - לא יבין זאת ולא יבין מה ההבדל. חוץ מזה היה מדובר בקומץ. בכל שנה הרבה יותר שמאלנים לא מתגייסים לצבא בגלל האידאולוגיה ההזויה שלהם ואף אחד לא אומר כלום. לא הייתה שום סרבנות בגלל ממשלת מנסור עבאס הראשונה. עכשיו לך תזיין כבשה.
"סרבנות אידיאולוגית, לא פוליטית" נו בחייאת,אפילו אתה לא מאמין בזה. בנוגע לכמות אז על מכתב הסרבנות בהתנתקות היו חתומים 10 אלף חיילים. "קומץ" עלק. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3111263,00.html
אני לא מאמין בזה? אם אתה לא מבין מה ההבדל בין גירוש אנשים מבתיהם לבין רפורמה במערכת המשפט(שלבסוף הסתכמה בביטול עילת הפאקינג סבירות) אז או שאתה מטומטם או שאתה עיוור לחלוטין. תבחר מה אתה מעדיף. מדהים כמה אנשים תקועים בתוך הפוזיציה. אם היו מגרשים אותך או את משפחתך מהבית אני בטוח שהיית הראשון להתייצב בגדוד אה? לא הייתי אז בצבא, התגייסתי כמה שנים אחרי, אבל אין לי טיפת ספק שאם היו מטילים עליי משימה לגרש את סבא וסבתא שלי, דודים שלי ובני דודים שלי שגרו אז בגוש קטיף - הייתי מסרב והולך לכלא. מדובר היה בחיים של אלפי משפחות. לא גחמה פוליטית מזוינת.
הסיבה שהרפורמה במערכת המשפטית הייתה מינימלית בסופו של דבר היא בגלל המחאה של הטייסים. אולי שכחת אבל התוכנית המקורית הייתה להפוך את בית המשפט ללא רלוונטי. פסילת חוקים רק ברוב של 12 מתוך 15 שופטים שגם על זה הכנסת תוכל להתגבר עם רוב מינימלי של 61. לגבי גירוש אנשים מבתיהם. לא פעם ראשונה בהיסטוריה שממשלת ישראל מחליטה לצאת משטח מסוים, ממשלת בגין יצאה מסיני ופינתה את ימית. כל מי שחי בשטח שלא מסופח למדינת ישראל יש סיכון שישראל תצא משם.
לא רק שזו היתה בסה''כ רפורמה במשרד המשפטים, אלא גם זו היתה רפורמה הפיכה... הרי זה לא היתה הצעה ל חוקה חדשה או משהו כזה. יכולה להיבחר בעתיד ממשלה אחרת.., לקחת את הרפורמה הזו ולבטל אותה -סעיף אחר סעיף. כולה או מקצתה. לפי שיקול דעתה. זו עובדה.
איך אפשר להשוות את הסרבנות של הקפלניסטים שלא נענשו מול הסרבנות של גירוש גוש קטיף (קטנה בהרבה, כמות מזערית והם סירבו לבצע פעולות ספציפיות ולא הפקירו את ביטחון מדינת ישראל) שנענשו בצורה הכי חמורה שאפשר. אני אפילו לא מדבר על המפגנים ועל שיתוף הפעולה של המושחתים מבג"צ לפירוק ההפגנות הכי צודקות שהיו במדינת ישראל.
כמו הפלסטיני המוסלמי שמנסה לעוות את ההיסטוריה כבר 60~ שנה, כך גם הפלסטיני היהודאי. לפחות חכה איזה עשור כדי שאולי נשכח בגלל איזו אוכלוסייה הסיטו כוחות מהעוטף או איזו אוכלוסייה מצביעה לממשלת חמאס זה נכס. אל תיפלו לתעמולה פלסטינית.
עזוב, נו, אין להם בושה גם על דברים שקורים בהווה - ואפילו על דברים שיקרו בעתיד. הם מנסים להכשיר את השתמטות החרדים, והתירוץ הוא שאם תקום ממשלת שינוי נוספת, היא תיתן לחרדים יותר.
בקיצור אין חדש תחת השמש. ארה"ב תסכם עם איראן על סיום המלחמה תמורת הסרת חלק מהסנקציות, שחרור הורמוז מצד שני הצדדים והבטחה איראנית בעל פה שלא יפתחו נשק גרעיני(). לאחר מכן יתחילו במו"מ על הדברים החשובים כמו הוצאת האורניום משטח איראן, פירוק מתקני הגרעין וכו'. האיראנים בטח יסכימו לזה דווקא אחרי שהמלחמה הסתיימה. אוי כמה שהאמריקאים מטומטמים.
זה היה צפוי, לטראמפ אין לגיטימציה מבית לבוטס און דה גראונד או מלחמת התשה ארוכה. והוא ידוע כ-TACO גם בנושאים אחרים. אבל היו כמה גאונים שהתעקשו שמדובר באיזה מאסטרמיינד שמתכנן 700 מהלכים קדימה. לא מאסטרמיינד ולא בטיח. לפחות למדו לקח - נרקיסיסט חסר ערכים לא יכול להיות משיח.