מה השיטה של מוניות שירות? לדאוג שהקו שהם מתחרים איתו על נוסעים לא יעקוף אותם. הם יעשו הכל בשביל שזה לא יקרה, יסעו מתחת למהירות המותרת, יעקפו דרך הנתיב הנגדי, יעשו את תרגיל הרמזור, אתה מכיר את תרגיל הרמזור? יעשו כל דבר אפשרי כדי שהאוטובוס לא יעקוף אותם. אני כבר לא מדבר על עבירות תנועה אחרות, למשל כמו זה שהם יכולים פתאום לדפוק ברקס באמצע הכביש כדי לעצור לנוסע שמסמן להם, או להוריד נוסע במקום מסוכן. אחי זה תחבורה של עולם שלישי, במדינות מתקדמות אתה לא רואה את זה.
בתור תושב פתח תקווה, כשהייתי צעיר הדרך היחידה להגיע לים בתל אביב בשבת הייתה מונית שירות. לקחו אותה. שיזדיינו החילונים.
אולי בערים מסוימות מוניות שירות הפכו לנטל וחסרי שימוש אבל לדוגמה בעיר המדוברת בכתבה שאני במקרה עובד בה כרגע, רמלה, יש צורך בהחלט למוניות שירות בגלל שירות גרוע שאפילו לא חופף של קווי אוטובוסים. זה לא חייב להיות שחור ולבן תמיד, יש מקומות שכן ויש מקומות שלא. בניגוד לרחובות לצורך העניין שאני מתגורר בה. כאן 11 בדיוק כמו ערוץ 14. משרתים את האינטרסים של היקרים לליבם למעלה. תקשורת זה לא כי אין דבר כזה ב-2026 והרבה לפני כן. אם משרד התחבורה היה עושה מיפוי של הצרכים, ומחליט באיזה ערים אפשר לממן את השירות ואז מוציא למכרזים היינו במצב הרבה יותר טוב מאשר להקריס את השירות ללא תחלופה.
ואני אומר שוב: בישראל התחבורה כנראה דומה יותר לעולם שלישי מאשר עולם ראשון. אתה לא רוצה מוניות שירות? מעולה, אני בעד. אבל תספק אלטרנטיבה. ובנוסף להכל, אתה יורד על התקשורת שמבליטה את האישיו הזה שמפריע לאנשים? באמת?
קודם כל, שלום לך שכני לעיר רחובות. ושנית, מה שכאן 11 עשה זה בדיוק מה שתקשורת אמורה לעשות. זה הא"ב של עבודת תקשורת, בין אם אתה אוהב את התאגיד ובין אם לאו.
אבל יש לך אלטרנטיבה. יש לך אוטובוסים, יש לך את הקו האדום ובקרוב יהיה עוד קוים, ישראל מתקדמת, אז מה אתה רוצה לחזור אחורה?
ישראל לא מתקדמת, ישראל מפגרת. אי אפשר לגור במרכז הארץ. רכב פרטי: יקר, הכביש הוא ג׳ונגל, יציאה מהעיר היא מלחמה, נסיעה תעבור ברוגע רק בשישי ערב או שבת בשעות מסוימות. האוטובוס: יקר, ג׳ונגל אחושרמוטה, מחסור מטורף בנהגים שבא לידי ביטוי במחבלים עם חולצות תכלת מכופתרות. בחיי כולם בני דודים שנהנים לדפוק לחיצות מוגזמות על שתי הדוושות כשהאוטובוס מלא ביהודים שעומדים להם בצפיפות. רכבת: סיוט, תשתיות זבל, יותר יקר מהכל, תמיד לוקח בחשבון שתאחר. רכבת קלה זה אחלה כשהיא מתחת לאדמה, שווה לתחת כשהיא עילית. רק חבל שהטכנולוגיה הגיעה לפה באיחור קל של 70 שנה. הכל זבל פה מבחינה תחבורתית. וכן, אני אוהב את זה שאנחנו מדינה יהודית ושיש חשיבות למסורת היהודית, אבל זה ביזיון שאין תחבצ בשבת. ביזיון.
1. *לי* יש אלטרנטיבה. *לך* יש אלטרנטיבה. לאנשים שדיברו בכתבה אין אלטרנטיבה, לפחות לא באותה רמת נוחות. לאנשים אחרים שמתלוננים בשנים האחרונות על הירידה הדרסטית במספר מוניות השירות אין אלטרנטיבה. אתה מסוגל גם להביט מעבר לעצמך ולמה שנוח לך? 2. אני לא רוצה לחזור אחורה. אני פשוט לא רוצה לבטל דברים שמסייעים לאנשים לפני שבאמת נוצרות פה אלטרנטיבות, וחלק גדול מהן עדיין בהליכים מוקדמים - אם בכלל. ושוב, הבעיה הבסיסית שלי היא שאתה אשכרה מתלונן על זה שכאן 11 עשו את הכתבה, בגלל שהיא "נגד הממשלה". למעשה אתה אומר שלאנשים שמופיעים בכתבה ומתלוננים על משהו לא צריך להיות פתחון פה. שיתלוננו בשקט, בינם לבין עצמם.
אתה לא מבין כלום אם אתה בוכה על זה שכלי תקשורת עשה את מלאכתו והביא את קול האזרח שנפגע. אף אחד כאן לא אמר שמוניות שירות זה נפלא. רק שזה מספק שירות שאנשים צריכים במדינה עם מערכת תחבורה מפגרת.
אבל זה מה שאתה לא מצליח לקלוט בתוך המח אגוז שלך. מוניות שירות הם לא שירות משלים לאוטובוסים, הם באים על חשבונם כי הם פוגעים להם בשירות.
@אמיר ע אגב נגיד שאני זורם עם הכתבה המטופשת הזאת ומירי רגב באמת מנותקת שלא אכפת לה מתושבי רמלה. רמלה היא עיר ליכודניקית עם ראש עיר ליכודניק, מה שבערוץ הזה קראו לו ״יהלומים״, אז למה היא מזניחה את ה״יהלום״ שלה? לפחות שבערוץ הזה יסגרו על עצמם