ריאל מדריד 09\2008: רק עוד שני שחקנים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/7/08.

1. REAL MADRID Member

ה-Hoy הארגנטינאי מדווח שריאל מדריד הצטרפה למירוץ להחתמת הקשר הארגנטינאי הכישרוני נאצ'ו פיאטי לעונה הבאה. פיאטי בן ה-24 מסיים בקיץ את חוזהו בחימנסיה דה לה פלאטה ויוכל לעזוב בחינם לקבוצה שייבחר, מלבד ריאל מדריד גם נאפולי, בנפיקה ופנאתינייקוס מעוניינת בקשר.

http://www.marca.com/2009/04/24/futbol/equ...1240555117.html

http://www.justnapoli.it/wp-content/uploads/2008/12/ignacio_piatti.Xxx

2. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

פפה אכן היה פלופ גדול בעונתו הראשונה בריאל אבל הוא שידרג את עצמו משמעותית והפך לבלם חסון וחזק וגם מהיר שיוצא לפעמים להתקפה כמו לוסיו , אבל עדיין 30 מיליון יורו יותר מדי עבורו.

3. REAL MADRID Member

ריאל מדריד עשויה לערער על עונש ההרחקה ל-10 משחקים שפסג בפפה במטרה להפחית את כמות המשחקים.

4. Raulito Madridista

http://img411.imageshack.us/img411/6766/lgsevillarmadridraul.Xxx

אמש הוא כבש שלושער ענק(במגרש בו לא הבקיע מעולם לפי דעתי) שקבע שיא חדש של ריאל מדריד - שמונה נצחונות חוץ רצופים, וראול כרגיל לא מפרגן לעצמו יותר מידי אלא לעבודת הצוות של הקבוצה. גולת הכותרת מבחינתו הייתה - "אנחנו צריכים להיות גאים". הנה דבריו של הקפטן לאתר הרשמי:
    "סביליה כבשה ראשונה ופתחה את המשחק הרבה יותר טוב מאיתנו, אבל לא נשברנו וידענו לכבוש שער שיוויון ממש רגע לפני ההפסקה, וזה זמן חשוב מאוד. אין ספק שהשיוויון הרגיע אותנו והעניק לנו הרבה ביטחון. אנחנו שמחים כי השגנו את המטרה שלנו. גם לקחנו נקודות במשחק מאוד מאוד קשה וגם הקטנו את הפער מהפיסגה, אבל אנחנו לא יכולים להיעצר עכשיו. חייבים להמשיך לעבוד קשה ולעשות הכל כדי לנצח גם ביום שבת.
    "התכוננו היטב לסביליה וידענו שלמרות ההפסדים האחרונים מדובר בקבוצה מאוד מאוד מסוכנת. ידענו שגם אם המשחק התחיל רע יש המון זמן לתקן. התאחדנו והשגנו ניצחון מבריק, היינו מעולים.
    "ניצלנו את הצ'אנס שלנו כדי להקטין את הפער מברצלונה, אבל זה לא מבטיח לנו דבר, האליפות עדיין בידיים שלהם. מה שחשוב זה שהראינו שאנחנו מסוגלים לנצח במשחקי חוץ קשים, כאשר יש לנו עוד כמה כאלו כמו וולנסיה וויאריאל, ובטח שהסופר-קלאסיקו יהיה משחק מאוד מאוד קשה. אבל אני מקווה שעם האווירה המדהימה שתיהיה בברנבאו וכמובן הלב שהשחקנים יביאו, אז התוצאה תיהיה טובה.
    "אני גאה במה שהקבוצה עשתה היום. שיחקנו כיחידה אחת וזה מה שהביא את הניצחון. אני תמיד הייתי גאה ללבוש את החולצה הלבנה ומדובר בניצחון שמאפיין את ריאל מדריד. אין ספק שאני שמח על השלושער שלי באופן אישי, אבל הוא הגיע פשוט כתוצאה ממשחק קבוצתי מושלם".

