רגע, אז כל הזמן הזה כל מה שהיה צריך זה פשוט שר שמחליט משהו? בלי חקיקה, בלי רוב כלשהו, בלי לעבור מבחן בג"צ?
יהיה עתירה לבג"צ אל תגזים, ושם כבר ידנו שוב בניגוד לחוק האם זה באחריות השר, האם צריך חקיקה ורוב כלשהו. אנחנו לא בדמוקרטיה, רק על הנייר. "כעת, חלוקות הדעות באשר ליכולת המשפטית לביצוע מהלך מעין זה. תחת ההנחה שבג"ץ בכל מקרה יידרש לסוגיה וברקע התנגדות היועמ"שית, עלתה השאלה אם הממשלה תצטרך לבצע חקיקה, או שאימוץ המסקנות הצפויות יספיקו. בהמלצות מצוין כי ההחלטה יכולה להינתן בהחלטת ממשלה בלבד." כמובן שכל ארגוני הליצנים התעוררו - התנועה לאיכות השלטון, מועצת העיתונות והתקשורת וארגון העיתונאים עם הודעות מביכות.
למה כבר לא מדווחים על משפט נתניהו? החומרים שיוצאים פשוט לא מתאימים לאג'נדה? דרך אגב, תיק 7000 המכתב של טראמפ להרצוג בנוגע לחנינה? מדהים שפעם נתניהו עושה דבריו של טראמפ ופעם טראמפ עושה דבריו של נתניהו... מביכים.
כלכליסט לא היה פעם עיתון רציני? לפני שאתם תוקפים את שלמה קרעי ש״מחריב את התקשורת״ תבדקו אם התקשורת לא החריבה את עצמה עוד לפני https://vt.tiktok.com/ZSyWSRP5Q/
כבר אין דבר כזה ''רציני''. קפיטליזם לא מאפשר רצינות. או יותר נכון לכל היותר הוא מאפשר רק איים בודדים של רצינות בלב אוקיינוס של רדידות וליצנות. כי בקפיטליזם - הערך העליון איננו רצינות. אלא רווחיות. התיאוריה היתה שדרך רווחיות תושג רצינות. לכל הפחות כ-תוצר לוואי. אבל בפועל מהר מאוד למדו ולמדנו כולנו ש- המוניות רדודה היא הרווחית מכולן. כשאתה מתבונן על העולם המערבי כיום. -הוא מרשים אותך כעולם רציני? ---------------------------------------- כלכליסט לא מקדש רצינות. גם לא עמידה בסטנדרטים מינימליים. כלכליסט מקדש למכור פרסומות. ולצבור מנויים משלמים. ואם הציבור לוקה בטמטמת אז המערכת (שמעוניינת רק בכספו של הציבור) תצטרף לטמטום. כדי לגזור קופון. שורת הרווח זה לא המטרה העליונה אלא המטרה היחידה.
איך זה שונה בסוציאליזם? שם יש לך איזה קומיסר שאומר מה נכון ומה לא. בבג״צ זה מאד מפריע לך. למה קומיסר של המשרד לענייני מנהלה לא יפריע לך?
אין לי בעיה עם קומיסרים כל עוד אפשר להצביע להם בבחירות מלאות כלליות שוייוניות וחשאיות לכהונה בתקופה מוגבלת בזמן. גם עם הקומיסרים של בג''צ לא היתה לי בעיה אפילו בלי זה. רק אם היו מוגבלים בכהונה, ולא היו בוחרים דה פקטו את עצמם ואת יורשיהם. קפיטליזם ניתן לעיוות. וסוציאליזם ניתן לעיוות. הכל נתון לעיוות. אין לי פיתרון מושלם. סוציאליזם בעיני פשוט יכול לייצר תנאים שיהוו חיסון ומשקל כנגד תהליכים מעוותים. אפשר לומר סיכוי נמוך אפשר לומר סיכוי גבוה. אבל לפחות יש סיכויי. בקפיטליזם מאידך, אין סיכויי לכלום מלבד התבהמות והתדרדרות. זה לא עניין של סיכויי גבוה או נמוך. בכלל אין סיכויי להתפתחות אחרת. (זה בלתי נמנע). תחת מטריה סוציאליסטית אפשר להקים מערכת חינוכית שתהווה כר פורה להצמחה וטיפוח ושימור של מגוון ערכים. נחוצים. ומוסדות שישמרו עליהם. בתיאוריה בחברה קפיטליסטית זה אפילו יותר בר השגה. על פניו. -אבל בפועל כולם נוטשים בשלב מסויים את כל הערכים שלהם, למען ערך אחד בלבד שמתנשא מעל כולם ובשלב מסויים גם מחסל ומייתר את כל השאר: שורת הרווח. סוציאליזם הוא לא הפורמולה כולה. ניסינו את זה. היו רגעים יפים. אבל בסופו של דבר הניסויי נכשל. צריך לקחת את הסוסיציאליזם ולשלב אותו ביחד עם רכיבים אחרים. הוא רק חלק מהפורמולה. לבוא ולהגיד לך שפתרתי את כל הפאזל ואני יודע מהי הפורמולה המנצחת, מה הם שאר הרכיבים? ומה התמהיל הדרוש לכל רכיב? לא. לצערי אין לי. אבל לפחות אני יודע ממה להתרחק... אני יודע לא להכניס רעל לפורמולה שלי. לפחות את זה אני כן יודע.
חבל שהם חלקיים ולא פותחים מהדורות כמו שיש אירועים בבית המשפט שמוציאים את נתניהו רע, אתה מביך ובפוזיציה כמו גופי התקשורת שציינת.
תקשיבו מה שמרדכי דוד עשה פה לגיא פלג זה באמת חציית גבול https://x.com/riklin10/status/1288020608945725440?s=46