Barcelona is the 2010 Euroleague champion

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏9/7/09.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי גרועים,זה פשוט לא זה..גם הרבה פחות כיף לראות אותם השנה,למעט משחק אחד(נגד רומא בחוץ) לא נהנתי לראות את מכבי העונה.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רציתי להאמין שהבלאגן עם רענן כץ, הפרשיות עם מוני פנאן ז"ל וסמי בכר יישכחו ברגע שהקבוצה משחקת באירופה, אבל אני כרגע לא רואה שום דבר חיובי. מחוץ למגרש בלאגן, בתוך המגרש בלאגן וללא ספק אם לא יקרה משהו בלתי צפוי מכבי מקבלת בשלב הבא תבוסות כואבות.

אז לאמפה כבר לא עם הקבוצה והמועמד הראשי הוא יווני נחמד ממארוסי. אין לי דבר נגד הבאת מברואידיס, אבל עדיף כבר לחסוך את הכסף ולהשקיע אותו בקיץ הקרוב. אני חושב שבשלב הזה אולי רכז יותר חשוב מאשר שחקנים פנים. את האמת? מכבי צריכה גם שחקן פנים וגם רכז...אני פשוט לא מבין איך ראשי הקבוצה ותרו על גל מקל, פשוט לא מבין.

מה יהיה כבר בסיבוב הבא? אותי מטריד הנסיעה לטורקיה שם כנראה מחכה לנו אווירה אנטישמית טיפוסית בימים אלה כשארדואן מחמם את היחסים בינינו. אם קצת מזל ניסע לברצלונה שתפרק אותנו על המגרש כשביציעים שוב נראה דגלי אש"ף. מבחינתי אפשר לנו לחסוך כל הבלאגן הזה, לי אין חשק לדברים האלה.

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

פיני יכול לתרץ כמה שירצה אבל במבחן של העונה שבו ניתנה לו ההזדמנות לבנות קבוצה מההתחלה, עם אילו שחקנים שהוא רוצה, הוא נכשל באופן טוטלי. כמובן שעדיין לא נגמרה העונה, ואולי בטופ סיקסיטין פתאום נראה מכבי שלא ראינו אף פעם, אך קשה לי להאמין לסיטואציה הזאת. הקבוצה לא מחוברת, ההתקפה רעה, השחקנים לא מתאימים, כלום פשוט לא עובד. גם כשמכבי מנצחת בבית קבוצות חובבניות בהפרש של 20, עדיין יש את ההרגשה שאם זאת הייתה מכבי מחוברת זה היה נגמר ב 40.
    אם גם פיני לא מצליח להחזיר את הקבוצה הזו לימים הטובים באמת שאני לא רואה מי כן יצליח לעשות את זה.

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

העונה הזאת גמורה,אני לא רואה שום סיכוי שנוציא משהו מעניין ממנה,רק שלא נעשה פאדיחות בליגה,במיוחד לא מול ירושלים.
    הבעיה העיקרית של מכבי,שהבטיחו לנו שחקנים חכמים ולמעט כמה התקפות בודדות במשחק אני לא רואה את זה,אנדרסון טיפש כמו נעל ספורט אחרי ריצה(יענו וויל ביינום),אידסון עם 2 התקפות חכמות במשחק וויז על כל התקפה טובה עושה צעד תימני עם 2 רעות.

לאזמה נראה כמו חושך היום,פישר בכלל משכיח את השחקן של השנה שעברה ובאמת שהיום אני לא יכול לחשוב על שחקן אחד שנראה סביר ואנחנו כולה מדברים על מארוסי,אם מול קבוצה כזאת אנחנו עושים פאדיחות אני בכלל לא רוצה להופיע למשחקים מול קבוצות רציניות.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חוץ מאידסון הזרים לא חכמים במיוחד. פרקינס, ויזנייבסקי, אלן אנדרסון ואפילו לאחרונה בלותנטל נכנסים לסל ומסתבכים כמעט בכל פעם. לפעמים זה באמת נראה שהם חושבים שה'כשרון האישי' שלהם כבר יגבר על ההגנה של היריבה. אין שום חשיבה ברב הכניסות ולכן הקבוצה מאבדת כדורים כמו שהיא קולעת נקודות.