כריסטןף מצלדר פתח בהרכב באופן נדיר, בישל את השער הראשון לראול ועשה את העבודה בהגנה כמו שצריך. אין ספק שהוא היה מרוצה לאחר המשחק, והנה מה שאמר:"הגענו למשחק קשה נגד קבוצה מעולה, אבל נלחמנו כמו חיות להשיג את הניצחון הזה והוא הגיע לנו. אנחנו מאוד שמחים ומקווים להמשיך במרדף אחרי ברצלונה. זה היה משחק מטורף ובכלל בשבועות האחרונים יש בקבוצה טירוף, אבל זה הכדורגל. אני שמח על המשחק שהקבוצה נתנה וכמובן גם על היכולת שלי. העבודה שלי היא בחלק האחורי, אבל אני שמח שיצא לי גם לבשל שער. הייתה לי תחושה טובה כאשר עשיתי תנועה לעומק ומסרתי מדוייק ולמזלי ראול הבקיע. אני אעזור לקבוצה כל פעם שאקבל צ'אנס".

כותרות העיתונים:

שער המארקה -

http://img520.imageshack.us/img520/9856/g0427.Xxx

"אור מראול(אני לא בטוח שזה התרגום המדוייק)

שער האס -

http://img403.imageshack.us/img403/6421/portadag270409.Xxx

"הם מתקרבים לבארסה!"

* אסור לפספס - גלריית תמונות מהמשחק

5. ראול Member

6. REAL MADRID Member

האס מדווח שאריאן רובן והיינצה עשויים להיות כשירים לקלאסיקו ביום שבת. במידה וזה אכן יקרה וחואנדה יחליט להציב אותם בהרכב, יהיו אלה מצלדר וטורס שיפנו את מקומם. היינצה יחבור לקנאברו כבלם ורובן יעלה כקשר במקום מרסלו שיוסט לעמדת המגן השמאלי.

7. Beitar Member

באמת יש הרבה דימיון בין עונת האליפות עם קאפלו לבין העונה הזאת. גם המשחק ביום ראשון הזכיר לי את הסיומת של אותה עונה - למרות פיגור ויכולת לא טובה בהתחלה, השחקנים הראו הרבה אופי והשתלטו על המשחק. אני לא יודע אם התוצאה בסוף העונה מבחינת הליגה תהיה זהה (אליפות?), אבל יש לריאל יתרון בכך שהיא מתעסקת אך ורק בליגה, לעומת בארסה שממשיכה לרוץ ב-3 מפעלים שונים במקביל. ביכולת הנוכחית שלנו, אני בהחלט מאמין שניתן להשלים מהפך גדול ולקחת את האליפות (לטעמי המשחק בין ברצלונה לויאריאל יכריע; איבוד נקודות של ברצלונה במשחק הזה עלול להיות הקובע). אגב, יכול להיות שהאליפות תישאר בברנבאו, ולמרות זאת המאמן האלוף שוב ילך שוב הביתה. בדיוק כמו לפני שנתיים...

לגבי המשחקים הגדולים מהשנים האחרונות, אני בוחר את המשחק מול אספניול בבית. אחרי מחצית ראשונה הזוייה עם פיגור 0-2, הייתה לי תחושה שאפשר לחזור למשחק - ואכן ביכולת מדהימה ועם אותו שער דרמטי של היגוואין - אותו משחק הביא את המקום הראשון לראשונה מזה זמן רב ואת האליפות בסופו של דבר.

