מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שכנוע עצמי. אני מניח שבן אדם צריך לשכנע את עצמו למה אף שהוא יודע שביבי זבל (וגם מבקר אותו כאן מפעם לפעם) הוא עדיין עדיף על האלטרנטיבות. אז כל שטות שרואים ב-X, ברוטר ובטיק-טוק נגד בנט היה רלוונטי כשבנט נראה כמו האלטרנטיבה העיקרית, ובימים האחרונים - כשגבר באותם מקומות הארס נגד אייזנקוט - אז שטוף המוח נדבק לאייזנקוט.

2. Lebron Member

לא ברור לי איך שיתוף סלקטיבי אובססיבי של כל מיני כותרות ומסרים בפורום נידח עוזר במשהו למישהו, כולל לו.

3. DRORIKO Member

מה פוזות דביל מה פוזות? אתה קראת את הטקסט נכון? בוא תגיד מה בסקירה שנתתי היה לא נכון. בוא תגיד לי איפה טעיתי בקריאת הטקסט.

בחיי, אתה גם מביא לפה לינק, אני גם טורח לקרוא ולהגיב לך ואתה עוד מזיין את המח שלא קראתי אותו. שמע אתה באמת כלום ושום דבר. ומהיום גם חסום.

4. italiano Member

לא מבין את הדיון.

יצחק בריק, מכירים?
    הוא שרף את אייזנקוט. אייזנקוט היה אחד האחראים לכשלון של צה״ל שהגיעו לשיאו ב7.10.
    לא רק שהוא לא התייחס ולא טיפל בכשלים ובאזהרות של בריק, הוא זלזל, לא העביר את זה הלאה ואף רדף את בריק שהעיז לצאת נגד המערכת.

בעיני ראש הממשלה אחרי ה7.10 חייב להיות אדם נקי לגמרי מהאירוע. לא רמטכ״ל לשעבר שהיה לו קשר ישיר לכישלון, לא ראשי ממשלה שהיו כאן בעידן חמאס, לא שרים וחברי קבינט שנשארו כאלה כשחמאס לא הושמד והלכו להפסקות אש שוב ושוב ושוב.

זה כולל את נתניהו, זה כולל את בנט וגנץ וזה כולל גם את אייזנקוט.

5. Lebron Member

אתה משום מה, בפעם המי יודע כמה, חושב שאני מעוניין לנהל איתך דיון. לפעמים אתה כל כך נואש וצפוי שאני מרגיש צורך ללעוג לך. לא מאמין לך שקראת את המסמך כי כבר הוכחת שאתה לא קורא מעבר לכותרת תכנים שאתה משתף שכוללים בקושי כמה שורות אז צ'יק צ'ק תקרא 35 עמודים? לא קונה את זה. ואני ממש לא מעוניין לנהל איתך שום דיון על איזנקוט, רק ללעוג לנטייה שלך לעשות תעמולה נון סטופ למען הממשלה שנים על גבי שנים. רוצה להיעלב? תיעלב, לא מזיז לי.
    יש לי אפס הערכה אליך ולפעילות שלך פה אם זה לא היה ברור עד עכשיו (לדעתי ציינתי זאת כמה פעמים), ולפעמים בא לי ללעוג לך על זה. אתה כמובן מוזמן לחסום/להתעלם, אבל אל תצפה ממך לקנות את הבולשיט שלך או לקחת אותך ברצינות.

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/26
  6. Lebron Member

בריק ככל שהתקדמה המלחמה התגלה כקשקשן גדול וכנקמן קטן. הרבה מנבואות הזעם המיידיות שלו לגבי המלחמה בעזה, דרום לבנון ואיראן לא התממשו, והוא כל הזמן מדבר על עדויות ומסמכים שאף אחד לא ראה.
    גם לגבי נתניהו הוא התחיל לפתוח עליו רק אחרי שנפנף אותו כי גילה שהעצות שלו לא קשורות למציאות.
    נראה שהוא התאהב מדי בקריירה החדשה שלו כאורח בפודקאסטים נידחים.

איזנקוט היה רמטכ"ל כמעט 5 שנים לפני ה-7 באוקטובר.
    בניגוד לשקרים, הוא לא קבע את המדיניות לצמצום הצבא, אלא הממשלה. הוא יישם. (ניתן לעיין בועדת לוקר) אפילו בריק הממורמר לא התכחש לזה, והאשים אותו על שלא דפק מספיק על השולחן, למרות שהוא עשה את זה כשרצו גם לקצץ משמעותית את שירות החובה. אבל מה רוצים ממנו? שלא יישם את החלטת הממשלה? זה התחיל עוד אצל גנץ, יש ריאיון שבו רוני דניאל דיבר איתו על הקטנת הצבא והוא אמר מפורשות שהוא ממלא עת הוראות הממשלה בעניין. חשבתי ש"פקידים" אמורים לבצע, אז ביצעו.
    בתקופתו גם לא הייתה פלישה או משהו קרוב לזה. המצב הביטחוני בתקופתו היה סביר בהחלט.
    האם יש דברים שהוא יכול היה לעשות יותר טוב? האם הוא מושלם? ברור שלא, אין דבר כזה. על כל אחד אתב יכול למצוא דברים פחות טובים אם תחפש מספיק. אבל בוחרים בין אלטרנטיבות, ולי לפחות הוא נראה הכי נורמלי מבין כל האפשרויות.
    אף אחד לא נולד ראש ממשלה, אני לא סוגד לו ואני לא אגיד לך שאין לי ספק שהוא יהיה ראש ממשלה טוב כי אין לי כדור בדולח, אבל אני לא רואה אופציות טובות יותר לבחירה עבורי. הוא גם לא מביך את עצמו מאז שנכנס לפוליטיקה כמו גנץ ולא טיפוס שמעורר אנטגוניזם, שזה משמעותי אם מדברים בריאל פוליטיק על מנת לדכא הצבעה של ליכודניקים.

