סאגת נשיא המדינה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏25/7/06.

1. לייזר Member

בטח, אני מניח שהשלב הבא הוא ברוך גולדשטיין כהוכחה לכך שהישראלים הם מחבלים? הרג אמיל גרינצוויג כהוכחה לכך שלהיות שמאלן בישראל זו סכנת נפשות? ההודעות שלך כהוכחה לכך שכל התוכן הכתוב בפורום הזה מצוץ מהתחת?

אמרת ש?יש הרבה? אסירים פלסטינאים השתקמו ופנו לדרך הישר. האם אתה יודע מהי משמעות המילה ?הרבה?? אתה מתכתב עם מישהו שתנאי המאסר שלו היו טובים משלך ועדיין גרועים יותר מאלו של הפלסטינאים, שאכלו ושתו טוב יותר מכל חיילי הכלא ששמרו עליהם (במו ידי פרקתי טונות של מזון שכחייל לא יכלתי אפילו לחלום עליו) - ולאחר מכן חזרו לעסוק בטרור.

אני מכיר כאן בניו יורק לא מעט אנשים שחוו מעצר בטחוני בישראל. היחס לא מעניין אף אחד: המרות הישראלית לא מקובלת עליהם באופן עקרוני. זה לא עניין אישי או של יחס. אוכל טוב יותר (קשה לי לדמיין מה יכול להיות טוב יותר ממה שהם אכלו בכלא - זה לא שהם רוצים לובסטר או אומצה עסיסית), טלוויזיה או מגרש כדורגל טוב יותר הם לא יותר משפתון על חזיר: הם מוחזקים בניגוד לרצונם על ידי ישות שהם לא מכירים בסמכותה ונלחמים נגד קיומה. אסיר רגיל לרוב מכבד את קיומה של מדינת ישראל וצריך להסתגל לחברה שלה. אסיר בטחוני לסר את היסוד להדברות שאתה מדמיין (כי אתה ממציא הרי).

אגב: אני יכול לסדר לך דרכון פלסטינאי ב$200 אם אתה רוצה. שורת הקוד שבתחתית עמוד התמונה לא נסרקת ברוב נמלי התעופה בעולם מאז 2006, כך שלפחות בעולם הערבי ובחלקים מאסיה תוכל להפסיק להתבייש בישראליות שלך. רוצה?

נערך לאחרונה ב: ‏17/11/11
  2. vasisualy Member

StevieG, האם אתה מוחה נגד תנאים של יגאל עמיר בכלא? דורש שיקבל תנאים ראויים?

3. לייזר Member

אין לי מושג מהם התנאים של יגאל עמיר בכלא, אבל אם הם חריגים לרעה ללא סיבה מיוחדת, גם אני מוחה עליהם. הוא רצח בן אדם אחד, חשוב ככל שהוא יהיה. החוק עיוור ולא מבדיל בין שופטים מזרחיים לרוצחי ראשי ממשלה או נשיאי מדינת ישראל.

4. vasisualy Member

לדוגמה - בידוד מלה בכל השנים האלה. איסור להתפלל לא לבד. עוד איסורים רבים שלא קיימים אצל מחבלים עם ידיים בדם עד הכתפיים.

5. לייזר Member

אני מניח שהרעיון הוא שהאסירים האחרים מהווים איום על עמיר. זה לא שלמחבלים יש עניין להרוג אחד את השני.

http://www.youtube.com/watch?v=qAOfWVVZ-VY

לא כזה רע, הייתי באכסניות יותר צנועות מזו. אולי אם צה?ל היה שם את StevieG בתא כזה בבידוד הוא היה משתקם קצת.