8. Raulito Madridista

סיכום חודש אפריל

http://img411.imageshack.us/img411/6766/lgsevillarmadridraul.Xxx

אז אומנם שמתי את התמונה של ראול כי פשוט לא יכולתי להתעלם מהשלושער האדיר שלו, אבל אני לא בחרתי בו לשחקן החודש. אני חושב שקשה מאוד לבחור בשחקן אחד ספציפי בחודש הזה. היו כמה שחקנים שהציגו יכולת טובה, אבל אף אחד לא באמת התבלט. כך שתסלחו לי, אבל אני אציין כמה שחקנים:
    קודם כל, גונזלו היגואין ניצח לנו שני משחקים ואי-אפשר להתעלם ממנו. השער שלו נגד חטאפה בדקה האחרונה הוכיח לי שהוא כן יכול להגיע לרמות הגבוהות ביותר, כי הוא הראה שוב ווינריות. בדקה כל-כך קריטית במשחק חשוב כל-כך, לא רעדו לו הרגליים והיה לו את האומץ לקחת כדור, לעבור שחקן וגם לבעוט בלי להתבייש. במשחק נגד סביליה הוא היה אכזבה, אבל אני מקווה שהוא שומר משהו לקלאסיקו.
    ראול נתן משחק טוב טוב בכל החודש הזה, אבל שוב, אי-אפשר להישאר אדישים מהשלושער האדיר שלו בפיחואן. ראול הראה באותו משחק קילריות שלא ראינו ממנו הרבה מאוד זמן. כבר חמש שנים שאני מחכה לרשום 'שלושעראול'(ולא, השלושער בגביע לא משמעותי). ראול כבש שלושער במשחק בו הכי היינו צריכים אותו, כשהונטלאר לא פתח והיגואין היה חלוד. ראול היה ראשון כל פעם והקדים את הבלם בחצי צעד, כמו בימים הטובים.
    הלאה, במקום השלישי נמצא קסיאס. אני לא יודע למה ויכול להיות שאני היחיד שחושב ככה, אבל אני רואה משהו עצום בפנדל שקסיאס עצר. למרות שקאסקרו בעט בצורה מרושלת(בדיעבד, כי אם הפנדל היה נכנס היו אומרים שהוא גאון), אבל איקר הצליח לקלוט בכל-זאת והוא כל הזמן ניסה להוציא את הקבוצה קדימה. אני רואה משהו של ווינריות בעצירה של איקר, איך הוא נשאר מפוקס גם ברגע כזה. בשאר המשחקים הוא גם היה בסדר.
    מיגל טורס עשה עבודה טובה מאוד בחלק ההגנתי וגם בישל את השער השני לראול במשחק נגד סביליה. אני מאוד מרוצה ממנו. מתי שהוא משחק, הוא מוכיח שזה מגיע לו. אבל למרות זאת, במשחק כמו סופר-קלאסיקו אני אבחר בהיינצה ולא במיגל טורס.
    גוטי העלה לי חיוך עצום עם השיוויון נגד חטאפה, הוא בעט מכל הלב עמוק לחיבורים. גם בפיחואן הוא נתן משחק ענק ויש לרשום לזכותו בישול נגד ויאדוליד.
    רציתי גם להזכיר את מרסלו על השער היפה מאוד נגד רקראטיבו וגם במשחק האחרון הוא כבש. ברגע שהוא מגיע למצב אנחנו תמיד חושבים שהוא יחמיץ, אבל בסופו של דבר הוא מבקיע, הוא מראה קור רוח מול השער.
    ציינתי הרבה שחקנים, אבל היה חשוב לי לא להתעלם מאף אחד.

הכדורגל אומנם לא היה גדול בחודש הזה, ולא במפתיע, אבל כל המשחקים הסתיימו בנצחונות שלנו והפער בפיסגה הצטמק במעט, אז מתאים לי. שני הנצחונות האחרונים הראו על אופי שיש לקבוצה הזאת. במשחק נגד חטאפה פשוט רעדתי החל מהשיוויון של גוטי, היה ריח של רמונטדה באוויר, עלו לי זכרונות מעונות קאפלו. בפיחואן לא צריך לנצח עם כדורגל גדול אלא עם לחימה, כריסטוף מצלדר הסביר את זה הכי טוב, פשוט השחקנים נלחמו כמו חיות. וריאל מדריד עשתה את זה כנגד כל הסיכויים אולי, בלי פפה ורובן. מצחיק שדווקא בעונה הזאת שברנו את שיא נצחונות הרצופים שלנו במשחקי חוץ.