זו בכלל נקודה עליה פיני גרשון צריך לענות, מכבי פשוט לא קולעת סלים. כשיש חטיפות או התקפות מעבר היכולת האישית של השחקנים עוזר לנו, אבל ברגע שהיריבה עוברת לבושידו בהגנה אנחנו חסרי אונים. היום ברבע הרביעי מכבי נתקעה יותר משש דקות ללא נקודות, וזה מול מארוסי!?! מה היא רוצה לעשות בשלב הבא? אני לא אהיה מופתע אם מכבי לא תעבור ברב המשחקים את גבול שבעים הנקודות.

בקיץ ובתחילת השנה היתה לי הרגשה שהקבוצה הזאת שונה מאשר בימים העליזים של ארויו וביינום, אבל לפחות עם האחרון עוד שיחקנו בגמר היורוליג...רק לראות את הקו הקדמי זו לדעתי שערורייה. הביאו את לאזמה שאין לו בכלל משחק התקפה ראויה לשמה או את לאמפה שאין לו הגנה ומשחק עם הגב לסל. את זה לא ידעו לפני ההחתמות? באמת, מה קורה פה?

זכור לי שבעבר טענו שהצלחת הרכש מתקופת הזכיות שלנו ביורוליג הגיעה בגלל דיוויד בלאט. אני יותר ויותר מתחיל להאמין בזה. פיני גרשון עסוק בשטויות עם נבחרת בולגריה במקום בקיץ לבחון בעצמו את השחקנים. אני הבנתי שבלאט חתם עכשיו כמאמן באריס, לדעתי גם הוא נמצא בדעיכה בקריירה שלו ולכן אני מקווה שבמוקדם או במאוחר הוא יחזור למכבי.

סמואל לא רצה לייחס את הבעיות מחוץ המגרש לאלה שקוראים בתוך המגרש, אבל לדעתי מכבי לא למדה מהעונה שעברה. איכשהו בהתחלה זה היה נראה יותר טוב, אבל אחרי שמכבי ניצחה ברומא הכל התמוטט. רכז רציני אין, יש לנו קלעי שמזכיר יותר את דיוויד אנקראם מאשר את אנתוני פארקר, וכמובן גבוהים מאד מוגבלים. אז מה השתנה מהעונה שעברה? אז כץ עזב ועכשיו יש את פרשות פנאן ז"ל ובכר שלדעתי עוד רחוק מלהסתיים. בתוך המגרש הבעיות לא נפתרו אז בדיעבד אף אחד במכבי למד משהו. אני תמיד מאד רוצה להאמין שמתי שיש שקט במועדון ההצלחות יבואו יותר מהר. סמואל לא מסכים איתי, אבל אני רואה קשר רציני בין הבלאגן מחוץ למגרש לבין בחירת השחקנים והבעיות על הפרקט.

נערך לאחרונה ב: ‏15/1/10
  6. zivmay Member

אני מאשים את פיני.
    הייתי בטוח שפיני הוא התשובה לנו, אבל כנראה שכולם טעו.
    אני מאוד מבין את הטענות של לאמפה לפיני, השחקנים לא ידועים מה לעשות, פיני לא מעביר כלום. אין שיטה, אין אימונים. פיני כנראה איבד את זה.
    אתה רואה קבוצות משחקות כל התקפה אותו סגנון, חסימות על הבייס ליין, שחקנים עוברים בין חסימות. למה שזה לא יהיה גם אצלנו? הרי יש קלעים בשפע, אתלטים ברמה גבוהה. פיני לא מעביר כלום.
    למה כל התקפה פרקינס או וויז צריכים להחזיק את הכדור 200- שניות בלי ששחקנים עושים תנועה פשוטה?