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/26
  7. Scouser Member

עזוב נו, אין גניבת דעת כמו לשים מישהו כמו בנט באותו משפט עם ביבי בנוגע לאחריות. ואז להגיד שכולם אשמים באותה מידה וצריכים ללכת הביתה וכמובן להצביע למפלגה שבבירור תתמוך בנתניהו לראשות הממשלה.

אמיר ע ו-Lebron אוהבים את זה.
  8. VAR Member

כמה מלל על הנושא הכי לא רלווטי בבחירות הקרובות.

את מדיניות החוץ של ישראל קובע מי שיושב בחדר הסגלגל, לא מי שיושב בבלפור. נראה לי שאנחנו כבר מספיק מנוסים כדי לצאת מהפנטזיה שאנחנו קובעים משהו במזרח התיכון.

תצביעו לפי שאר הנושאים שחשובים לכם בין אם זה גיוס לכולם ובין אם זה הקמת בית המקדש השלישי. אחרת אתם שורפים אנרגיה לשווא.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר, אלה גם אותם גונבי דעת שטוענים שבנט הוא השקרן הגדול בתולדות הפוליטיקה הישראלית, או משהו כזה, ולא מבינים כמה מגוחך זה נשמע בעידן נתניהו - האיש שרק לאחרונה הציל אותנו מפצצות האטום שלאיראן כבר היו.

10. Lebron Member

קשה לי להגיד שחוק הגיוס מביא אותי לקלפי, כי אני יודע שהדיון הפוליטי סביבו די פופוליסטי והוא פשוט נושא חם בבחירות בגלל חוסר הצדק המשווע שבזמן מלחמה מגזר מסוים באןכלוסייה היהודית לא מתגייס, אבל אני מאלו שחושבים שאפשר להכריח מישהו להתגייס ושאפשר לשנות הכל מעכשיו לעכשיו. אז כן, האופוזיציה די עושה סיבוב על הנושא הזה. יש בזה היגיון פוליטי, אבל אני פחות אוהב את הפתרונות שמציגים רוב המפלגות בנושא הזה.

כמו שאמרתי בעבר, מה שחשוב לי מול החרדים שקודם כל יבטלו את המימון למוסדות חינוך של ש"ס ויהדות התורה שאינם מלמדים ליבה וללא תכנים ציוניים ושאם לא מתאים להם לסגור את השאלטר ושיפנו לשוק הפרטי, ואם אפשר ללכת עד הסוף וגם לגמור את הפארטיה של ג'ובים, מסחרה של הדת, מונופול על כשרות וגיור על חשבון משלם המיסים, זה יהיה בונוס.

לגבי על מה אני מצביע - כל הנושאים הבינארים האלה זה שטויות. בסוף השאלה מי פחות גרוע לדעתך, מי אתה מעדיף שיהיה עם הכוח, ובמי אתה נותן הכי אמון.
    תכלס, אני מאוד לא רוצה ממשלה עם בן גביר וסמוטריץ'. מעבר לזה שאני חושב שהם פרזנטורים רעים מאוד של ישראל, אני מתנגד למדיניות שלהם ולמה שהם מייצגים (סמוטריץ = חרד"ל, בן גביר, כהניזם לייט + טיקטוק). זאת אמנם שאיפה די צנועה ובעיני גם ברת השגה, אבל בהתחשב באיפה שהציבור נמצא אני אסתפק בזה.

מה שמנחם אותי שרוב האנשים שפגשתי לא אוהבים את בן גביר, אפילו כאלו שהם ימנים מובהקים ומצביעים סמוטריץ'.

נערך לאחרונה ב: ‏11/7/26
  11. DRORIKO Member

12. italiano Member

13. טל. Member

I call bullshit

14. DRORIKO Member

טראמפ כזה פוסי. כמה זיינו לי את המח על הג׳ראלד פורד והאיזנהאור ואיזה עוצמתי הצבא האמריקאי, בסוף משקשקים מצבא שהוא בקושי אלפית מזה. זה לא משנה באמת כמה נשק יש לך ואיזה יכולות, אם אתה לא רוצה לנצח אתה נמר של נייר

15. DRORIKO Member

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 0)

1. בארסה-מכבי