החודש הבא...לא באמת צריך להרחיב. חייבים לנצח בקלאסיקו, גם אם זה לא יעזור לנו לזכות באליפות. בשביל היוקרה, בשביל לערער קצת את ברצלונה, לא חסרות סיבות. ואני חושב שלא נזכה באליפות כי יש לנו עוד שני משחקי חוץ קשים כמו נגד וולנסיה במאסטייה ובמדריגל נגד ויאריאל, וגם המשחק נגד אוססונה בחוץ(זוכרים מה היה בשנה שעברה?)לא יהיה פיקניק. המפתח מבחינת ריאל מדריד זה תשוקה, כמו במשחק נגד סביליה. לעלות לכל משחק כאילו מדובר במלחמת עולם. אגב, כל עונה שאנחנו מנצחים במאסטייה(משנות ה-2000 כמובן), התוצאה היא אליפות. מעניין. שיהיה לנו בהצלחה!

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/09
  9. REAL MADRID Member

http://estaticos04.marca.com/imagenes/2009/04/29/futbol/equipos/real_madrid/1241004367_extras_portada_2.Xxx

גוטי נפצע באימון היום ויעדר מהמשחק נגד ברצלונה בשבת. אך ישנן גם חדשות טובות, אריאן רובן עלה על הדשא והתאמן בנפרד מן השחקנים והסיכויים שיפתח בשבת עולים, פרננדו גאגו שהתאמן בימים האחרונים יחד עם רובן בחדר הכושר ערך אימון מלא יחד עם יתר שחקני הקבוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/4/09
  10. Raulito Madridista

לקראת הסופר-קלאסיקו ביום שבת, האתר הרשמי העלה 12 סיבות מדוע יש להאמין בריאל מדריד לקראת המשחק הקרוב (ובאופן מוזר בחרו דווקא בתמונה של מרסלו).
    הנה הן לפניכם, בקצרה:

1. לריאל מדריד יש הרבה ניסיון: קסיאס, ראול, סאלגדו, גוטי, קנבארו, ראמוס, טורס, גוטי, חאבי גארסיה, דיארה, ואן ניסטלרוי, גאגו, מרסלו והיגואין; 13 שחקנים שיודעים איך זו התחושה להילחם נגד ברצלונה עשרה מחזורים לסיום כאשר הסיכויים לרעתך. הם היו שותפים לפני שנתיים באליפות ההירואית עם קאפלו, כאשר מחקו פער של 5 נקודות מברצלונה.

2. ריאל מדריד השיגה יותר נקודות מברצלונה מאז בואו של חואנדה ראמוס: 52 נקודות מול 47.

3. שיאים שונים:
    * ריאל מדריד שברה העונה את שיא רצף נצחונות החוץ הרצופים שלה.
    * ריאל מדריד רחוקה רק שישה שערים כדי לשבור את שיא ההבקעות במשחקי החוץ לאורך ההיסטוריה(31 יש ללבנים כרגע והם צריכים לעבור את ה-36), ויש לה שלושה משחקים לעשות זאת.
    * העונה הצליחה ריאל מדריד לנצח בפיחואן לאחר חמש שנים שנכשלה במשימה הזאת.
    * ריאל מדריד יכולה לשבור העונה את שיא נצחונות החוץ בעונה(11) שהושג תחת הדרכתו של קאפלו לפני שנתיים.

4. מספר נקודות ביחס למחזורים - כל קבוצה שיש לה 78 נקודות אחרי 33 מחזורים מסיימת את העונה כאלופה.

5. נקודות בחצי שני של העונה:
    * ריאל מדריד רחוקה ניצחון אחד משבירת החצי השני הטוב ביותר בהיסטוריה שלה. בעונת 86\1985 תחת הדרכתו של לואיס מולוני האגדי, השיגה הקבוצה 25 נקודות בתשעת המחזורים הראשונים של חצי העונה השני, ובסופו של דבר השיגה 43 נקודות ב17 משחקים.
    * ברצלונה השיגה בעונת 04\2003 ו99\1998 45 נקודות בחצי העונה השני וזהו שיא בליגה הספרדית לחצי שני, וריאל מדריד יכולה לשפר אותו אם תשיג שש נקודות בחמשת המשחקים הבאים.
    * הסיבוב הראשון של ברצלונה היה הטוב בהיסטוריה עם 50 נקודות מתוך 57 אפשריות. ריאל מדריד צריכה עשר נקודות כדי להשוות את השיא הזה.