הפתרון הכי טוב לדבר הזה, מחייב משחק פנים.
    מכבי חייבת להביא את ראודוליצה או טומיץ. חייבים שחקן בעל נפח ומשחק פוסט. זה עושה את כל ההתקפה. שאין לך את זה, שחקנים לא יודעים מה לעשות.
    שיש לך שחקן פנים, הכדור עובר פנימה והחוצה.
    לא פלא שבשנה שהיה לנו את הקו הקדמי בין הטובים באירופה ( בשנה של צביקה שרף), הגענו עד הגמר.
    בשנה הבאה חייבים לפחות עוד 2 שחקנים שידעו לעשות תנועת פוסט פשוטה.
    אני מאמין, שאם יביאו את ראודוליצה, שהוא שחקן מוכשר גבוה חזק ומאסיבי אנחנו נראה שינוי במשחק. כדי לעבור יריבות חזקות, אנחנו חייבים מישהו אימתני בצבע.

נערך לאחרונה ב: ‏15/1/10
  7. samoel Member

שי,
    נראה לי שהבנת לא במדיוק, או שלא הבהרתי. אני חושב שהתוצאה של יכולת חלשה לא נובעת כסיבה ראשית מאי השקט בחלונות הגבוהים - להוסיף זה בטוח לא מוסיף.

באמת שמכבי פח, השנה ואם לא הקהל בנוקיה נראה לי שלא היינו עולים לטופ סיקסטין בכלל. פעם פיני אמר שהוא מעדיף שיהיה לו קשה בסיבוב הראשון כדי שהקבוצה תתחשל או משהו בסגנון. יכול להיות שההגרלה החלשה הייתה בעוכרנו. אני מאמין שבטופ סיקסטין מכבי תעלה את רמתה אבל זהבעיקר בגלל שהיריבות יהיו חזקות בהרבה. אני אנסה להישאר אופטימי, וכמו שהצעתי לירושלים מטרה לטופ סיקסטין - לשמור על הבית - על אחת כמה וכמה למכבי, לפחות שלא יבזו אותנו בביתנו מול הקהל הזה שכל שנה מוכרים לו לוקש אחר.

כבר עייפתי מלדבר על גל מקל(שאני טיפטפתי פה עוד לפני שי כבר מהרגע הראשון של פרקינס בנוקיה ובכלל מאז גמר גביע ווינר). אבל בעיית הרכזים בעיני יותר קשה מבעיית הסנטר. שני הרכזים שלנו לא משחקים נכון בכלל את המשחק של פיני, את התקפות המעבר הם מעבירים בכדרור וכל האפקט עובד. בגלל זה לא רואים סלים קלים למרות שיש למכבי מספיק הזדמנויות, אבל כשהם עסוקים בכניסות התאבדות/כדרור עד קשת השלוש(שימו לב תסמין של וויז) ואז חזרה אחורה אין סיכוי ליצר משהו קל. איך מצפים מאידסון לעשות משהו על המגרש כאשר הוא משחק (ברוב הדקות) עם שני האוכלי דקות האלה. גם אידסון הוא שחקן כדורסל להזכירכם והוא צריך את הכדור אצלו כדי ליצור כשפרקינס ו-וויז מבזבזים 14 שניות כל התקפה אל תתפלאו שאידסון נכנס גם הוא במטרה להציל את המולדת או מאבד את הראש. מבחינתי שלימונד/אנדרסון/שארפ יעבירו את החצי ב -6 שניות ושהכדור יגיע לצ'אק לנהל את ההתקפה.

לגבי הקלעי, איפה היה שארפ כל העונה הזאת לא מבין למה הקפטן לא משחק, בטח כשפיני היה ידוע כאחד שמאוד מחזיק ממנו, אין לו מקום ל-10 דקות על המגרש בטח בתקופה הזאת שאנדרסון נראה כמו שהוא נראה?

באמת שרק נס (שגם זה כבר לפיני אין) יכול לעשות במכבי של העונה איזשהו קסם ולהפוך אותה לקבוצת כדורסל. אני מצטער שאולי אני קודח כאן, אבל מהרגע שפרקינס הוחתם ידעתי שהעונה תראה ככה, הוא פשוט מסמן את זה עבורי - שכונה!

8. piston Member

מכבי נבנתה מאד נכון בתיאוריה, אבל בפועל הדברים לא התחברו.
    שחקנים טובים שמסוגלים לשמור טוב, לקלוע טוב כשהמשחק זורם, שחקנים טובים בכל עמדה, אבל לא תמיד לוקחים הכל בחשבון.

