הלייקרס היו טובים לפני והפכו טובים יותר אחרי גאסול. עוד כוכב זה עוד מכה להגנה שמנגד. כל כוכב הופך את החיים לזה שלידו לקלים יותר. גאסול יציב וכל משחק קולע בדאבל פיגרס, זאת תרומה של כוכב לכל דבר. נתן בהחלט בוסט רציני.
בלי גאסול הלייקרס לא היו מועמדים לאליפות עם כל הכבוד לקובי ולכל מה שהוא מסוגל לעשות. גאסול שידרג את הקבוצה הזאת בכמה רמות, הוא נותן אופציית כח רצינית מתחת לסל, אופצייה כזאת שכל יום באה לעבוד וכמובן מאז שגאסול הגיע אודום פורח. עם גאסול ובלי גאסול זה שינוי רציני, בהחלט שינוי של כן מועמדת ללכת עד הסוף לבין לא.
הלייקרס היו קבוצה בבניה, וגאסול הגיע כחלק משמעותי בפאזל, שבלייקרס מקווים שיביא אליפות. לא הייתי מבטל את סאן אנטוניו וניו אורלינס, וישר מגיע למסקנה שהלייקרס בגמר מול בוסטון או דטרויט. זו לא הולכת להיות סדרה לפרוטוקול. גמר המערב הולך להיות לא פחות מותח מגמר המזרח. ולירן. לא הבנת אותי. בכך שאני אומר כינור שני אני לא בא לאמר שהשחקן אינו שחקן טוב. הכוונה שמבחינת היררכיה, ועדיפות בקבוצה הולכים אליו כאופציה שנייה, ולא כאופציה הראשית. אם אתה מעדיף כוכב שני, זה גם בסדר מבחינתי. וכן פארקר בסאן אנטוניו הוא לא האופציה הראשונה של הספרס, (אני לא בטוח אפילו אם הוא האופציה השניה), ונופל לאותה קטגוריה. קובי כיום, גם לאחר הגעת גאסול הוא האופציה הראשונה בהתקפה של הלייקרס, ולכן הכוכב המוביל שלהם. גאסול מוסיף המון אבל קובי המנהיג.
אני לא מצליח להבין איך שזה מה שאתה זוכר מעונות האליפות והשנים הטובות של הלייקרס... התחלתי להתעניין בכדורסל בגלל בראיינט ושאקיל של עונה לפני האליפות (98-99), ואני זוכר שתמיד היה קשה לי להחליט מי יותר חביב עליי... אז בשבילך הלכתי וביררתי כמה סטטיסטיקות מעניינות באתרים על השנים הגדולות של הלייקרס ועל כמה שבראיינט "כינור שני": בין השנים 99-04 (שנות התהילה של הלייקרס, 3 אליפויות, גמר NBA וחצי גמר מערב), בהם שאקיל וקובי היו בשיאם: עונה סדירה: שאקיל אוניל - 354 משחקים סה"כ, 27 נק' למשחק, 12 ריב' למשחק, 3.3 אסיסטים למשחק. קובי בראיינט - 361 משחקים סה"כ, 26.2 נק' למשחק, 6 ריב' למשחק, 5.3 אסיסטים למשחק. פלייאוף: שאקיל אוניל - 92 משחקים סה"כ, 27.5 נקודות למשחק, 14.2 ריב' למשחק, 3 אסיסטים למשחק. קובי בראיינט - 91 משחקים סה"כ, 26 נקודות למשחק, 5.5 ריב' למשחק, 5 אסיסטים למשחק. * הורדתי קטגוריות של בלוקים וחטיפות שבהם יש יתרון משמעותי לכל אחד מהשחקנים עקב גובה וכו'. שאקיל יותר דומיננטי? כנראה שכן... קובי כינור שני? ממש ממש לא...