6. אף קבוצה באירופה לא אגרה 49 נקודות מאז כניסת שנת 2009, פרט לריאל מדריד כמובן.

7. רק ריאל מדריד וארסנל לא הפסידו מאז 2009 בשום משחק ליגה.

8. ריאל מדריד מחזיקה בהכי הרבה נצחונות במשחקי הבית(14 מתוך 17 משחקים), בייחד עם ברצלונה.

9. הכי הרבה חטיפות כדור(!) - ריאל מדריד חטפה את הכדור הכי הרבה פעמיים מיריבותיה כאשר עשתה זאת 1913 פעמים. ברצלונה נמצאת שלישית עם 1873 וחטאפה לפניה עם 1893.

10. ריאל מדריד כבשה הכי הרבה שערים באירופה בחצי השני של העונה, פרט למארסיי שכבשה תשעה שערים יותר.

11. חואנדה ראמוס רחוק שני משחקים משבירת עוד שיא בהיסטוריה - הוא מחזיק כרגע ב16 נצחונות ב18 משחקים. המאזן הטוב ביותר של ריאל מדריד מהבחינה הזאת היה בעונת 61\1960, אז ניצחה הקבוצה ב18 משחקים מתוך 20 האחרונים שלה.

12. במשך כל ההיסטוריה שלה ריאל מדריד לא החזיקה במאזן אי ספיגה כמו היום - רק חמישה שערים בלבד ספגה הקבוצה ב16 משחקים(נתון שלא כל-כך הבנתי)

"וכמובן האוהדים...אוהדי ריאל מדריד תמיד הולכים ותומכים בקבוצתם, והעונה כמובן הדבר לא שונה. האוהדים יעשו את שלהם בשני משחקי הבית שנותרו".

11. REAL MADRID Member

דבר שבאמת יכול להשפיע על הקלאסיקו הם אריאן רובן ו-ווסלי סניידר, צמד המקריחים ההולנדים התאמנו היום (רובן אימון מלא יחד עם יתר השחקנים, סניידר בנפרד) והסיכויים של השניים לשחק ביום שבת (לאו דווקא מההרכב) השתפרו משמעותית.

12. Raulito Madridista

http://img134.imageshack.us/img134/4430/48976418.Xxx

"כשהמשחק בברנבאו, ריאל מדריד פייבוריטית"; לא מפתיע שהקפטן שלנו הוא זה שנבחר לדבר עם העיתונאים יומיים לפני המשחק הגדול, כאשר הוא מגיע מבסוט במיוחד אחרי השלושער המרשים לרשת נגד סביליה. ראול מדבר על התרומה של הקהל למשחק, על חשיבות הקלאסיקו בכלל והמשך העונה בפרט, על חזרתם הצפויה של רובן והיינצה ומנגד על הפציעה המצערת של גוטי ולא שוכח להחמיא לגוארדיולה ולשחקני ברצלונה, כמעט אחד אחד. שלושער שלו כמו בשבוע שעבר? הוא לא מאמין.

הנה דבריו המלאים:
    "כשאנחנו משחקים בבית שלנו, בברנבאו, ריאל מדריד היא הפייבוריטית. ברצלונה קבוצה מעט יותר טוב מאיתנו, אבל הפערים מתבטלים כאשר אנחנו מקבלים את הדחיפה המדהימה הזאת מהקהל שייתן את הלב בשבילינו. אנחנו מאמינים במה שאנחנו עושים ובטוחים שיש לנו אפשרות לנצח את ברצלונה.

"הסופר-קלאסיקו הוא תמיד יהיה משחק גדול ומיוחד בשביל הקהל, האוהדים וכל השאר, אבל ברור שהעונה, עצם זה שהמשחק יכול לקבוע את זהות האלופה, העניין רב יותר. אם אנחנו ננצח ביום שבת, יהיו לנו סיכויים גדולים יותר לזכות באליפות, אבל עדיין זה יהיה תלוי בברצלונה.

