באולפן שישי מראיינים קיבוצניקית ממנרה שאומרת שההסדרה עם החיזבאללה היא בלוף ושלא החזירו לה את תחושת הביטחון. על החולצה כתוב באנגלית "תחזירו את החטופים". אתם מבינים? אסור שתהיה הסדרה עם החיזבאללה, אבל הסדרה עם החמאס? אהלן וסאלן. העיקר שהמחנה שהיא משתייכת אליו ימחא לה כפיים על זה שהיא קראה בטלוויזיה להחזיר את החטופים. והיי אפילו יצא לה לטנף על ביבי פעמיים-גם על זה שהוא לא החזיר לה את תחושת הביטחון וגם על זה שהוא לא מחזיר את החטופים. רל"ביסטית מצטיינת.
ישראל פגעה ביכולות האיום של חמאס הרבה יותר מאשר ביכולות של חיזבאללה, שיכול למשל לשגר רקטות ליישובים בצפון בקלות. לכן ההשוואה שאתה עושה לא במקום. הפסקת המלחמה בעזה תשאיר איום הרבה יותר קטן מצד הרצועה מאשר מלבנון. כמו כן, מי שקורא להחזרת החטופים לא אומר לממשלה בהכרח איך לעשות את זה. הוא אומר שצריך, שחובה, לעשות את זה - ושהגאונים למעלה ימצאו את הדרך לעשות את זה.
מדבר בשיא הרצינות, אם אסד נופל גם החיזבאללה נופל כי אי אפשר יהיה יותר להעביר לו נשק. כבר עכשיו המורדים תפסו כמה מחסנים גדולים של נשק שהיו מיועד לחיזבאללה. אתה אפילו לא מבין באיזה אירוע מדובר פה.
אתה עד כדי כך לא מאמין ביכולותיה ובפקחותה של המדינה אחרי 7 באוקטובר? די נו מה? מה אתה רוצה? אני מבין שכל מי שמביע תמיכה פומבית בהחזרת החטופים עושה לך חררה, אבל תזכורת - הם מהנפגעים העיקריים מ-7 באוקטובר. הם קורבנות. ולדבר עבורם זה לא פשע ולא סיבה לעיקום אף. הבעיה היא לא מי שקורא לשחרר אותם. הבעיה היא ממשלה שטענה במשך שנה ויותר שהם ישוחררו באמצעות לחץ צבאי, מה שהתגלה כמובן כבלוף, ושהצליחה לשתול באנשים מסר שבו זה "הם או אנחנו" - כלומר, או להחזיר את החטופים או להעניק ביטחון לאזרחי ישראל. אי אפשר לעשות את שני הדברים יחד.
@אמיר ע אמרתי כבר את דעתי האישית. זה צריך להיגמר בכיבוש והתיישבות. מי שניסה לזרוק אותי לים צריך לשלם באדמה. רק ככה אתה יכול להכריז על נצחון. כמו ב-48 וכמו ב-67. החטופים? מתפלל שהם יחזרו, אבל אני לא הולך לחתום על הסכם כניעה עם מי שעשה לי שואה סורי
ולכן אתה מתחרפן בכל פעם שאתה רואה על המסך מישהו דוחף לשחרור חטופים, וכל הקטע של "איך את נגד הסכם עם חיזבאללה ובעד שחרור חטופים בעזה" הוא בסך הכל מסך עשן שנועד לשוות לזה מורכבות. זה הכל.
מדינת ישראל לא הצליחה להפיל את חיזבאללה, ואתה בעצמך מבין שבלי להוריד את איראן זה לא ממש ריאלי אבל פתאום אתה מאמין שהמורדים הסורים יכולים? בקיצור אתה מבין שאף בנאדם עם שכל לא חוזר לצפון כרגע, אבל אם הוא לבש חולצה למען החטופים, אמר את המילה חטופים, או עבר בסופר לקנות חטיפים - אתה מקבל התקף הקצפה קשוח.
כשאתה שופר עלוב של צה"ל, שמתבאס שהמוסד מאפיל עליו, אתה פולט דברים שבראי ההיסטוריה יהפכו לקאלט https://x.com/cora_vilder/status/1862809080403792223
תלוי סיטואציה. כשזה שותפים פוליטים ביבי יכול לשקר ולהפר הסכמים(אגב לגיטימי, פוליטיקה זה אומנות השקרים) כשזה נוגע לאמריקאים הוא כבר הרבה יותר ממושמע. בטח ובטח אם זה יהיה טראמפ.