טוני פארקר הוא עוד סקורר בעמדה שלו כמו עוד רבים(מארבורי, אייברסון, ביבי, ארינאס ועוד). זה שהוא באמת מוכיח את עצמו כשחקן נהדר זה נכון ואני גם תופס ממנו, בכל זאת הוא MVP של הגמר, הוא אלוף והוא מגיע לרגעים המכריעים. אבל קשה לי להשוות אותו לכריס פול בתור רכז. חוץ מהחדירות הקטלניות של פארקר (וגם בזה יגידו שפול לא נופל ממנו) כריס פול עולה עליו בכל פרמטר במשחק. לא הבנתי אותך כאן... בכל זאת, אני יגיד שלפארקר אין את היכולת לעשות את השחקנים שעל ידו ליותר טובים כמו כריס פול, הוא לא משחרר שחקנים לזריקות פנויות כמו פול והוא לא יכול לעשות מסנטר שהמומחיות היחידה שלו בהתקפה(להטביע) שחקן שתורם לא מעט מבחינה התקפית. בקיצור אין לו יכולת מסירה כמו לפול, אין לו ראיית משחק כמו לפול והוא לא יכול להשתלט על המשחק כמו כריס פול. בנוסף הוא לא שומר כמו כריס פול. למה רבים מצפים מפול ליותר? כי הוא יותר טוב. קווין גארנט נתן עונת MVP לדעת כמה אנשים והיה במירוץ בניגוד לדאנקן ותזכיר לי ממי מצפים ליותר? כן, מדאנקן. 19 נק', 5.7 אס' ו3.7 ריב' לפארקר בסדרה נגד פול בעוד שלפול יש 23 נק', 10.7 אס' ו4.4 ריב'. ומה כריס פול, סנטר? הוא רכז? שאתה אומר שהוא הרכז הכי טוב בליגה אז אתה אומר שהוא בעצם יותר טוב מפול. אם כבר תגיד הרכז הכי טוב שיש בפלייאוף כרגע... קיצר אני לא מאמין שאני אשכרה מתווכח על מי יותר טוב...
לדעתי בכלל אין טעם לויכוח. נכון להרגע פול ו-וויליאמס הם הרכזים הטובים בליגה ביי פאר. הייתי מאד רוצה לראות את המץ' אפ ביניהם, חבל שזה לא קרה העונה... אולי בעונה הבאה.
וכולם שוכחים את צ'אנסי בילאפס. במה הוא נופל מדרון ווילאמס אפשר להגיד? זה שדטרויט הייתה גדולה והסתדרה מול אורלנדו בלעדיו, לא מורידה מן החשיבות של השחקן הזה לבוכנות. לא סתם הוא השחקן עם החוזה היקר ביותר בפיסטונס אם אינני טועה( 60 מיל' ל-4 שנים? (או 6)). אל תשכחו את הצד השני של המשחק, הגנה קוראים לו. זה טוב ויפה לעשות 18 אסיסטים, ולחבר את הקבוצה קדימה(ואני לרגע לא אומר שום דבר על השחקנים שהזכרתם אני מציין באופן כללי), אבל מה עם לעצור את היריב? יש בזה לא פחות לטעמי ואולי הרבה יותר. אולי זאת הסיבה שלא הזכרתם את נאש. ואני רוצה להעלות עוד שם, אולי העונה שלו הייתה גרועה, אבל לדעתי קירק היינריך אמור להיות באותה שורה עם ה- 4 האלה. אני האמת שלא מחזיק מפארקר רכז, כי הוא לא בדיוק מרכז משחק. בכלל הסגנון של הספרס מוזר אני לא אוהב את זה שההתקפה עוברת בין 2-3 שחקנים (מוביל כדור, חדירה/דאנקן , הוצאה החוצה, ואם אין מצב לקליעה אז עוברים ל-SET גיים מה שנקרא), אני לא אומר שהספרס משחקים רק ככה אבל זה סממן של משחק ההתקפה שלהם.