"השנה שתי הקבוצות רצות ראש בראש והן מתעלמות משאר הליגה. שתי הקבוצות מגיעות בכושר פנטסטי כשהן לא מפסיקות לנצח, אבל לנו יש יתרון מסויים - ברור שברצלונה תתקשה לשחק כל שלושה-ארבעה ימים. ביום שבת ננסה לנצל גם את הנקודה הזאת ונקווה להיות ביום מעולה.

"ברצלונה של השנה קבוצה נהדרת ומאוד מאוזנת. כל השחקנים הם המפתח, אין אחד שאפשר להצביע עליו. ברצלונה משחקת כדורגל מדהים והיא קבוצה מרשימה, היא מאוחדת. יש לה ללא ספק את אחת הקבוצות הטובות בהיסטוריה. יש להם תשוקה אדירה והעונה שלהם טובה מאוד. לברצלונה יש יכולת לנצח כמעט כל משחק, אבל אני מקווה שהיא לא תעשה זאת כמו בשבוע שעבר, שתיהיה להם תקופה ללא ניצחון.
    "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו לא לנצח, חייבים להתקדם במשחק הזה. אין אף שחקן בסגל שאין לו את האמונה שאפשר לזכות באליפות, כולנו באותה דעה - זה אפשרי. עברנו דרך ארוכה ולא קלה כדי להיות בעמדת הזינוק שאנחנו נמצאים בה כיום. אנחנו עובדים קשה, בעלי ביטחון ואמונה ואנחנו רוצים אחרי הקלאסיקו להיות עוד יותר שמחים.

"זה יהיה מפגש מעניין נגד גוארדיולה שהוא אדם גדול וספורטאי ענק. אני מאוד שמח בשבילו, יש לי כבוד והערכה עצומה כלפיו. ברצלונה משחקת עם שמחת חיים וכמובן שזה בזכות גוארדיולה ששינה שם את הכל.
    "חואנדה ראמוס עושה עבודה נהדרת בקבוצה ואני בטוח שבהנהלה יודעים זאת. אבל כרגע אנחנו מתעסקים אך ורק במשחק הקרוב כדי להשיג את המטרה. לגבי העתיד, נחכה ונראה. המועדון יצטרך לקבל החלטה, אבל יש עוד זמן.

"המטרה של הקבוצה היא למנוע מברצלונה להניע את הכדור במשך זמן רב כמו שהיא עושה בדרך-כלל, כדי שנוכל לצאת להתקפות מהירות. יש לברצלונה שחקנים נהדרים ותיהיה לנו עבודה קשה. כל קבוצה הייתה רוצה מנהל משחק כמו צ'אבי, אינייסטה ענק ובוודאי שמסי הוא הדריבליסט הבולט בכדורגל היום, קשה מאוד לעצור אותו. לא מספיק לעצור אחד, אנחנו צריכים לשתק את כולם כדי לנצח.

"אריאן רובן שחקן מצויין ואנחנו שמחים שהוא כנראה ישחק ביחד איתנו. המהירות, הדריבל, הרצון, כל הדברים שהוא מעניק מאוד חשובים. גם ההחלמה של גבריאל מעודדת אותנו, כי אנחנו יודעים שהוא יוכל להקשות מאוד על מסי. הייתי רוצה שגם גוטי יישחק אבל כנראה שזה בלתי-אפשרי.

"החלום של כולנו הוא להיות במשחק הזה ולהציג יכולת טובה. מדובר במשחק קשה מאוד. להבקיע שלושער? עשיתי את זה בסה"כ שלוש פעמים במהלך 15 שנים. אם זה ייקרה ביום שבת אני אהיה המאושר ביותר. אבל מה שיותר חשוב זה שהקבוצה תנצח. להמר על תוצאה? אני מקווה לנצח, 1-0, 2-0 או 2-1, זה ממש לא משנה לנו".