נערך לאחרונה ב: ‏23/11/11
  6. vasisualy Member

הרעיון הוא "בוא נמציא עוד משהו". חמסניקים הורגים אנשי פאת''ח בעזה, ולהפך ביו''ש. אך אתה בטוח שהם לא יעשו שום דבר אחד לשני בכלא. בבית משפט מתנגדים של שיפור תנאים של אמיר כבר לא טוענים שיכולים לעשות לו משהוא - כי כולם יודעים שזה בולשיט. הטיעון העיקרי - הוא יכול להשפיע על האנשים ולהסית אותם.
    מצחיק לראות את הסרטון הזה. חבל שלא מראים אותו עם סרטון של "בידוד" המחבלים. איזה תנאים! איזה יופי! בידוד שלם יותר מ-15 שנה! מי כאן חושב שהוא יחזיק 10 שנה בבידוד מלא? כמעט ללא פגישות עם קרובים. איסור להתייחד עם אשתו. איסור להחזיק ספרים (ספר אחד בו זמנית - עם יש תנ''ך, כבר אסור תהלים, בלי לדבר על ספר רגיל, או ספר לימוד). איסור להתפלל במניין. איסור להחזיק טלפון (לדוגמה - מרוואן ברגותי כן מחזיק בטלפון שמשולם על ידי חבר כנסת). ועוד הרבה איסורים שלא קיימים אצל מחבלים המסכינים.

משעשע שכל ה"ליברלים" מיד שוכחים על כל ליברליות כאשר מדובר באנשים שהם לא לפי רוחם של אותם "ליברלים"...

7. אלי מתחן Member

יש הפרדה בבתי הסוהר בין חמאס לפת"ח.

8. vasisualy Member

חוזר למה שכבר כתבתי - אין כבר טיעון שיכולים לפגוע בו. זה לא רלבנתי. ואני כלל לא רוצה לדבר כאן על אמיר - לא הוא הנושה. מדובר על דו-פרצופיות של ה"ליברלים". רק על זה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/11/11
  9. benos Member

יש מקום להשוואה בכלל בין אסירים פליליים לבטחוניים? הההשוואה לא צריכה להיות בין חטופים ושבויים ישראלים לבין הצד שכנגד?

10. vasisualy Member

יש מקום. אם אנחנו רוצים להיות מדינה נורמלית, דמוקרטית, ליברלית כמה שאפשר וכו' - לא צריכים להיסתקל על הצד השני, רק על עצמנו. ובתוך עצמנו צריכה להיות הפרדה רק לפי קושי של העבירה. ולא כמו היום - כאשר ל"כבדים" וליודעים יש תנאים הרבה יותר טובים מעבריינים קטנים ו"פשוטים".

11. benos Member

אני לא אומר כמובן לאמץ את הנורמות של חמאס וחזבאללה, אני אומר האם אנחנו בתור מדינה יכולים להרשות לעצמנו לתת תנאים מופלגים מאוד למחבלים יחסית למה שחייבים לתת ולמה שהם מתייחסים לחטופי צה"ל ולמשפחות. אם אחד מכלי הנשק של המחבלים הוא להפעיל לחץ על המשפחות אז למה שהמדינה לא תלחץ גם כן? גם בצד השני יש לחץ לשחרור מחבלים, הוא אמנם לא היסטרי ומטומטם כמו פה אבל הוא עדיין ישנו.

12. vasisualy Member

לא צריך להפיל לחץ. צריך לקבל חוקים הגיוניים ולהשתמש בהם. זהו!

אגב. אני חוזר בקריאה לכל הליברלים בפורום! אם אתם באמת חושבים קודם כל על נורמות ליברליות, שוויון מול חוק, נא לשלוח בדואר או בפקס מכתב הבאה:
    תהיו ליברלים אמתיים ולא סתם אנטי-ציוניים, אנטי-דתיים, אנטי-ימניים!

13. אלי מתחן Member

יגאל עמיר מייצג את הציונות?

14. vasisualy Member

מה קשר? כתבתי משהו לגבי אמיר עצמו? או לגבי דעות שלו? או אולי לגבי מעשיו?

15. shlomydavid מנהלים