ברכות לדטרויט על שזכו להיות הראשונים שמציגים לסליטקס את המציאות הלא נעימה בהתמודדות מול קבוצה חזקה אמיתית. הסדרה כמובן עוד לא גמורה, לבוסטון יש הרבה כדורים עוד במכסנית ומסוגלים לעשות גם ניצחון חוץ ראשון שיחזיר להם את הבייתיות. מה שכן, מוראלית דטרויט עשו המון בצורה שניצחו כמו גם בכך שתחת סונדרס חלום הגמר הופך לריאלי מאוד. מנת האמונה שדטרויט קיבלו בניצחון עשה בעצם 70% עבודה בחוסר ידיעה אם אפשר לעשות את זה עם סונדרס על הקווים.
אני מאוד מחזיק מקירק היינריך, אחד הרכזים החכמים בליגה. אחת הסיבות שהצטערתי ששיקאגו של השנה היתה כל-כך חלשה. בכלל יש לקבוצה הזאת פוטנציאל עצום. בן גורדון קלעי מצוין וכשרון גדול, לואל דנג שחקן שקשה מאוד לעצור עם הפיזיות והאתלטיות שלו, נוצ'יוני נפלא ועם בחירה טובה בדראפט שיקאגו צריכה בשנה הבאה לרוץ חזק במזרח, שגם ככה לא מתחזק משנה לשנה. אבל גם בשיאו הוא לא בין הרכזים הטובים בליגה, יש לו עוד הרבה להוכיח ולשפר, ובטח שאחרי עונה כזאת של הקבוצה שלו.
יציבות. אני מחזיק מצ'ונסי אחד הווינרים הגדולים ואם נשאר 5 דקות לסוף במשחק אחרון על האליפות, הייתי לוקח אותו על כל רכז אחר בלי שום היסוס. אבל כמו שכתבתי הוא לא יציב. משחק מס' 1 מול בוסטון בחוץ, 9 נק' ו2 אס'... אתה מתאר את כריס פול\דרון וויליאמס מציגים משחק כזה? בקשר להיינריך - הוא שחקן מצוין, חכם מאוד, שומר ענק, אחרי צ'ונסי לדעתי הרכז הכי טוב בהגנה, יש לו קליעה מבחוץ וגם מוסר מצוין. אני עדיין לא הייתי שם אותו בין הרכזים הכי טובים בליגה בטח לא כשהוא בתקופה כזאת.
תראה איזה דוגמא נתת לי, אחרי פציעה שהוא לא התאמן שבועיים בערך ואתה שופט אותו? דטרויט קבוצה יציבה, צ'אנסי הדינמו, הוא הלב הוא מפעיל לא זכור לי שצ'אנסי הוא שחקן של עליות וירידות כבר כמה שנים. לרוב הוא קולע ומוסר ומגן בדיוק כמו פול בניו אורלינס רק בסגנון משחק שונה. ויניב, גם אני מאוד מאוכזב, הימרתי עליהם בגמר ועם איום ממשי על התואר. הייתי משוכנע שזאת העונה שלהם אחרי שנה שעברה.
דיברו כאן לפני כן, מי הם שחקני המפתח בסלטיקס ובפיסטונס שיעשו את ההבדל בסופו של דבר: http://assets.espn.go.com/photo/2008/0522/nba_g_hamilton_richard1_580.Xxx המילטון ואלן קלעו כל אחד 25 נקודות. זה המון וזה כי שניהם שומרים רע. פירס למשל לא יכול לקלוע ככה עם פרינס והפוך. אולי המאמנים רוצים שדווקא אלו יזרקו רק בגלל שקל לפנות אותם לזריקה. הייתכן?