13. REAL MADRID Member

ראיון ראולי טיפוסי, אני לא מבין למה כ"כ נלהבים לראיין אותו אם יודעים שהוא לא הולך להגיד שום דבר מעניין.. ראיון עם גוטי או קסיאס (שבתקופה האחרונה למד לתת ביקורת ולעקוץ) יכל להיות מעניין יותר.

14. REAL MADRID Member

העונה נגמרה. המקום השני כבר מוזמן מובטח בכיס ולמרות ההתקרבות אל ברצלונה, היה לנו ברור שבסופו של דבר הרגע הזה יגיע. הרגע בו אנחנו 'יוצאים לים' עוד לפני תום העונה. כיוון שמה לעשות, אופי זה טוב ויפה כשחטאפה מחמיצה פנדל וכשחימנז מתאבד טקטית ומוציא קשר אחורי - נגד הקבוצה הטובה בעולם, נגד הקבוצה שגדולה עלינו בכמה וכמה רמות, נגד ברצלונה זה פשוט לא טוב מספיק. אני לא מרגיש צורך לנתח את המשחק, לא מרגיש שום צורך לדבר על הטעויות של שחקני ההגנה וחואנדה ראמוס. אני מרגיש צורך להגיד שמשהו פה עמוק יותר ממערך כזה או אחר או יום לא טוב של שחקן מסוים, הבעיה פה היא שורשית והבלון שהתפוצץ לנו נגד ליברפול נופח מחדש רק על מנת להתפוצץ לנו שוב בברנבאו עם שישייה של החלאות.

אני לא אוהב את שגיא כהן, לרוב אני לא מסכים איתו כלל וכלל אבל משפט אחד שלו אתמול תפס את תשומת ליבי, "שחקן כמו מרסלו זה המאפיין של ריאל מדריד בשנים האחרונות - השלמה עם הבינוניות", אין ספק שמבקר המסעדות קלע הפעם בדיוק. ההרגשה גם בתום האליפות שעברה הייתה שלמרות פער הנקודות המרשים מברצלונה בתום העונה (18 נקודות), לריאל מדריד אין פה אפילו לא חצי מהקרדיט שיש לברצלונה בעניין הזה. ריאל מדריד לא שיחקה כדורגל גדול וניצחה רק כיוון שהאחרות היו גרועות. התביישתי אתמול, לא מהמראה של מסי, הנרי ואינייסטה עושים משולשים בברנבאו אלא מהעובדה ששחקנים כמו מרסלו, גאגו, היינצה ואפילו גם מצלדר וקנאברו (כן, גם הוא) לובשים את החולצה של ריאל מדריד. מהעובדה שחאבי גרסיה עלה כמחליף, מהעובדה שעל הספסל ישבו שחקנים כמו רויסטון דרנת'ה. זאת לא ריאל מדריד, השחקנים הללו אינם ראויים לייצג את הקבוצה שאני כ"כ אוהב, השחקנים הללו איפשרו שנראה את ברצלונה שוברת שיאים במגרש הבייתי שלנו. אסור שדבר כזה יקרה, אסור שדבר כזה יחזור על עצמו.

הליגה הספרדית החלשה היא הסיבה שברצלונה מהוללת כ"כ וכל עם ישראל יופתע לראות אותה מודחת ע"י צ'לסי. חולשתה של הליגה הספרדית היא הסיבה שאנחנו מרשים לעצמו להשלות אחד את השני ולחשוב שראול שכבש שלושער נגד סביליה יכול לתרום משהו על המגרש נגד ברצלונה (מלבד מנהיגות כמובן). אותו דבר קרה לפני ליברפול, הפערים בין הקבוצה הגדולה ביותר בעולם לבין אירופה מעולם לא נראו גדולים כ"כ. אסור שניתן למצב כזה לקרות. נרצה או לא נרצה, האדם שיאלץ לשנות הכל הוא פלורנטינו פרז.

שיהיה בהצלחה בקיץ ובים.

האלה מדריד.

15. George Best Member

אחת התגובות שהכי הסכמתי איתה בשלוש וחצי השנים שאני כאן בפורום, nice one ארז.

נערך לאחרונה ב: ‏3/5/09