תקשורת או תשקורת?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Gass12, ‏25/11/16.

1. Roma מנהלים

השופר עבד בעברו כמאבטח במשמר בתי המשפט, כמו השב"כ והמוסד הפרקליטות יודעת איך לגייס את הסוכנים שלהם.

מסכן, גמרו לבעלים של 13 את הכסף.

2. Roma מנהלים

https://x.com/YinonMagal/status/1864224503330385976

לתחושתי? לא יקרה כלום. איזה מביך ופתאט עודד בן עמי, אתה כולה מגיש רצועה בשעה שאנשים מתקלחים אחרי העבודה והטלוויזיה ברקע, תירגע.

3. DRORIKO Member

4. cheddar Member

דו'צ אומר איזה מילה וחצי שיש מי שלא אהב ישר רוצים לפטר, אפשר להעיר, אבל פרופורציות

Cup of Tea, LFC-Gerrard1 ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  5. Roma מנהלים

דובר צה"ל כמו הצמרת לא מבינים את מעמדם ואת הדמוקרטיה הישראלית, זאת הערה שמסמלת מדיניות ושיטת פעולה פסולה במשך כל התקופה האחרונה ואי אפשר לדעת כמה שנים אחרונה זה מתקיים.
    האידיוט לא הבין את תפקידו ומעמדו בהיררכיה.

הגיע הזמן שצה"ל יתעסק בלחימה ותפקידיו המקוריים ולא בפוליטיקה ובטח לא בחקיקה, מי שלא מתיישר צריך להיות מודח ולעבור לפוליטיקה אם ירצה בכך.

נערך לאחרונה ב: ‏5/12/24
  6. DRORIKO Member

הגרי שגה בהתבטאות שלו. הוא ננזף על זה והתנצל. פה אני חושב שצריך לסגור את הסיפור. גם בוא, אפשר לחשוב מה הוא אמר. זה לא שהוא אמר ״נתניהו מפקיר את החטופים״ או משהו כזה. זה לא סוד שצה״ל לא מת על החוק הזה כי כל גוף רוצה שליטה מוחלטת על המידע שיש לו, מבלי להיכנס לאם זה חוק צודק או לא, אבל הגרי לא היה צריך להוציא את זה החוצה והרמטכל בעצמו נזף בו על זה.

7. italiano Member

הוא עשה משהו חמור ביותר. במיוחד כשיש את כל הבלאגן הידוע.
    צה"ל בשום אופן לא יכול להתערב בדברים כאלה. זה מסוכן וזה מדרון חלקלק.

קיבל בראש והתנצל - לדעתי זה מספיק.

8. alexshw Member

איפה אתה רואה פה דמוקרטיה? לחוקק חוקים אנטיחוקתיים לא נקרא דמוקרטיה. הגיע הזמן שכוחות הביטחון יכפו נבצרות על נתניהו.

9. italiano Member

לפיד באמירות גזעניות ומסריחות - דממה בתקשורת.
    אמסלם מגיב לו - כותרות ראשיות.

10. Roma מנהלים

צריך לגדוע את התופעה ברגע שהיא מתגלה בפומבי, התנצלות זה לא מעניין ובטח לא נזיפה צבאית מחבר אבל זה לא עונש למען יראו וייראו. שידעו שכל הבאים שזה העונש שצפוי להם, הדחה.

כמובן שאי אפשר לצפות לכולם מנתניהו וחבריו בליכוד שעסוקים בלבכות יותר מלמשול.

הגיע הזמן להקים תנועה חדשה בשם משילות, אולי השם יזכיר להם לשם מה הם נבחרו.

11. VAR Member

הפיכה צבאית - זו דמוקרטיה!

תודה אלכס.

italiano אוהב/ת את זה.
  12. Roma מנהלים

בסוף זה חסך ילדות, שגדלים בדיקטטורה אז מתקשים לזהות דמוקרטיה.

בשביל הפיכה צבאית צריך חיילים, לא ראיתי שלכוח קפלן יש חיילים להציע למהלך. איומים במלחמת אזרחים תמיד מצחיקה אותי שהיא מגיעה מיושבי בתי הקפה והחדרים החשוכים בבית של ההורים.