כן, לצערנו. אגב, בוואלה ספורט רשמו שהסיבה לכך לטענת ערוץ הספורט היא שבספורט5 יש את משחק האליפות של ריאל וב-5+ את חדשות הספורט. אתם מבינים?משחק האליפות של ריאל היה נגד סארגוסה כשהבטיחו את הזכיה. נגד לאבנטה יהיה רק טקס הענקת הגביע במשחק שלא מעניין בדיוק אף אחד ויכלו להעביר ל-5+לייב. עלובים.. למי שרוצה לינקים למשחקים בתקווה שיעבדו חלק: http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=12520&part=sports
במספרים לא דייקתי, אבל שאק בכל זאת יותר דומננטי ולכן היה ה MVP בכל סדרות הגמר וגם פעם אחת בעונה הסדירה. אתם חושבים שכינור שני זה קללה, אבל אם אמרת ששאקיל היה הדומננטי אז קובי היה הכוכב השני - כוכב שני זה כינור שני, זה לא קללה.
לירן, אני מודה לך שאתה מכבד את דעתי, אך אם כל הכבוד צריך לכבד את הדעה של כולם, גם אם לא מסכימים איתה. לסלע יש את הזכות לדעתו, בין אם היא הכי פופולארית או הכי פחות פופולארית.
ה-MVP כמוש כולנו יודעים לא תמיד מראה בדיוק את הדברים כפי שהם על פני השטח, יש המון מגיע ולא מגיע, כמו שלבראיינט השנה הגיע פחות אולי אפילו מ-3 שחקנים, אבל בשנה שעברה לעומת זאת היה מגיע לו הרבה יותר... זה המון פוליטיקות ואני בטוח שלפחות פעם אחת לקובי הייתה סדרת גמר יותר טובה משאקיל ואני גם זוכר כזאת (ניו ג'רזי או פילדלפיה אני אזכר עוד מעט)... שאקיל ובראיינט הובילו ביחד את הלייקרס לאליפות כשני הכוכבים המרכזייים שלה, ותהיה בטוח שבלי בראיינט לא היו 3 אליפויות, אני בספק עם אחת. כמו שניתן לראות, שאקיל לא מסתדר (כמובן על המגרש, לא מחוצה לו) עם צורות משחק של גארדים רבים וההתאמה בינו לבין בראיינט הייתה מעולה, הרבה יותר ממה שרובכם זוכרים. מה שמפריע הוא הקונוטציה שאולי אתה לא מודע לה, של הביטוי "כינור שני", יש כאן משמעות שקרובה לשוליה, עוזר נחות בהרבה מה"כינור הראשון" כביכול. הנתונים על הנייר מראים שזאת הגזמה פראית להשתמש בביטוי הזה במקרה זה. יש המון קבוצות NBA שכן מתאימות להגדרה של כינור ראשון ושני, ניו אורלינס של היום וכו'...
פיפן היה כינור שני לג'ורדן והוא שחקן אגדה, לא נחות או משהו כזה חלילה. תפקידו חשוב ביותר בקבוצה ככוכב השני. לגבי שאקיל, הוא לקח אליפות עם ווייד והגיע לגמר עם פני הארדוואי ואורלנדו. הוא כוכב על בקנה מידה שקובי כרגע עדיין לא עד שיקח אליפות ככוכב ראשון ואז יהיה אפשר לעשות השוואה הוגנת בניהם. יופי של דיון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
פז, סלע ואני זה כמו טום וג'רי כמעט בכל דיון, ככה זה שהאחד אוהד את האימפריה של שטוטגארט והשני של הקבוצה הצנועה מבוואריה, בסופו של יום אנחנו היינו ונשארים כמו עמי ותמי ( סלע יותר תמי, כן?) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אל תתרגש מהוויכוחים ה"לוהטים שלנו" וכל מה שביקשנו זה להצהיר על קובי ככוכב השני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
הויכוח הלוהט לא גרם לי להתרגש, אבל חשוב לשמור על כבוד הדדי. מה שמרגש יותר זה ההצגה של פול פירס במחצית הראשונה. 26 נקודות באחוזים טובים. עוד מחצית כזו וקליבלנד יכולים לארוז. מה בוסטון היו עושים בלי התפוקה המטורפת הזו שלו. איתה הם רק מובילים ב 10
גם לברון במשחק ענק, נותן קרב רציני לפירס באחוזים טובים, ולא שוכח את החברים. ריי אלן במשחק נוסף בסדרה בו הוא חלש להחריד (2 נקודות אחרי שלשה רבעים).