פרקינס הוא בהחלט שכונה, ומזכיר טיפה את אלן אנדרסון. שני שחקנים עם יכולת אישית מאד גבוהה, שלך תדע מה יקרה כשהכדור יגיע ליד שלהם, כי זה או שהם משחקים או שהקבוצה משחקת, אף פעם לא שניהם יחד.

אגב, גם אסיסטים שלהם לא באים ממשחק קבוצתי לרוב, אלא על מנת להראות שהם יצרו את המצב.

ואחרי שכל זה נאמר, אני חושב שחשוב שיהיה שחקן כזה בקבוצה. לפעמים כשהכל תקוע, שחקן כזה יכול לעשות את השינוי במשחק, אבל בשום פנים ואופן לא צריך לבסס את המשחק על שחקנים כאלה.

אנתוני פרקר בקדנציה הראשונה שלו במכבי היה בדיוק שחקן כזה, אבל השהות שלו באיטליה שיפרה את חשיבת המשחק שלו, והבשילה אותו לרמה בה הוא הפך להיות הסופרסטאר שהיה במכבי בקדנציה השנייה שלו.

הבעיה האמיתית עם שחקנים כאלה, היא הפיתוי העצום לשחק עליהם, כי כל כך קל להם לקלוע (בדרך כלל), ומעבר לעובדה שלפעמים הכדורים עפים החוצה, או שהם מאבדים כדור, יותר גרוע מכך משחק סוליסטי שלהם יכול ובדרך כלל מוציא את האוויר מהשחקנים האחרים שמרגישים כתפאורה.

9. Dimitar Berbatov Member

הגרלה קשה על גבול הבלתי אפשרית למכבי - אפס פילזן, סיינה וריאל

10. piston Member

הכל נכון, אבל האלטרמטיבה היחידה הייתה ברצלונה פנאתניקוס ופילזן, כך שמכבי קיבלה את ההגרלה הקלה ביותר שיכלה לקבל בהתחשב באיך שהסתיים השלב הראשון.

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כמו ההבדל בין להדרס עלידי פרייבט או עלידי משאית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם איכשהו מכבי תל אביב תעלה לרבע הגמר, האלטרנטיבה תהפוך למציאות - כי היא תוגרל מול הבית של ברצלונה ופנאתינייקוס. אז מי שחלם על פיינל פור מגיע לשלב שהוא צריך פטריות הזייה, אבל האמת, שיגידו תודה אם לא יסיימו במקום הרביעי בבית.

13. piston Member

אם מכבי תצליח להציג שיפןר כל כך משמעותי ביכולת בכדי לעלות מהבית הזה, יהיה לה כבר סיכוי לעבור את ההצלבה, כי משם השיפור הדרוש הוא אפילו פחות משמעותי מזה הדרוש לעלות מהיכולת הנוכחית לכזו שבעזרתה נעלה להצלבה.

אבל בו נהיה ריאלים, מכבי לא תעלה להצלבה, החיבור בקבוצה לא מספיק טוב.

14. zivmay Member

תלוי איזה שחקנים וכמה. שמעון מזרחי אמר שנתחזק בפגרה, אני מקווה שזה נכון.

כסנטר הייתי מביא רק את ראדוליצה. רק הוא יכול להתמודד ברמות הגבוהות ביותר, והוא גם צעיר. מבראואידיס, לא יעזור לנו בכלום, סתם בזבוז של כסף.
    אם יביאו גארד, אני מניח שזה יהיה במקום פרקינס. יש כמה אפשריות בשוק, חבל שלא הביאו את בצ'ירוביץ הוא היה אופציה זולה ביותר לשחקן ספסל, אבל עדיין יש אפשריות בליגה הספרדית והסרבית.

נערך לאחרונה ב: ‏18/1/10
  15. JR-Riquelme Member

הבית הכי קשה במפעל, ובית שמכבי פשוט לא יכולה לעלות ממנו.
    אפס פילזן לדעתי גם עולים על מכבי מבחינת הסגל בכמה רמות, בטח שסיינה ומדריד. מכבי אחרונה.