13. G.B7 ירוק עולה

הביקורת על הגרי מוצדקת ולגיטימית, דובר צה"ל או כל אדם אחר על מדים לא אמור להעביר ביקורת על מדיניות/חוקים/פוליטיקה.
    אבל בעייני העניין הרבה יותר רחב, בשנה וחצי האחרונות אנחנו עדים למצב שלא היה כמותו ב-76 שנים האחרונות- מלחמה נוראית שהתחילה וממשיכה להיות אסון גדול, פילוג אדיר, החלטות ודברים שפעם היו משהו שפותח מהדורות חדשות היום הופך לעוד משהו לא בהכרח חריג או מעניין.

כמה קצינים/לובשי מדים דיברו על אחדות? סכנות במדיניות? סכנות הפילוג? מ-1948 עד 2023 וכמה דיברו על זה מ-2023 ועד היום?
    בתחושה שלי לפחות הדברים הכמות עלתה פי 100000 בפרק זמן הרבה הרבה הרבה הרבה יותר קצר.

יש פה מעין מוסר כפול, כלומר, אנשים מאוד ראויים שצריך לנשק להם את הרגליים על מה שהם תרמו פה למדינה בשנים האחרונות בכלל ובשנה וחצי האחרונות בפרט כמו גולדפוס או הגרי אתמול או עוד מקרים שקרו במלחמה מקבלים ביקורת על אמירות שלהם, אז כן מצד אחד לאיש צבא אסור להתבטא כאזרח, אבל אולי בגלל הדפוס החריג שבו זה קורה בשכיחות הרבה יותר גדולה כדאי אבל רק כדאי להקשיב להם?.

14. Roma מנהלים

לא, אין צורך להקשיב להם כמו שלא רצו להקשיב לקצינים אחרים לא פחות מעוטרים שבחרו להדיח אותם מהמערכת הצבאית בגלל אמירות שלהם (בצדק, אין מקום לזה בצה"ל). תעשה גוגל בשביל השמות, דין אחד לכולם.

הם גם ממש לא דיברו אחדות, אלא דיברו פוליטיקה שזה הדבר הכי לא מאחד בעולם.
    אנחנו גם עדיין במדינה דמוקרטית, הקול והדעה של חייל מילואים או קצין בכיר מול ג'ובניק או שאחד לא עשה מילואים עדיין שווים.

והדיבורים התחילו במחשכים עוד בתקופת הרפורמה והסרבנות שהם כשלו לעצור.

15. G.B7 ירוק עולה

אנחנו מסכימים על הרוב, דין אחד לכולם? ברור. אותי לא מעניין אם זה טירון, קצין בדרגת סג"מ או נגד או אלוף.
    אנחנו גם מסכימים על העובדה שבצהל אסור לדבר פוליטיקה "וטוב" שהגרי ננזף.
    אבל ברגע שאני רואה במשך שנתיים בערך כל כך הרבה אזהרות אני חושב שאולי יש מקום לשנות את התפיסה במשהו..
    אזהרות על כשירות הצבא והטייסים לפני המלחמה ושהאויב מחכה לשעת כושר, אז אולי כן התפקיד של של בכיר במערכת שביכולתו להזיז דברים (אלוף, שר ביטחון, ראשי שירות ביטחוני) להגיד משהו, אולי לא בתקשורת אולי בדרך אחרת.
    אזהרות על הבעייתיות בחוק עכשיו שעלול לגרום לכך שכל חייל טמבל יוכל להדליף מידע מסווג וחשוב אז אולי כן התפקיד של של בכיר במערכת שביכולתו להזיז דברים (אלוף, שר ביטחון, ראשי שירות ביטחוני) להגיד משהו, אולי לא בתקשורת אולי בדרך אחרת.
    ויש עוד דוגמאות כנראה.

אומרים שמה שעובד לא צריך לתקן, אבל אם משהו לא עובד והאנשים שאמורים לתקן עושים רק נזק אחרי נזק? מישהו אחר צריך לתקן או שפשוט נקבל את הנזק?.

בכל תקופה אחרת הייתי אומר שאין לזה מקום כלל, אבל שאני רואה קצין אחרי קצין אחרי קצין לשעבר אחרי עוד קצין לשעבר ואחרי עוד קצין "שפתאום עוברים על החוק הקדוש הזה של להפריד את הצבא מהממשלה ומתבטאים לכאורה על משהו שאסור להם לדבר עליו" זה גורם לי לחשוב כנראה שהבעיה הרבה יותר רחבה.
    וכנראה שהרבה יותר חמורה מהחומרה של אמירה של קצין כזה או אחר