חברה, אתם זורקים סטטיסטיקות מבלי לחשוב מה עומד מאחוריהם. יותר קל להשיג סטטיסטיקות גבוהות כאשר אתה קצב המשחק של הקבוצה גבוה. כריס פול ונאש מריצים את הקבוצות שלהם. יש יותר התקפות, יש יותר נקודות, וגם יותר קל למסור אסיסטים. (פחות הגנה). קבוצות כמו סאן אנטוניו ודטרויט משחקות בקצב איטי, יש פחות התקפות, והסטטיסטיקות יותר נמוכות. זה לא הופך את השחקנים בקבוצות האלו לפחות טובים. יש דברים שהם מעבר לסטטיסטיקה.
אלן והמילטון משיגים את הנקודות שלהם בדרך שונה. אלן משיג זריקות קלות דרך כיווץ ההגנה על גארנט, וכשפירס חודר. המילטון מתרוצץ, והקבוצה עובדת בכדי לפנות אותו. כשהמילטון קולע הרבה, זה אומר שדטרויט שיחקה את המשחק שלה כמו שרצתה. משחק קבוצתי, המבוסס על חסימות והנעת כדור מתוזמנת. בוסטון יכולה לנצח בדטרויט, אבל זה לא יהיה פשוט בשבילה. כבר יש לה קוף על הגב, וקשה להוריד קופים מהגב. זה מספיק קשה לנצח קבוצה טובה בביתה, הקוף הזה יקשה עליה יותר. מלבד זאת, דטרויט יכולה לנצח שוב בבוסטון. דטרויט ניצחה מבלי שיהיה מישהו שנתן משחק ענק בקבוצה, כשכל התותחים הגדולים של בוסטון ירו. כל זאת בבוסטון. זה לא מאד מעודד מבחינת בוסטון, ולמרות זאת הכל יכול לקרות.
אתה לא משתמש בסטטיסטיקות אלא בדיעות קדומות. כריס פול משחק בקצב מאוד איטי וניו אורלינס משחקת לא מעט זמן משחק חפירות. כריס פול הוא שחקן שמאלתר הרבה, לצ'ונסי יש מהלכים מתוכננים מראש בעוד שכריס פול מתכנן את זה בתוך שניות ובגלל זה כל כך קשה לעצור אותו. שהוא נכנס לצבע קשה לדעת אם זה טיר דרופ קליל או האליהופ עוד יותר קליל לצ'לנדלר. סמואל, ההבדל שכריס פול הוא יציב עם ממוצע מפלצתי, עם ממוצע שלא מבייש אף רכז בהיכל התהילה מפעם. וזה ממש לא פעם יחידה שצ'ונסי נותן משחק של מתחת ל-10 נק' ומעט אסיסטים. והנה חלק מתוך כתבה ישנה על כריס פול מוואלה! ספורט:
אלו לא דעות קדומות, הספרס והפיסטונס משחקים לאט, לא נראה שיש מחלוקת כאן. סטטיסטיקה זה לא הכל, גם את זה כל אוהד כדורסל ממוצע יודע. הכל לגיטימי.
דיברתי על זה שהוא טען שהאסיסטים של פול מגיעים כי הם משחקים ריצה כמו פיניקס ונאש למשל. מה שהתברר כלא נכון כי ניו אורלינס משחקת משחק עומד. רואים ניו אורלינס, קבוצה צעירה מאוד שהגיעה רחוק, ביחד עם רכז כל כך נמוך וזריז... עכשיו תגיד לי אתה מה קודם יחשבו עליהם.
מסכים. ניו אורלינס רצים לא יותר מקבוצות אחרות. מה שכן, הסגנון כן אחר. דטרויט והספרס משחקים שונה, יותר מערבים את הגבוהים. המשחק של נ.אורלינס עובר הרבה דרך פול, הוא מחזיק את הכדור ביד יותר מבילפס או פארקר, לכן גם המספרים שלו טובים יותר. מה שכן, הוא כוכב גדול מהם.